ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ "ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ", ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ


Ο ψυχαναλυτής Σίγκμουντ Φρόιντ ήταν αυτός που πρώτος διατύπωσε τον όρο "ψυχολογική  προβολή", αυτό δηλαδή το χαρακτηριστικό  που κυριαρχεί στις  αντι- ΠΟΣΠΕΡΤικές  ανακοινώσεις  της  ένωσης  που ακόμα και οι "φίλοι" της  χαρακτήρισαν ως "σταθερά  εργοδοτική".

Προβολή λοιπόν είναι ο μηχανισμός άμυνας του Εγώ, όπου το άτομο  αποδίδει στους άλλους τις επιθυμίες που θεωρεί ανήθικες ή τα λάθη και τις πράξεις που κάνει μεν, αλλά ταυτόχρονα απορρίπτει. Δηλαδή δε μπορεί να αντέξει ή δε γνωρίζει αυτό που είναι και προβάλει κομμάτια του στον άλλο, προσπαθώντας να βρει μια ισορροπία με τον εαυτό του. 

Τα άτομα που καταφεύγουν  στην "ψυχολογική προβολή", μπορούν να ελπίζουν ότι θα δούν αλλαγή στην επικοινωνία, μόνο αν αποσύρουν τις προβολές και αποκτήσουν επίγνωση όσων προβάλλουν σε άλλους.
Αυτή η διαδικασία απόσυρσης και ένταξης είναι ένα δύσκολο έργο. Χρειάζεται θάρρος για να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες και τις σκοτεινές ιδιότητες τους (Carl Jung)

Η ψυχοθεραπεία βοηθάτους θεραπευόμενους να έρθουν σε επαφή με τις προβολές τους, να τις συνειδητοποιήσουν, να τις επεξεργαστούν και να τις αποκαταστήσουν. Αυτό είναι ιδιαίτερα θεραπευτικό για το άτομο, καθώς επιφέρει μεγάλη ανακούφιση, ηρεμία και εξυγίανση στις σχέσεις του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου