ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ανακαλείται η άδεια της ΑΕΠΙ - "Στον αέρα" οι εργαζόμενοι


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 η Υπουργός Πολιτισμού κάλεσε τους εκπροσώπους των Σωματείων Δημιουργών και της Ένωσης Εκδοτών, παρουσία και των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων και τους ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να ρυθμίσει νομοθετικά «το κενό που θα δημιουργήσει η ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ». 

Κατά την εν λόγω συνάντηση, ανακοινώθηκε η επικείμενη ανάκληση της άδειας της ΑΕΠΙ και η δημιουργία αρχικά μιας προσωρινής υπηρεσίας έκτακτης διαχείρισης υπό τον ΟΠΙ και στη συνέχεια ενός Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης μη κερδοσκοπικού, που θα δημιουργηθεί έπειτα από τις εισηγήσεις των ίδιων των δημιουργών.

Σε ερώτημα του Σωματείου μας στην Υπουργό για το εάν υπάρχει πρόβλεψη για  τους εργαζόμενους της ΑΕΠΙ, οι εκπρόσωποί μας πήραν την απάντηση ότι
είναι αυτονόητο ότι η νέα υπηρεσία θα αναζητήσει έμπειρο προσωπικό αλλά η ίδια δεν μπορεί να δεσμευθεί ως προς τον αριθμό των εργαζομένων που θα ενσωματωθούν στην νέα υπηρεσία.

Έχουμε ήδη επισημάνει στις επιστολές μας προς τον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού ότι το ανθρώπινο δυναμικό της ΑΕΠΙ διαθέτει την απαιτούμενη γνώση στη συλλογική διαχείριση πνευματικών δικαιωμάτων στην Ελληνική επικράτεια αλλά και διεθνώς και έχει πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της αδειοδότησης, είσπραξης και απόδοσης των πνευματικών δικαιωμάτων στους δημιουργούς.

Πάγια θέση του Σωματείου μας παραμένει ότι στο κείμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας της Κυβέρνησης θα πρέπει να εισαχθεί η προτεραιότητα των εργαζομένων της ΑΕΠΙ στη στελέχωση της μεταβατικής υπηρεσίας και του νέου Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης.

Από το Σωματείο Εργαζομένων ΑΕΠΙ – “ΣΕρΑ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου