ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τυπολογίες: "Το ΣτΕ καθορίζει την πορεία της τηλεόρασης"


www.typologies.gr 27/03/2018

Το ΣτΕ καθορίζει την πορεία της τηλεόρασης
Προσφυγή  από τους εργαζόμενους του Mega!

 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας πέφτει το βάρος της οριοθέτησης της αγοράς των σταθμών εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ενημερωτικού προγράμματος.

 Η προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΕΣΡ για την απόφαση κλεισίματος του Mega από 120 εργαζομένους, την ΠΟΣΠΕΡΤ και την ΕΤΙΤΑ έρχεται να προστεθεί στις προσφυγές που έχουν καταθέσει η ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Alpha, ο ANT1, ο ΣΚΑΪ και το Star κατά του νόμου 4339/2015, ζητώντας την ακύρωση της προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, προσφυγές οι οποίες θα συζητηθούν στις 4 Μαΐου.

Από τότε που κατατέθηκαν οι προσφυγές, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ο πρώτος στόχος ήταν να κλείσει το Mega, όπως το επιδίωξε η ελεγχόμενη από την ΕΙΤΗΣΕΕ Digea που εγγράφως το ζητούσε ο ΣΚΑΪ. 

Τώρα ορισμένοι σταθμοί θέλουν να αδειοδοτηθούν, όμως διεκδικούν να μειωθεί κι άλλο η αγορά και από τις έξι άδειες που είναι προς διεκδίκηση να δοθούν τελικά τέσσερις. 

Δηλαδή, να πάρουν άδεια το Star, ο Alpha, ο ΣΚΑΪ και ο ΑΝΤ1 και να μείνει εκτός νυμφώνος η Τηλεοπτική Ελλάδος και, αν είναι δυνατόν, και το Epsilon, εκμεταλλευόμενοι το κλίμα των ημερών κατά του Ιβάν Σαββίδη.

Για το Mega, που έχει εξασφαλίσει από τον πρόεδρο του ΣτΕ Νικόλαο Σακελλαρίου προσωρινή διαταγή κατά της απόφασης του ΕΣΡ για το κλείσιμό του, υπάρχει η συζήτηση της αίτησης αναστολής. Αν την εξασφαλίσει, οι ελπίδες του θα αναπτερωθούν μέχρι την κύρια εκδίκαση των προσφυγών στις 4 Μαΐου. Διαφορετικά, το κανάλι θα κλείσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου