ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Ο Δ. ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣ ( ΚΕΔ-ΜΕΛΟΣ Δ.Σ ΕΣΗΕΑ) ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ" ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ, ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ "ΥΠΟΘΕΣΗ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗ" ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ


 Οι ραγδαίες  εξελίξεις στην υπόθεση  Φουρθιώτη  απαιτούν  άμεση εκκαθάριση του ζητήματος που έχει ανακύψει με χειρισμούς της πλειοψηφίας στα ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του  ΕΔΟΕΑΠ.

Η πρόεδρος της  ΕΣΗΕΑ επιμένει να  κρατάει ως δήθεν απόρρητη από τα μέλη του ΔΣ την αλληλογραφία της ως Προέδρου του σωματείου, με το συγκεκριμένο πρόσωπο, ενώ εκκρεμούν οι εξηγήσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ΕΔΟΕΑΠ εξέδωσε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ  βεβαίωση(!..) με την οποία η ΕΛΛΑΣ αποδέχτηκε την διαπίστευση του ως…. Συντάκτη!

Αδιευκρίνιστες παραμένουν επίσης οι συνθήκες  της «ταυτότητας» του μέλους της ΕΣΗΕΑ, που διαβιβάστηκε από διάφορα υπουργεία,  όπου είχε προσκομιστεί.

Ιδιαίτερη εντύπωση  προκαλεί η  άρνηση  της Προέδρου να  συγκαλέσει συνεδρίαση του ΔΣ για το κατεπείγον αυτό θέμα  όπως και η άρνηση  της να υπάρξει  αναλυτική ενημέρωση από τον ΕΔΟΕΑΠ που είναι ασφαλιστικός φορέας.

Συνεχίζεται επίσης η άρνηση της κατάθεσης των πρακτικών των συνεδριάσεων του ΔΣ στις δικαστικές αρχές, όπως έχει υποδειχτεί στους προέδρους της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ.  

Είναι απαράδεκτη η εμπλοκή του  ασφαλιστικού Ταμείου των δημοσιογράφων και της Ένωσης Συντακτών σε μια τέτοια υπόθεση με ευθύνη  των προέδρων των δυο φορέων και των ευκαιριακών πλειοψηφιών που τους ακολουθούν.

Όπως γνωρίζετε έχω ζητήσει από χθες το βράδυ συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Εσείς όμως όχι μόνο αρνείστε αλλά επιδιώκετε να

υπάρξει απαγόρευση της συμμετοχής μας στη συνεδρίαση του Διασωματειακού.

28.04.21

Δημήτρης Ι. Τσαλαπάτης

ΥΓ: Γιατί αρνείται η ειδική γραμματέας της ΕΣΗΕΑ να μας δώσει τα πρακτικά ;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου