ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

"ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΣΚΟΥΠΑ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 20% ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ DR (ΔΗΜ. Ρ/ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ)

Πρόσφατα ο ελβετικός λαός  καταψήφισε σε δημοψήφισμα  με ποσοστό 71% την πρόταση  για κατάργηση του πράγματι μεγάλου τέλους υπέρ της δημόσιας  τηλεόρασης, γεγονός  που φαίνεται  να   "επηρέασε" η κυβέρνηση  της  Δανίας η οποία  δεν μπήκε  στον ... κόπο να ρωτήσει  τους πολίτες  και πήγε  κατ΄ευθείαν στο "ψητό"  αποφασίζοντας  την κατάργηση του  ανταπόδοτικού  τέλους υπέρ της τηλεόρασης  μειώνοντας ταυτόχρονα απο 1/1/19 τον προϋπολογισμό της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης κατά 20%.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι  η δημόσια  τηλεόραση της Δανίας  μετά  την  1/1/2019 δεν θα είναι η ίδια αφού πλέον  με πετσοκομένο προϋπολογισμό δεν θα μπορεί να υπάρξει παρά μόνο σαν  ένα θνησιγεννές  υπόλλειμα δημόσιου  ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Να σημειώσουμε  ότι το ανταποδοτικό τέλος υπέρ  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έχει ήδη καταργηθεί  στην  Κύπρο, τη Βουλγαρία, το Βέλγιο, τη Μάλτα, τη Φινλανδία, τις Κάτω Χώρες, τη Νορβηγία και την Ισλανδία , έχοντας όμως  αντικατασταθεί με κρατική επιχορήγηση η οποία  φυσικά επιβαρύνει τον προϋπολογισμό αυτών  των χωρών  (πράγμα  που δεν ίσχυε και δεν ισχύει  στην περίπτωση της ΕΡΤ η οποία  αυτοσυντηρείται μέσω του  μικρότερου στην Ε.Ε  ανταποδοτικού τέλους).

Επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού κι όχι ανταποδοτικό  τέλος  υπερ  της  δημόσιας ραδιοτηλεόρασης υφίσταται επίσης  στη Ρωσία, στη Λευκορωσία., την Εσθονία, την Λιθουανία, το Μονακό, το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάϊν και τη Λετονία.

ΥΓ: Είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς  που  θα  βασιστεί  απο εδώ και στο εξής  η αντι- ΕΡΤική  ρητορική  του Μητσοτάκη και των λοιπών  εντολοδόχων  του νεοφιλελευθερισμού και της  ντόπιας μιντιακής  διαπλοκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου