ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Όταν η ΑΕΠΙ καθυστερούσε να ανακοινώσει την αποχώρηση Τσακνή για την ΕΡΤ και τη μεταγραφή Μάη από την ΕΡΤ

(αναδημοσίευση απο το bankingnews.gr)

Η θητεία Τσακνή στο ΔΣ της ΑΕΠΙ την περίοδο που ελέγχεται από τη δικαιοσύνη και ο ισχυρός ρόλος στην ΑΕΠΙ των τέως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΝΕΡΙΤ

«Διαχρονική» επαφή με την ΕΡΤ εμφανίζεται να έχει η περίφημη ΑΕΠΙ η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της δικαιοσύνης με τους εισαγγελείς να δεσμεύουν προσωπικούς και εταιρικούς λογαριασμών μελών του ΔΣ. 

Στην επίμαχη περίοδο που ελέγχεται από ορκωτούς και εισαγγελείς μέλος του ΔΣ του ΑΕΠΙ είναι ο κ. Διονύσης Τσακνής. 
Ο κ. Τσακνής εμφανίζεται να αποχώρησε στις 8/11/2014 όταν έγινε και αλλαγή στο ΔΣ της ΑΕΠΙ και υπήρξαν και άλλες αποχωρήσεις αλλά αυτό έγινε γνωστό μεταχρονολογημένα.

Μάλιστα με ανακοίνωσή της η ΑΕΠΙ την οποία υπογράφει ο κ. Κώστας Τριπολίτης Πρόεδρος του ΔΣ γίνεται γνωστό στις 11 Μαΐου του 2015 ότι ο κ. Τσακνής δεν συμμετέχει στο ΔΣ από την 8/11/2014. 

Κατά σύμπτωση η έγκριση του διορισμού του κ.  Τσακνή στη θέση του Προέδρου της ΕΡΤ επικυρώθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στις 24 Μαΐου του 2015 δηλαδή δεκατρείς ημέρες μετά την γνωστοποίηση αποχώρησής του από το ΔΣ της ΑΕΠΙ. 

Μετά την αποχώρηση Τσακνή στην ΑΕΠΙ πηγαίνει ένα πρώην στέλεχος της ΕΡΤ και μάλιστα με πολύχρονη θητεία. 
Για την ακρίβεια δεν είναι γνωστό πότε έγινε η ανάληψη των καθηκόντων του. Πρόκειται για τον κ. Πέτρο Μάη όπου συμβαίνουν τα εξής. 

Η ΑΕΠΙ καταχωρεί στο ΓΕΜΗ την 22/07/2016 (τότε που κανείς
δεν είχε καταλάβει αν έχει έδρα την Ελλάδα ή την Κύπρο) απόφαση του ΔΣ που είχε ληφθεί στις 12 Φεβρουαρίου του 2016 και η οποία «θεράπευε» απόφαση που είχε ληφθεί αλλά δεν είχε γνωστοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου του 2015. Και αυτή δεν ήταν άλλη από την ανάληψη εκπροσώπησης της ΑΕΠΙ στη σύναψη συμβάσεων από τον κ. Πέτρο Μάη καθώς και η τοποθέτηση του κ. Μάη στη θέση του Διευθυντή Ραδιοτηλεοπτικών Μέσων της ΑΕΠΙ. 

Στην απόφαση που γνωστοποιήθηκε όπως είναι προφανές με μεγάλη καθυστέρηση αναφέρεται ότι το σώμα των μετόχων στη Συνέλευση της ΑΕΠΙ ανακοινώθηκε και επισήμως η συνεργασία με τον κ. Μάη χωρίς να προσδιορίζεται από πότε ξεκίνησε πριν ανακοινωθεί.

 Σε κάθε περίπτωση είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως γίνεται η πρόσληψη ενός στελέχους από την εταιρία με ισχυρό ρόλο καθώς είχε εξουσιοδότηση υπογραφής συμβάσεων με ραδιοτηλεοπτικά μέσα καθυστερεί τόσο σημαντικά. 

Ο κ. Μάης διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ από το Σεπτέμβριο του 2014 ενώ ήταν προηγουμένως συνταξιούχος υπάλληλος της ΕΡΤ (κορυφαίο στέλεχος των οικονομικών υπηρεσιών) και η θητεία του έληξε με την τοποθέτηση Τσακνή στην ΕΡΤ το Μάιο του 2015. 

ΥΓ: Υπήρξε σύμβαση ΑΕΠΙ-ΝΕΡΙΤ; Ποιος τη διαπραγματεύτηκε, ποιος την υπέγραψε και ποιο είναι το ύψος της σύμβασης αυτής;

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com 

www.bankingnews.gr
(η φωτο προέρχεται απο το http://www.protothema.gr/greece/article/656117/skandalo-enos-aiona-stin-aepi-trupa-50-ekat-euro-mono-se-4-hronia/)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου