ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Α. Φλέγγας(πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας)- Τραγωδία στην Ερέτρια : Χατζηδάκης – Στρατινάκη δεν προωθούν τις συλλογικές μας συμβάσεις (vid)

 


Χατζηδάκης – Στρατινάκη δεν κηρύσσουν τις συλλογικές συμβάσεις υποχρεωτικές για να εργάζονται φθηνά και χωρίς τις άδειες οι εργαζόμενοι

Σοκ σε όλο το πανελλήνιο έχει προκαλέσει η αδιανόητη τραγωδία που σημειώθηκε την Πέμπτη στην Ερέτρια, όπου τρεις άνδρες κεραυνοβολήθηκαν από 20.000 βολτ την ώρα που έκαναν έργα υπογειοποίησης καλωδίων. Για το τραγικό δυστύχημα μίλησε στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας.


Το τραγικό εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στο Γυμνό του δήμου Ερέτριας, περίπου στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (1/4), μπροστά στα μάτια των κατοίκων του χωριού. Τέσσερα μέλη συνεργείου του Άκτωρα, που συνεργαζόταν με τον ΔΕΔΔΗΕ χτυπήθηκαν – κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες – από ρεύμα ενώ άλλαζαν κολώνα της ΔΕΗ. Οι τρεις εργαζόμενοι, που κεραυνοβολήθηκαν με 20.000 βολτ την ώρα, είναι νεκροί, ενώ ο τέταρτος συνάδελφός τους είναι τραυματισμένος.

Για το θέμα αυτό μίλησε στο στο Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, Αλέκος Φλέγγας. Όπως σημείωσε τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει 12 θανατηφόρα ατυχήματα ηλεκτρολόγων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κατά τις εργασίες δεν είχε γίνει διακοπή ρεύματος και, όπως είπε, υπάρχει ευθύνη γι’ αυτό. «Θα αποκαλυφθεί αν κάποιοι από τους τεχνικούς είχαν τις σχετικές άδειες και πόσο έμπειροι ήταν», σχολίασε.

Ο κ. Φλέγγας υποστήριξε ότι ευθύνες έχει ο εργοδηγός, ενώ τόνισε πως τα αίτια θα διερευνηθούν. Μάλιστα αποκάλυψε πως πολλές φορές ο ΔΕΔΔΗΕ δεν προσλαμβάνει ειδικευμένους, αντιθέτως η εκπαίδευση γίνεται πάνω στις κολώνες.

(ενημέρωση απο www.ergasiasimera.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου