ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΟ FACEBOOK "ΠΕΘΑΝΑΝ" ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΠΑΠΠΑ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ - ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΗ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΑΜΠΡΙΤΣΟΥ ΖΟΥΛΑ



Σήμερα το πρωί  όποιος επισκέφθηκε  τη σελίδα της ΕΡΤ  στο facebook θα  διάβαζε  ότι  ο Μίκης Θεοδωράκης και η  Ειρήνη Παππά, πέθαναν  και πως  η ΕΡΤ  θα μετέδιδε επι τούτου εκπομπές αφιερωμένες στη  ...μνήμη τους.

 Οι αναρτήσεις αυτές  όπως ήταν φυσικό  κατέβηκαν (στις 10:18), γεγονός  που όμως δεν  μπορεί να ανατρέψει   την πραγματικότητα .Η διοίκηση Γαμπρίτσου - Ζούλα  ως υπεύθυνη και για την ενημέρωση   της ελληνικής  κοινωνίας μέσω της ΕΡΤ,  μπορεί να είναι άριστη ως προς το να διακρίνει ποιά είδηση  κάνει κακό στην κυβέρνηση και να την κόβει ή να την   παρουσιάζει  "αποστειρωμένη",αλλά  όπως φαίνεται "άκατάλληλη"  ως προς  τον έλεγχο της  εγκυρότητας της  ενημέρωσης. 

Το αποτέλεσμα  αυτής  της  απίστευτης  ανικανότητας  ή επιπολαιότητας   είναι η δυσφήμηση  της δημόσιας ραδιοτηλέορασης  και του προσωπικού που  μοχθεί  πραγματικά  με επαγγελματισμό και ανιδιοτέλεια για το καλό της ΕΡΤ.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ  δημοσίευσε  ένα δελτίο τύπου  έξι αράδων  όπου δηλώνει απλά  πως  επικοινώνησε  με τους οικείους των δύο κορυφαίων  δημιουργών ζητώντας  συγνώμη για αυτήν την "απρέπεια" και πως  "...έχει ήδη επιληφθεί για να διερευνηθεί άμεσα πώς έγιναν οι εν λόγω αναρτήσεις"΄

Αντί άλλου σχολίου  παραθέτουμε  πιό κάτω  ένα  μικρό απόσπασμα απο  πρόσφατο άρθρο του Π. Κοντραφούρη στο  enimerosi24.gr , στο οποίο αναφερόμενος  στη διορισμένη απο το μαξίμου  σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ γράφει μεταξύ των άλλων:


"...Οκτώ μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας διοίκησης τα αποτελέσματα είναι αρνητικά, ενώ η θεαματικότητα παραμένει απογοητευτική στα 4 κανάλια και τους 19 ραδιοφωνικούς σταθμούς με ελάχιστες εξαιρέσεις εκπομπών κυρίως της ΕΡΤ3. 
Κάτι που διαψεύδει τη διοίκηση για τα όσα είχε υποσχεθεί στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας στη Βουλή τον προηγούμενο Σεπτέμβριο για έναν λαμπερό και αδέσμευτο φορέα με γνώμονα την ανανέωση και αξιοκρατία προσωπικού, προγράμματος και ενημέρωσης. 
Με την αλλαγή μόνο του σκηνικού των ειδήσεων και όχι της νοοτροπίας δεν γίνεται ενημέρωση.
Δέκα με 15 φορές έχουν αλλάξει οι διευθύνσεις τα σκηνικά των ειδήσεων και την ενδυμασία των παρουσιαστών και δημοσιογράφων εκπομπών όπως και τώρα, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Απλά, κάποιοι τρώνε κανά κομμάτι «παντεσπάνι». Μόνο το μουσικό σήμα δεν αλλάζουν-αν και επιχείρησαν-από σεβασμό στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου που το έγραψε.
Και μην χρησιμοποιήσει η διοίκηση ως άλλοθι τη θεαματικότητα της εκπαιδευτικής τηλεόρασης που απολαμβάνει συγκυριακά αυτή την εποχή. Απλά να της θυμίσω, ότι διεύθυνση εκπαιδευτικής τηλεόρασης υπήρχε και στο παρελθόν σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας την οποία κατήργησαν κάποιοι ανεγκέφαλοι. Ένας από τους επιτυχημένους διευθυντές της ήταν και ο δημοσιογράφος του εκπαιδευτικού ρεπορτάζ Μηνάς Παπάζογλου.
Αν πάλι θεωρεί η διοίκηση ως επίτευγμα την υβριδική πλατφόρμα ERT-HYBRID η (ERTFLIX κατά τον κ. Ζούλα) που είχε ξεκινήσει παλαιότερα, αντί να ασχοληθεί με το ανύπαρκτο πρόγραμμα που μεταδίδει, τότε οι ανθρωποί της δεν έχουν καμιά σχέση με το αντικείμενο που υπηρετούν και καλό θα είναι να βρουν άλλα ενδιαφέροντα πιο ελκυστικά να υπηρετήσουν.

Οι γραφειοκράτες του ραδιομεγάρου που έστησαν την πρώην ΔΤ και ΝΕΡΙΤ, ένα υβριδικό εξωμήτριο μόρφωμα, ανέλαβαν να αναμορφώσουν τη νέα ΕΡΤ με εντολή της διοίκησης. 

Αποτέλεσμα! ένα όνειρο δεκαετιών για μια ακόμη φορά να πάει στο καλάθι των αχρήστων. Το Μαξίμου βέβαια δεν ενδιαφέρεται, έχει άλλες προτεραιότητες..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου