ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 27 Απριλίου 2021

"ΤΗΛΕΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" ΤΣΙΠΡΑ ΜΕ 1000 ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - "Σήμερα δε σας κάλεσα απλά για να ανταλλάξουμε θέσεις αλλά για να πάρουμε θέσεις. Να πάρουμε θέσεις μάχης" (VIDEO)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης  είχε σήμερα μία "τηλεσυνάντηση"  με 1000 συνδικαλιστές, εκπροσώπους όλων των  σωματείων και των ομοσπονδιών  εργαζομένων της χώρας , στα πλαίσια  μιας εκδήλωσης  που είχε σαν  θέμα  τη χαριστική βολή  που θα ρίξει  η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο ήδη πληγωμένο  σώμα της εργατικής τάξης.

Στην εκδήλωση  συμμετείχε και η ΠΟΣΠΕΡΤ  δια του προέδρου της  και μελών  του Δ.Σ .

Ο κ. Τσίπρας  στην αρχή  της τηλεσυνάντησης τόνισε  ότι:

"...Θέλω λοιπόν ευθύς εξαρχής να σας πω ότι σήμερα δε σας κάλεσα απλά για να ανταλλάξουμε θέσεις αλλά για να πάρουμε θέσεις. Να πάρουμε θέσεις μάχης.

Διότι η κυβέρνηση αποφάσισε – παρά το ότι είμαστε ακόμη στη κορύφωση του δράματος της πανδημίας- να κηρύξει το πόλεμο στην εργασία, δηλαδή τον πόλεμο στη κοινωνική πλειοψηφία. Και όταν κηρύσσεται πόλεμος, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να πολεμήσεις.

Όχι με στόχο τις λιγότερες απώλειες. Αλλά με στόχο να τον κερδίσεις τον πόλεμο...

Σήμερα λοιπόν, σας κάλεσα για να πάρουμε θέσεις μάχης, για να ενώσουμε δυνάμεις, προκειμένου να υπερασπιστούμε το

οχτάωρο, να υπερασπιστούμε τις συλλογικές συμβάσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη καταγραφή και τη πληρωμή των υπερωριών, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη κανονικότητα στην εργασία, να υπερασπιστούμε τις ζωές μας.

Τις ζωές που δε μπορεί να γίνουν λάστιχο, επειδή αυτό εξυπηρετεί την αύξηση των κερδών κάποιών ελίτ...»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου