ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Απόλυτη δικαίωση της εργαζομένης στο Ε.Κ. Κομοτηνής, Ρυίας Πατσατζή απο το ΣΕΠΕ

Ο εργοδότης και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παντελής Μαγαλιός, καλείται να ανακαλέσει άμεσα την απόλυση και να αποδεχθεί τις υπηρεσίες της εργαζόμενης

Άκυρη χαρακτηρίζει την απόλυση της εργαζομένης και συνδικαλίστριας Ρυίας Πατσατζή από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Σύμφωνα με σημερινό του πόρισμα (Αρ. Δελτίου Διαφ. 93105/30-3-2018) το ΣΕΠΕ χαρακτηρίζει ξεκάθαρα ως άκυρη την απόλυση της συνδικαλίστριας ενώ ο εργοδότης και Πρόεδρος του Ε.Κ. Παντελής Μαγαλιός καλείται να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και να αποδεχθεί τις υπηρεσίες της εργαζόμενης.
Η παραβίαση μάλιστα των παραπάνω συνεπάγεται την επιβολή ποινικών (άρθρο 23 Ν. 1264/82) και διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 24 Ν. 3966/2011 όπως ισχύει).
Στο σκεπτικό της απόφασης του ΣΕΠΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά:
«Επειδή ο εργοδότης δεν ακολούθησε την οριζόμενη από τον νόμο 1264/82 διαδικασία και συγκεκριμένα τα άρθρα 14 και 15, η καταγγελία σύμβασης εργασίας είναι άκυρη και καλούμε τον εργοδότη και πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής να την ανακαλέσει άμεσα και να αποδεχτεί τις υπηρεσίες της ή σε άλλη περίπτωση συστήνουμε στην εργαζόμενη να προσφύγει στα αρμόδια Δικαστήρια για την ακυρότητα της καταγγελίας, την επαναπρόσληψη της και την καταβολή μισθών υπερημερίας.
Γνωρίζουμε τέλος στον εργοδότη ότι η παραβίαση των ανωτέρω διατάξεων συνεπάγεται την επιβολή ποινικών (άρθρο 23 Ν. 1264/82) και διοικητικών κυρώσεων (άρθρο 24 Ν. 3966/2011 όπως ισχύει)».
Το πόρισμα του ΣΕΠΕ αποτελεί «κόλαφο» για την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και αφήνει σίγουρα εκτεθειμένο τον πρόεδρο αυτού Παντελή Μαγαλιό ο οποίος προ ολίγων ημερών δήλωνε σε τοπική εφημερίδα της Κομοτηνής ότι «όλα είναι νόμιμα νομικά και κατοχυρωμένα».

Οικονομικό έλεγχο στο Εργατικό Κέντρο προανήγγειλε ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

Το πόρισμα του ΣΕΠΕ σχολίασε σχετικά μέσα από τον λογαριασμό του στο facebook και ο Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέας Νεφελούδης ο οποίος προανήγγειλε μάλιστα και διαδικασίες οικονομικού ελέγχου στο Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής.
Δείτε την ανάρτηση του:
πηγη:fonirodopis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου