ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟΝ ΓΕΝ.ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ-ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜ.ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ

                           

      Αγία Παρασκευή, 28-03-2018
 Α.Π. : 1789

Προς
Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης
Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης

ΘΕΜΑ : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Π.Σ. ΤΗΣ ΕΡΤ

Κύριοι 

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας καταγγείλουμε ότι με αποφάσεις του, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΡΤ έδρασε κατά την άποψή μας μεροληπτικά, «χαριστικά», αντιδεοντολογικά και εν τέλει εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ και της δίκαιης αντιμετώπισής τους από την υπηρεσία.

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να σας αναφέρουμε τα εξής : 

Περίπτωση (δεν εμφανιζεται το ονοματεπωνυμο για λόγους προστασίας πρ. δεδομένων) που δεν θα έπρεπε να είχε επαναπροσληφθεί στην ΕΡΤ μετά από οριστική και αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου σε καταδίκη του για έκνομες ενέργειές του στην ΕΡΤ
Μετά από προφορική καταγγελία μας στο Δ.Σ. της ΕΡΤ εισήχθη η υπόθεση στο ΠΠΣ. 
Με την πειθαρχική απόφαση 2/14-03-2017 – Θ.2ο του ΠΠΣ στην ουσία αθωώθηκε αφού τιμωρήθηκε με ποινή μη απόλυσης. 
Σημειωτέον ότι η απόφαση ήταν με πλειοψηφία 4/3 (εκτός ενός Γενικού Διευθυντή, οι δύο εκπρόσωποι εργαζομένων, μέλη του ΠΠΣ, ψήφισαν για την απόλυσή του όπως ο νόμος και ο Γ.Κ.Π. της ΕΡΤ προβλέπουν).

Περίπτωση (δεν εμφανιζεται το ονοματεπωνυμο για λόγους προστασίας πρ. δεδομένων) (εκκρεμεί και νέα πειθαρχική δίωξη για άλλο θέμα του εδώ και αρκετό καιρό) και (δεν εμφανιζεται το ονοματεπωνυμο για λόγους προστασίας πρ. δεδομένων)
Παρά την αρχική αντίδραση και πάλι των εκπροσώπων των εργαζομένων για μεροληπτική εξ’ αρχής σύνθεση – αφού υπήρχε Γενικός Διευθυντής που παρά το ότι γνώριζε τα πάντα, πρότεινε τον πρώτο εξ’ αυτών για θέση ευθύνης – η απόφαση (Πρακτικό ΠΠΣ 2/31-08-2016) κατά πλειοψηφία και πάλι με μειοψηφία των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων που ζήτησαν τη μεγαλύτερη ποινή, είναι «εξόφθαλμα» επιεικής σε σχέση με τα παραπτώματα που έχουν διαπραχθεί. 

Καθόσον γνωρίζουμε, είστε οι μόνοι που μπορείτε να ανατρέψετε αυτές τις αποφάσεις και να τις επαναπέμψετε σε νέα διαδικασία. 

Θεωρούμε αυτονόητο ότι το καθήκον όλων μας είναι η προάσπιση της ηθικής και της οικονομικής προστασίας της περιουσίας του πολίτη, αλλά και η διαφύλαξη της αξιοπρέπειας και του επαγγελματισμού όλων των εργαζομένων στους οποίους πρέπει να διακατέχεται το αίσθημα ισονομίας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πληροφορία. 
Με εκτίμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου