ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΠΕΡΙ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ "ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΥ" ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ Η ΕΡΤ


«Η Χρυσή Αυγή δεν είναι κόμμα που εξελίχθηκε σε εγκληματική οργάνωση. Ούτε κόμμα που έχει στις τάξεις του εγκληματική οργάνωση. Ξεκίνησε ως εγκληματική οργάνωση», κατέθεσε στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης ο Δημήτρης Ψαρράς

Η  ΠΟΣΠΕΡΤ σε  παλιότερη ανακοίνωση τονιζε σχετικά :

«Τα εγκλήματα της φασιστικής και ναζιστικής Χρυσής Αυγής είναι διαρκή και όχι στιγμιαία και δεν ξεχνάμε ότι συντηρεί εγκληματικά τάγματα εφόδου και ότι ο Γ.Γ. της έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Π. Φύσσα κι επομένως δεν μπορεί να μεταδίδεται αυτός ο διχαστικός λόγος. Συνεχίζουμε αταλάντευτα, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς επιβουλές, απ’ όπου κι αν προέρχονται».

Σε ότι αφορά  τις επικρίσεις που δέχτηκε η ΕΡΤ για την μετάδοση του ολιγόλεπτου "κηρύγματος"  του  Κασσιδιάρη  ,στα πλαίσια της τηλεοπτικής  κάλυψης  της παρέλασης της 25ης Μαρτίου ,υπάρχει ο -απο μία άποψη βάσιμος- ισχυρισμός πως αφού  είμαστε σε απ΄ευθείας μετάδοση  δεν ήταν δυνατόν  να "κοπεί" στον αέρα  ξαφνικά χωρίς  εξήγηση
Αν όμως αργότερα εντάχθηκε απόσπασμα αυτού του λόγου σε δελτία τι "δικαιολογια" ή "απολογία" θα δώσουμε σε όποιον δίκαια θα μας επικρίνει;
Ότι δήθεν είμαστε υπέρ του "πλουραλισμού";
Ποιού όμως πλουραλισμού αυτού που επιχειρεί την μίξη των αμίκτων;
Αυτού που δήθεν υπηρετεί τη δημοκρατία παρουσιάζοντας  τον νεοναζιστή
και τις εγκληματικές προτροπές του, ισότιμα  με εκείνον που αρνείται να "ακονίσει ξιφολόγχες στο πεζοδρόμιο" και περιορίζεται να "ακονίσει" τα πολιτικά του επιχειρήματα σεβόμενος τις παναθρώπινες αξίες της ζωής , της ελευθερίας κλπ;
Ιδού ένα δείγμα γιατί δεν αποτελούν οι νεοναζιστές εγκληματίες στοιχείο του πλουραλισμού - υπηρέτη της δημοκρατίας

-----------
Η ανάρτηση  αυτή είναι το αποτέλεσμα ενός  πολύ χρήσιμου και δημιουργικού διαλόγου που έγινε  στη σελίδα  μας στο Facebook , πάνω στο σχετικό άρθρο του Ν. Μπογιόπουλου που αναδημοσιεύσαμε (βλ. εδώ).
Οι επισημάνσεις και οι παρατηρήσεις  των συναδέλφων μας  ήταν εύστοχες, εύλογες και πάνω απ΄όλα ειλικρινείς και αυθόρμητες.

Κρατώ ένα μικρό απόσπασμα απο αυτόν τον διάλογο , ενδεικτικό  της  διάθεσης  όλων μας να αποκτησουμε  κοινή στάση και σε αυτό  το ζήτημα:

σχόλιο συναδέλφου:"Συμφωνώ μαζί σας και πιστεύω πως όλοι μας (διοίκηση, τεχνικοί, δημοσιογράφοι), πρέπει να καθίσουμε κάτω και να συναποφασίσουμε κοινή στάση, κοινό μέτωπο. Απέναντι στις όποιες απειλές και πρόστιμα."

Απάντησ pospertgr:"Συμφωνώ ως προς το ότι ολοι οι εργαζόμενοι πρέπει να βρισκόμαστε κοντά και να καλλιεργούμε τον ανιδιοτελή και ειλικρινή διάλογο μεταξύ μας, ώστε να καταλήξουμε σε κοινές γραμμές τις οποίες θα θέσουμε σε έναν δεύτερο διάλογο με την διοίκηση.
Εμείς σαν ΠΟΣΠΕΡΤ , έχουμε ξεκαθαρίσει τις θέσεις μας σε ότι αφορά τη Χ,Α και μάλιστα χωρίς κανέναν φόβο ούτε  τότε που η ναζιστική αυτή οργάνωση μας απειλούσε ούτε φυσικά τότε που  μας έσυρε σε δίκες με  κατηγορίες σαν εκείνη  του "λογοκριτή" ,δίκες  στις οποίες αθωωθήκαμε απο κάθε κατηγορία.
Σε ότι αφορά  τη διοίκηση και τη στάση που μπορεί  να τηρήσει ,η τελευταία απάντηση του ΕΣΡ στην ΕΡΤ σχετικά με αυτό το ζήτημα της δίνει πολλά περιθώρια ώστε με τις αποφάσεις της   να προστατεύσει τη δημοκρατία,προσφέροντας  ταυτόχρονα σε όλους  την αληθινή ερμηνεία του τι σημαίνει πλουραλισμός στην ενημέρωση."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου