ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 14 Απριλίου 2021

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ 8ΩΡΟΥ ΚΑΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΕ ΡΟΛΟ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ (VIDEO)


ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ
ΠΟΥ ΒΟΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΤΙ ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ 8ΩΡΟ
Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΙΩΠΑ
ΤΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΘΕΙ;

Εργαζόμενες, -νοι,

Μετά και τη χθεσινή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΓΣΕΕ, που για μια φορά ακόμη αντί να ασχοληθεί με την οργάνωση του αγώνα, για να μην περάσει η κατάργηση της πιο ιερής κατάκτησή μας (το 8ωρο), τελικά με το μόνο που δεν ασχολήθηκε, ήταν αυτό,
μας δίνει το δικαίωμα να χαρακτηρίσουμε τη στάση της, ως στάση αβανταδόρου, ως στάση υποτακτικών.
Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι

τις καρέκλες τους τις χρωστούν στην κυβέρνηση και τα ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη.
Θα πει κανείς, σκληρές εκφράσεις.
ΟΧΙ.
Το σκληρό δεν είναι οι δικές μας εκφράσεις.
Το σκληρό, το ολέθριο, το οδυνηρό και διαλυτικό θα είναι (εάν και εφόσον περάσει ο σχεδιασμός της κυβέρνησης) αυτό που θα συμβεί στις ζωές εκατομμυρίων εργαζόμενων. Αυτό θα είναι το σκληρό.
Το ότι θα δουν τις ζωές τους να καταστρέφονται και να διαλύονται ακόμη πιο πολύ.

Εργαζόμενες, -νοι
Η στάση σιωπής-ανοχής της ηγεσίας των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ στο σχεδιαζόμενο έγκλημα της κυβέρνησης, αφενός μεν δεν πρέπει να περάσει έτσι, αφετέρου δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει από το (όσες δυσκολίες και αν έχει) να οργανώσουμε εμείς τον αγώνα.
Σε αυτή τη βάση, σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τον κάθε ευσυνείδητο συνδικαλιστή, το κάθε σωματείο, το κάθε συνδικάτο να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις και όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα στη νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Ν.Δ. ότι οι σχεδιασμοί της για την κατάργηση της πιο ιερής κατάκτησής μας, δεν θα περάσουν.

 
Εργαζόμενες, -νοι
Μια πρώτη ευκαιρία να στείλουμε το μήνυμα μας είναι ο εορτασμός της φετινής πρωτομαγιάς. Εορτασμός που πραγματικά θα τιμά όλους όσους αγωνίστηκαν, όλους όσους θυσιάστηκαν, όλους όσους πλήρωσαν βαρύ τίμημα για την κάθε κατάκτησή μας.
Σε αυτή την κατεύθυνση, μια και φέτος η πρωτομαγιά πέφτει Μεγάλο Σάββατο, εκτός του διεκδικητικού  μας πλαισίου, έχει ιδιαίτερη αξία και το ποια μέρα θα επιλέξει το εργατικό κίνημα να τιμήσει τους αγωνιστές του και να στείλει τα μηνύματά του.
Θα είναι μέρα που θα δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιηθούν μαζικές συγκεντρώσεις (τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα) ή θα είναι μέρα που εκ των πραγμάτων η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου της εργασίας μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού θα είναι στα χωριά του;
Η κρυπτόμενη ηγεσία της ΓΣΕΕ που 10 χρόνια τώρα δεν τολμά να βγει στους δρόμους ή να ανέβει σε μια εξέδρα να απευθυνθεί στους εργαζόμενους, επέλεξε το δεύτερο.
Επέλεξε να «τιμήσουμε» τους νεκρούς μας την Τρίτη του Πάσχα μια μέρα που εκ των πραγμάτων οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν θα μπορούν να δώσουν το παρόν.
Δεν το έκανε τυχαία, όπως τυχαία 6 μήνες τώρα που οργιάζουν τα δημοσιεύματα για την κατάργηση του 8ωρου και μια σειρά άλλα αντεργατικά σχέδια δεν βγάζει λέξη, δεν βγάζει άχνα.
Το έκανε γιατί είναι απολύτως συμβιβασμένη και ελεγχόμενη.

Στον αντίποδα της απαράδεκτης στάσης της ηγεσίας της ΓΣΕΕ, η παράταξή μας συμφώνησε με την απόφαση της ΑΔΕΔΥ αλλά και την πρόταση του ΠΑΜΕ, ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να γίνει στις 6 του Μάη, ώστε ο κόσμος να έχει γυρίσει από τα χωριά του και έτσι οι συγκεντρώσεις μας να έχουν τη μαζικότητα και τη δυναμική που επιβάλλεται.

Ακριβώς σε αυτή την κατεύθυνση, αν πραγματικά θέλουμε να στείλουμε ένα μαζικό μήνυμα, καλούμε να κινηθούν και όλα τα εργατικά κέντρα και όλες τις ομοσπονδίες.
Συνδικαλίστριες, -στες,
Οι μέρες, οι ώρες, οι στιγμές είναι σημαντικές.
Είναι ώρες που γράφεται ιστορία.
Το σύστημα, η άρχουσα τάξη, οι κεφαλαιοκράτες, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, τα αφεντικά, με πολιοριτικό κριό την κυβέρνηση της Ν.Δ. ετοιμάζονται να μας επιφέρουν ένα πλήγμα ακόμη.
Ένα θανάσιμο πλήγμα.
Εάν περάσει και αυτό, εάν μας πάρουν και το 8ωρο, όλους όσους σιωπήσουμε, η ιστορία θα μας γράψει με μαύρα γράμματα.
Ας μην επιλέξουμε αυτό.
Αν πραγματικά θέλουμε να τιμήσουμε τον Φίσερ, τον Παρσάνς, τον Σπιγκς και όλους όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αγώνα για ένα καλύτερο αύριο,έχουμε χρέος να μείνουμε όρθιοι.
Έχουμε χρέος να συγκρουστούμε με όλους όσους δεν στέκονται στο ύψος των ευθυνών και των περιστάσεων.
Έχουμε χρέος να αντιδράσουμε έγκαιρα.
Έχουμε χρέος να οργανώσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε να μην είναι μια ακόμη τουφεκιά στον αέρα για τα μάτια, για να έχουμε να λέμε ότι δήθεν κάτι κάναμε.
Έχουμε χρέος να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία των αγώνων του εργατικού κινήματος.
Και για εμάς και για την ιστορία και κυρίως για τους σκληρά δοκιμαζόμενους εργαζόμενους που τους έχουν κάνει λάστιχο, που τους κλέβουν τις υπερωρίες, που τους έχουν ανασφάλιστους και τους πετάνε ένα ξεροκόμματο, την ώρα που κάποιοι άλλοι θησαυρίζουν εν μέσω πανδημίας,
ας φροντίσει ο καθένας μας η ιστορία, να μην τον γράψει στα μαύρα κατάστιχα.
 
Υ.Γ.: Η κρυπτόμενη έτσι κι αλλιώς εδώ και 10 χρόνια ηγεσία των καρεκλοκένταυρων της ΓΣΕΕ, για να κρύψει τη γύμνια της στο ότι δεν κάνει συγκεντρώσεις, χρησιμοποιεί το άλλοθι της υπευθυνότητας απέναντι στην πανδημία, λες και όσοι συμμετέχουμε στις διάφορες συγκεντρώσεις είμαστε ανεύθυνοι λες και εμείς δεν έχουμε οικογένειες, ανθρώπους που αγαπάμε και σεβόμαστε και δεν μας νοιάζει για τις ζωές τους αλλά και τις δικές μας.

Σε αυτή λοιπόν την ηγεσία των καρεκλοκένταυρων «συνδικαλιστών» για μια φορά ακόμα θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

  1. Όταν πρώτη η κυβέρνηση δεν σέβεται την σοβαρότητα της κατάστασης και εν μέσω πανδημίας νομοθετεί σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών μας και των δικαιωμάτων μας, εμείς τι πρέπει να κάνουμε;
  1. Γιατί δεν έχετε βγάλει μια ανακοίνωση να την καταγγείλετε γι αυτό;
  1. Αφού δήθεν τόσο κόπτεστε για την δημόσια υγεία γιατί δεν απαιτείτε από την κυβέρνηση να μην φέρει αυτό το νομοσχέδιο τώρα;


Γιατί; Τρεις φορές γιατί;
Μήπως σας βολεύει;
Στη συνέχεια παραθέτουμε την τοποθέτηση του εκπροσώπου της παράταξής μας στην εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ σ. Φωτόπουλου Νίκου.



Σημείωση: Για όποιον θέλει να δει την τοποθέτηση, να πατήσει ΕΔΩ.
 
Κύριοι της ηγεσίας της ΓΣΕΕ,
όπως και την προηγούμενη φορά δεν θα ας αποδώσω ΕΞ ΑΡΧΗΣ κανένα χαρακτηρισμό. Δεν θα σας αποδώσω κανένα χαρακτηρισμό γιατί εμείς δεν ζούμε για να σας κάνουμε κριτική και ούτε βασίζουμε την ύπαρξή μας στα λάθη σας.
Ειλικρινά θα θέλαμε να είχατε μια άλλη στάση και εμείς θα ήμασταν μαζί σας. Πρώτοι θα σας στηρίζαμε και πρώτοι θα σας χειροκροτούσαμε.
Όμως πείτε μας είναι στάση αυτή που κρατάτε απέναντι στις βάρβαρες αντεργατικές αντιλαϊκές πολιτικές της ΝΔ, που νύχτα μέρα διαλύει και κονιορτοποιεί το εργατικό δίκαιο και τις εργασιακές σχέσεις;
Είναι στάση αυτή που κρατάτε απέναντι στην κυβέρνηση που νύχτα μέρα διαλύει και καταστρέφει τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, που τους αντιμετωπίζει ως περισσευούμενους και αναλώσιμους, ως άψυχα αντικείμενα;
Ειλικρινά πείτε μας είναι δυνατόν σήμερα να μην κάνετε εισήγηση για το πως θα αντιμετωπίσουμε τη νέα επιδρομή της κυβέρνησης στα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα;
Έτσι θα αντιμετωπίσουμε όσα σχεδιάζουν να περάσουν σε βάρος μας; Σε βάρος των εργαζομένων που καθημερινά στενάζουν;
Είναι τρόπος αντίδρασης και αντίστασης αυτό που προτείνετε;
Δηλαδή το τίποτα;
Ειλικρινά δεν ξέρετε πως δίνονται και πως προετοιμάζονται οι αγώνες;
Τι άλλο περιμένετε να ειπωθεί από τον Υπουργό για να κάνετε κάτι;

  1. Εδώ βοά ο τόπος εδώ και 6 μήνες ότι θα καταργήσουν το 8ωρο.

Εσείς πότε περιμένετε να πείτε κάτι;

  1. Εδώ βοά ο τόπος εδώ και 6 μήνες ότι θα αυξήσουν το όριο των νόμιμων υπερωριών στις 150 ώρες για να ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους χωρίς κανένα κόστος.

Εσείς πότε περιμένετε να μιλήσετε; Έστω να ψελλίσετε κάτι;

  1. Εδώ βοά ο τόπος εδώ και 6 μήνες ότι η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.

Εσείς πότε περιμένετε να αντιδράσετε;

  1. Εδώ βοά ο τόπος ότι σχεδιάζουν να υποκαταστήσουν τις γενικές συνελεύσεις μας με την αυτοπρόσωπη παρουσία μας, δίνοντας στο αφεντικό τη δυνατότητα με την ηλεκτρονική ψηφοφορία να ψηφίζει αντί ημών.

Εσείς πότε περιμένετε να αντιδράσετε;

  1. Εδώ βοά ο τόπος ότι καταργούν το ΣΕΠΕ παραπέμποντάς μας για τις εργοδοτικές αυθαιρεσίες στον ΟΜΕΔ, έναν οργανισμό που διοικείται κατά κύριο λόγο από εργοδοτικούς φορείς  (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΒΕ, ΣΕΤΕ, ΣΒΕ).

Εσείς πότε θα μιλήσετε; Πότε θα πείτε κάτι;

  1. Εδώ βοά ο τόπος ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να πάει ένα ακόμη βήμα παραπέρα την τρομοκράτησή μας και τη δυνατότητα απαγόρευσης πραγματοποίησης της όποιας απεργίας, βγάζοντάς την παράνομη εάν υπάρχει περιφρούρηση ή κατάληψη οποιουδήποτε χώρου της επιχείρησης.

Εσείς πότε περιμένετε να αντιδράσετε;

  1. Εδώ βοά ο τόπος ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να αφαιρέσει το δικαίωμα υπογραφής της Συλλογικής Σύμβασης σε όποιο σωματείο δε δεχτεί να παραδώσει στους εργοδότες τα μητρώα του, δηλαδή σε όποιο συνδικάτο δεν αποδεχτεί το φακέλωμα των μελών του.

Εσείς πότε περιμένετε να αντιδράσετε;
Δυστυχώς από ότι φαίνεται ποτέ. Μετά φταίμε εμείς που σας κριτικάρουμε και σας φωνάζουμε επιτέλους επιτέλους σταθείτε στο ύψος των ευθυνών σας.
Αλλά ειλικρινά πότε το κάνατε για να το κάνετε τώρα;
Σας ρωτάμε:

  1. Αντιδράσατε όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να μη δηλώνεται σε καθημερινή βάση η εργασία στο ΕΡΓΑΝΗ, δίνοντας τη δυνατότητα στα αφεντικά να ξεσκίζουν τους εργαζόμενους, να τους κλέβουν τις υπερωρίες και να τους ξεζουμίζουν οργιάζοντας η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία; ΟΧΙ
  2. Αντιδράσατε όταν η κυβέρνηση αποφάσισε να μπορούν μονομερώς οι εργοδότες να αποφασίσουν εάν θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι όλο το μήνα ή μόνο 2 εβδομάδες, βάζοντάς τους σε εκ περιτροπής εργασία; ΟΧΙ.
  3. Αντιδράσατε όταν δόθηκε η δυνατότητα στα αφεντικά να μπορούν ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ να μετακινούν τους εργαζόμενους από τη μία επιχείρηση στην άλλη; ΟΧΙ.
  4. Αντιδράσατε όταν δόθηκε η δυνατότητα στα αφεντικά να μπορούν να αναστέλλουν την αναστολή των συμβάσεων των εργαζομένων και να τους φωνάζουν για δουλειά όποτε και για όσο χρόνο τους βολεύει; ΟΧΙ.
  5. Αντιδράσατε όταν δόθηκε η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μπορούν να εφαρμόζουν το κεφάλαιο τηλεργασία μονομερώς, έχοντας στη διάθεσή τους τους εργαζόμενους ότι ώρα θέλουν; ΟΧΙ.
  6. Αντιδράσατε στο πάγωμα της αύξησης του κατώτατου μισθού; ΟΧΙ.
  7. Αντιδράσατε στην απλήρωτη υπερωρία όσων εργαζόμενων είχαν την ατυχία να προσβληθούν από κορωνοϊό, που αναγκάζονται τις μισές μέρες που έμειναν σπίτι να τις αναπληρώσουν δουλεύοντας υπερωριακά; ΟΧΙ.
  8. Αντιδράσατε στο πετσόκομμα του δώρου των Χριστουγέννων και τώρα του Πάσχα, που για το χρόνο της αναστολής εργασίας θα υπολογίζεται επί του επιδόματος των 534€ και όχι επί του ονομαστικού μισθού; ΟΧΙ.
  9. Αντιδράσατε στον πτωχευτικό νόμο που αφαιρεί οποιαδήποτε προστασία της πρώτης κατοικίας; ΟΧΙ.
  10. Αντιδράσατε στην κατάργηση της αποζημίωσης απόλυσης για όσους από εμάς εργαζόμαστε σε επιχειρήσεις που πτωχεύουν; ΟΧΙ.
  11. Αντιδράσατε στο χουντικής έμπνευσης κατάπτυστο νόμο απαγόρευσης των συναθροίσεων που σκοπό και στόχο έχει την τρομοκράτηση και την καθυπόταξή μας ώστε να μην μπορούμε να αντιδράσουμε στον κοινωνικό καιάδα που μας ρίχνουν; ΟΧΙ.
  12. Αντιδράσατε μήπως για τα ψίχουλα των 534€ που δίνουν κάθε μήνα στους εργαζόμενους; ΟΧΙ.

Όχι μόνο δεν αντιδράσατε, απεναντίας συμφωνήσατε και όχι μόνο, από πάνω δικαιολογείτε και  την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει λεφτόδεντρο, ενώ ξέρετε ότι δεν είναι έτσι …
Σας ρωτάμε:

  • Για τους κλινικάρχες γιατί υπήρξαν, γιατί βρέθηκαν, γιατί υπάρχουν;

Γιατί δεν αντιδράσατε;

  • Για τους καναλάρχες γιατί υπήρξαν, γιατί βρέθηκαν, γιατί υπάρχουν;

Γιατί δεν αντιδράσατε;

  • Για την AEGEAN γιατί βρέθηκανγιατί υπάρχουν;
  • Για τις 500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας που αύξησαν τα κέρδη τους κατά 48% και συγκεκριμένα κατά 8,2 δις. γιατί υπάρχουν;
  • Για τις τράπεζες που κατέγραψαν κέρδη κατά 101% γιατί υπάρχουν;
  • Για το ελληνικό Χρηματιστήριο που ήρθε πρώτο παγκοσμίως σε αποδόσεις καταγράφοντας κέρδη 49% αυξάνοντας την κεφαλαιοποίησή του κατά 16,3 δις. φτάνοντας τα 61,6 δις. γιατί υπάρχουν;
  • Για τους εφοπλιστές που δεκαπλασίασαν τα ναύλα τους σε 5 μήνες και κατ’ επέκταση και τα κέρδη τους, γιατί υπάρχουν;

Αυτά τα λεφτά δεν τα βλέπετε;
Το γεγονός του ότι όπως ανακοίνωσε προχθές το περιοδικά Forbes οι δισεκατομμυριούχοι της Ευρώπης αύξησαν τον τελευταίο χρόνο τα κέρδη τους εν μέσω πανδημίας, την ώρα που χιλιάδες συνάνθρωποί μας συνθλίβονται, κατά 1 τρις. δολάρια, γιατί δεν το αναδεικνύετε;
Γιατί δεν μιλάτε;
Γιατί δεν αναδεικνύετε ότι για κάποιους άλλους λεφτά υπάρχουν;
Γιατί δεν αναδεικνύετε την τεράστια αδικία που γίνεται σε βάρος του κόσμου της εργασίας;
Γιατί δεν αναδεικνύετε ότι και ΤΩΡΑ μέσα στην κρίση κάποιοι θησαυρίζουν;
Σας ρωτάμε, αυτό το γεγονός, το γεγονός της ταξικής αδικίας πρέπει να μείνει κρυφό;;
Αν δεν το αναδείξουμε εμείς, ποιος θα το αναδείξει;
Δυστυχώς κύριοι τίποτα από αυτά δεν κάνατε.
 
Επιστρέφω στην αντιμετώπιση του νομοσχεδίου.
Είναι δυνατόν να ακούγεται εδώ ότι ακόμη δεν ξέρουμε τι λέει το νομοσχέδιο;
Αφήστε πρώτα να το δούμε …
Μα αν το δούμε, τότε θα είναι αργά.
Έτσι αντιδρούν τα συνδικάτα που δεν θέλουν να περάσει κάτι;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι αυτή η στάση σας, η στάση σιωπής (εσείς ούτε ανακοίνωση δεν βγάζετε), φτιάχνει ένα κλίμα αποδοχής;
Πότε περιμένετε να αντιδράσουμε; Όταν κατατεθεί;
Την ημέρα που θα ψηφίζεται;
Σας ξαναλέμε, τότε θα είναι αργά.
Τα συνδικάτα που δεν θέλουν να περάσει κάτι, δεν περιμένουν να αντιδράσουν την τελευταία στιγμή.
Τα συνδικάτα που δεν θέλουν να περάσει κάτι με την πρώτη υποψία, με το πρώτο άκουσμα, με την οσμή, με την μυρωδιά και μόνο ότι κάτι ετοιμάζουν σε βάρος μας αμέσως αντιδρούν.
Αμέσως αντιδρούν γιατί έτσι στέλνουν τα σωστά μηνύματα και στους κυβερνόντες να μαζευτούν και στους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα.
Κουβεντιάζουμε σήμερα για το πότε θα γιορτάσουμε, για το πότε θα τιμήσουμε την πρωτομαγιά … δηλαδή ποιους; εκείνους τους αγωνιστές που δώσανε το είναι τους για να κατακτηθεί το 8ωρο.
Κουβεντιάζουμε για το ποια μέρα θα τους τιμήσουμε χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία για το πως θα τους τιμήσουμε.
Μα η μεγαλύτερη τιμή είναι να δώσουμε αγώνα να μην μας καταργήσουν το 8ωρο.
Να μη μας το πάρουν πίσω.
Μεθαύριο έχουμε 135 χρόνια από την πρωτομαγιά του ΣΙΚΑΓΟ, έχουμε 101 χρόνια από τότε που καθιερώθηκε το 8ωρο από το 1920 και ενώ ετοιμάζονται να μας το πάρουν πίσω εμείς τι κουβεντιάζουμε; για το αν θα γίνει η πρωτομαγιά Μ. Σάββατο ή την Τρίτη του Πάσχα;
Πραγματική τιμή είναι να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας έτσι ώστε να πετάξουμε τα όσα σχεδιάζουν στον κάλαθο των αχρήστων.
Αυτή είναι η πραγματική τιμή.
Βεβαίως, την πρώτιστη αξία έχει το περιεχόμενο που δίνει κάθε φορά κανείς όταν κάνει αγώνα, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει μεγάλη αξία και το ποια μέρα θα πας να δώσεις τον αγώνα.
Εμείς πότε θα πάμε, το Μ. Σάββατο ή την Τρίτη που όλοι θα λείπουν στα χωριά τους;
Μα εκ των πραγμάτων αυτές τις ημέρες ο περισσότερος κόσμος, η συντριπτική πλειοψηφία, θα λείπει.
Εμείς τι θέλουμε;
Να είναι άδειες οι πλατείες;
Πρέπει να βρούμε μία άλλη μέρα.
Άκουσα δύο ημερομηνίες. Εμείς συμφωνούμε με τις 6 του μηνα.
Συμφωνούμε με τις 6 του μήνα γιατί μας δίνει τη δυνατότητα να υπάρχει συμμετοχή. Είναι κοντά στην πρωτομαγιά και θα έχει γυρίσει ο κόσμος. Η ημερομηνία αυτή μας δίνει τη δυνατότητα να οργανώσουμε τον αγώνα μας, να κάνουμε το χρέος και το καθήκον μας.
Συμφωνούμε λοιπόν με την πρόταση για 6 του μήνα και σας καλούμε με αγωνία, όλοι μαζί, να πάμε σε αυτή την ημερομηνία.
 
Ευχαριστώ
 
   Γραφείο Τύπου
ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου