ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Το BBC τινάζει στον αέρα την πλήρη μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο

Ο διευθυντής ραδιοφώνου και μουσικής του BBC, Bob Shennan, δήλωσε στο Συνέδριο RadioDays ότι το ψηφιακό ραδιόφωνο είναι σημαντικό ως μέρος του συνδυασμού μηχανισμών διανομής περιεχομένου, αλλά δεν είναι η μόνη πλατφόρμα που έχει σημασία, επομένως το BBC δεν υποστηρίζει πλέον μια επικείμενη διακοπή του αναλογικού ραδιοφώνου.
«Όλοι πιστεύαμε κάποτε ότι το DAB από μόνο του θα αποτελούσε το ψηφιακό μέλλον του ραδιοφώνου, αλλά με τις αλλαγές στην τεχνολογία, γνωρίζουμε τώρα ότι το DAB είναι σημαντικό ως μέρος του μείγματος, όπως και η μετάδοση ήχου μέσω IP.»
«Πρέπει να επανεξετάσουμε το τοπίο και πάλι μέσα σε λίγα χρόνια πριν μεταβούμε πλήρως στο DAB. Το ραδιόφωνο και οι ακροατές εξυπηρετούνται καλύτερα από μια “μικτή οικονομία”... Το DAB έφερε στη Βρετανία περισσότερους σταθμούς και υπήρξε μέρος της στρατηγικής για την αύξηση του χρόνου ακρόασης στο ραδιόφωνο της Βρετανίας και θα παραμείνει σημαντικό».
Το BBC επενδύει πλέον σε περιεχόμενο που μεταδίδεται πρώτα ψηφιακά και το οποίο αποσκοπεί στην απόκτηση νεαρών ακροατηρίων.
«Τον περασμένο μήνα σπάσαμε το ρεκόρ ενός εκατομμυρίου ηχητικών αποσπασμάτων στην ηλεκτρονική εφαρμογή μας... αργότερα φέτος θα διαθέσουμε όλη αυτή τη δραστηριότητα εκ νέου στην ανανεωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή ήχου του BBC, η οποία θα συνδυάζει όλες τις παραγωγές μας με ένα εξατομικευμένο προϊόν...»
«Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια νέα συνήθεια ακρόασης. Αυτό δεν είναι απλώς επιθυμητό, είναι απολύτως απαραίτητο.»
Ο Shennan είναι "πεπεισμένος" ότι το ραδιόφωνο θα "ευημερήσει" στο ψηφιακό μέλλον, αλλά παρότρυνε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να συνεργαστούν για να «ενισχύσουν τη ζωή των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου».
«Οι νέες τεχνολογίες έχουν τη δυνατότητα να μεταμορφώσουν ξανά το ραδιόφωνο», ανέφερε, εστιάζοντας στις νέες εξελίξεις, ιδιαίτερα στα αυτοκίνητα, ώστε να διασφαλιστεί ότι το ραδιόφωνο θα βρίσκεται με σιγουριά στο ψηφιακό ταμπλό.
«Πρέπει να προχωρήσουμε πιο γρήγορα και να προστατέψουμε περαιτέρω το ραδιόφωνο και να το επανεφεύρουμε προς τον επόμενο αιώνα».
Πηγή αναδημοσίευσης:radiofono.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου