ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΤ): "ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΝΤΡΑΠΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ΄ΛΕΓΑΝ"




ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ  ΤΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ  
Αγ. Παρασκευή 30/3/2019
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Όλοι διαβάσαμε την τελευταία ανακοίνωση  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ.
Μια ανακοίνωση  η οποία στα καίρια σημεία της, βρίθει  ανακριβειών, ψεμάτων και παραπλανήσεων.
Μια ανακοίνωση, που για άλλη μια φορά, δεν περιέχει  τις υπογραφές  του προέδρου και του γραμματέα, κόντρα σε όσα ορίζει το κατασταστικό  του σωματείου μας και το πνεύμα της συνεργασίας, ενότητας και δημοκρατικότητας.
Κόντρα δηλαδή σε αυτά  που προσχηματικά και υποκριτικά επικαλείται  ο πρόεδρος μας  στην ανακοίνωση, αφού αυτός είναι ο συντάκτης της  και αυτός που  παραβιάζοντας  κατάφωρα  το καταστατικό μας  «κατέσχεσε»  τη σφραγίδα  του σωματείου μας, απαγορεύοντας στον γ.γραμματέα  Δ.Κούνη  να εκπληρώσει  εκτός όλων των άλλων και το ρόλο του θεματοφύλακα  αυτής.

 Αυτός λοιπόν  που  επικαλείται  την δημοκρατικότητα, τους θεσμούς,  τους νόμους και τα καταστατικά, στην πράξη  τα γράφει στα  παλιά του παπούτσια, γεγονός  οφθαλμοφανέστατο  σε όποιον παρακολουθεί  τα γεγονότα και δεν μένει στα γκεμπελίστικα  επικοινωνιακά τερτίπια του, με αποκορύφωμα  τα  απολύτως ανήθικα κόλπα του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ,  όπως στην τελευταία  που ζήτησε  απο τα μέλη να
υπερψηφίσουν την εισήγηση του, να κατατεθεί δηλαδή απο κοινού με τους  νέους  του φίλους , με τους οποίους ήδη  είχε  συστήσει «σύμπραξη»,, μια προσφυγή ( στην οποία ρητά αναφέρεται  αυτή  η «σύμπραξη σωματείων») εναντίον της ΠΟΣΠΕΡΤ κ.α , κρύβοντάς  τους όμως, ότι  ήδη  με εντολή του  είχε κατατεθεί  η προσφυγή στη γραμματεία  του δικαστηρίου δύο  ώρες πρίν την λήψη της απόφασης (είναι καταγεγραμμένη στο έγγραφο της προσφυγής η ημερομηνία και η ώρα της κατάθεσης).
.
Τόση «διαφάνεια» , «εντιμότητα», «ειλικρίνεια»  και «ήθος»,  είχαμε να δούμε   απο την εποχή  που  ο Αυλωνίτης  έπαιζε στη γνωστή κινηματογραφική ταινία  τον ρόλο του προέδρου του συλλόγου «πνεύμα και ηθική».

Ξεχνά ο  «μπροστάρης»  της ανίερης  για μάς και για πάρα πολλούς  συναδέλφους μας  «σύμπραξης», ότι ήταν  εκείνος  που «διερρήγνυε τα ιμάτιά  του»  διαψεύδοντας  μας  όταν τον καταγγέλλαμε  ευθέως  για  υπόγειες  και  αδιαφανείς συνεννοήσεις  με την ΕΕΕ χωρίς  την έγκριση  ούτε του Δ.Σ  ούτε  κάποιας  γενικής συνέλευσης.

Κρύβει απο όλους  το παρελθόν  του, τότε δηλαδή  που σαν γ. γραμματέας  της ομοσπονδίας μας, πήγαινε με το υπόλοιπο προεδρείο στον ΟΜΕΔ, συνυπέγραφε με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ εξώδικα προς τη διοίκηση της ΕΡΤ  προσκαλώντας την σε διαπραγμάτευση και υπογραφή  ΣΣΕ, υπέγραφε ανακοινώσεις  και υπερασπιζόταν την ικανότητα και την αρμοδιότητα  ομοσπονδίας  να διαπραγματεύεται και να υπογράφει  ΣΣΕ.
Κρύβει  επίσης ότι ήταν αυτός που το  2009  μαζί  με τον Καλφαγιάννη και πολλούς άλλους  υπερασπίστηκε αυτό  το καθήκον και δικαίωμα   της ΠΟΣΠΕΡΤ,  όταν  το είχε  αμφισβητήσει  η ΟΜΕΡΤ του Κοντιζά και πως  χειροκρότησε  την απόφαση  του δικαστηρίου η οποία  αναγνώριζε την ΠΟΣΠΕΡΤ ως τη μόνη συνδικαλιστική  οντότητα της ΕΡΤ που  μπορεί να διαπραγματεύεται και να υπογράφει με τη διοίκηση ΣΣΕ.

Τόσο πολύ τον πίκρανε  που η συντριπτική πλειοψηφία των συνέδρων του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  τον καταψήφισε  στο συνέδριο της ΠΟΣΠΕΡΤ, ώστε να φτάσει σήμερα να αναιρεί ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό και την  ιστορία του, να  γυρνά την πλάτη σε συντρόφους  και συναγωνιστές του, «συμπράττοντας»  με εκείνους  που  έπαιρναν  εύσημα «άριστης συνεργασίας» απο  τον Προκοπάκη της ΝΕΡΙΤ και  πρόσφατα  απο τον Μητσοτάκη, ο οποίος μάλιστα επικαλείται  τις ανακοινώσεις τους  όταν επιτίθεται  εναντίον της ΕΡΤ  και προειδοποιεί για επερχόμενα πογκρόμ εναντίον  των εργαζόμενων;;;

Ένα ακόμα θρασύτατο  ψέμα  που  περιέχεται  στην τελευταία ανακοίνωση  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, είναι η  επίρριψη στην ΠΟΣΠΕΡΤ της  ευθύνης  για την  αναστολή  της έναρξης των διαπραγματεύσεων  με τη διοίκηση για υπογραφή της   ΣΣΕ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Η ομοσπονδία μας προσέφυγε στην επιτροπή του άρθρου 15, όχι  για  να αναστείλει  τις διαδικασίες της  διαπραγμάτευσης και υπογραφής  ΣΣΕ αλλά για να επανεπιβεβαιωθεί  η  δικαστική απόφαση του  2009 (την οποία όπως είπαμε χειροκροτούσε τότε ο  σημερινός πολέμιος  της ΠΟΣΠΕΡΤ κ. Κασιμάτης)  και να  ανακοπεί  η «όρεξη»  όλων εκείνων  που είτε  έχουν  εμμονές  είτε  εξυπηρετούν  συμφέροντα  που δεν έχουν σχέση με εκείνα των εργαζομένων  στην ΕΡΤ.
Μία προσφυγή που ηταν φυσική και αναγκαστική  συνέπεια  και συνέχεια  του εξωδίκου  το οποίο ή ανίερη  «σύμπραξη»  είχε ήδη  επιδώσει  από τις 14/3/2019, χωρίς απόφαση του Δ.Σ., ενώ  ταυτόχρονα ο νόμος  έδινε  στην ομοσπονδία  10 ημέρες περιθώριο για να καταθέσει  προσφυγή.
Ο  σχεδιασμός  τους ήταν προφανής.
Όπως αποδείχθηκε και στην τελευταία  συνεδρίαση  του Δ.Σ  του ΠΑΣΥΜΗΤΕ, είχαν ήδη  έτοιμη την πολυσέλιδη  αγωγή και σκόπευαν  να την καταθέσουν έτσι κι αλλιώς την ημέρα  που θα ξεκινούσε  η  διαπραγμάτευση  της  ΠΟΣΠΕΡΤ  με τη διοίκηση  για  την υπογραφή της ΣΣΕ  με μοναδικό στόχο  την αναστολή  των  διαδικασιών όπως και τελικά  έκαναν.
Οι  μοναδικοί λοιπόν υπαίτιοι  της αναστολής  των διαδικασιών  που αφορούν στην  ΣΣΕ  ήταν οι  οι τρείς  «συμπράττοντες»  κι όχι  η  ΠΟΣΠΕΡΤ  όπως  με θράσος  και υποκριτικά  υποστηρίζουν  για να καλύψουν  τη δική  τους  δολιότητα.

Η αναγνώριση  ΟΛΗΣ της προϋπηρεσίας ΟΛΩΝ  των συναδέλφων  του Π.Δ 164 και η  απόδοση των οφειλομένων  εξ αυτής αναδρομικών  σε  όλες τις ειδικότητες (συμπεριλαμβανομένων και των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων,  παρ΄όλες  τις  προβοκατόρικες  διαψεύσεις που διακινούσαν έως χθές   οι  πρωταγωνιστές  της «ανίερης σύμπραξης»), η  ΚΥΑ  κ.α , καταδεικνύουν  με αδιαμφισβήτητο τρόπο  το θετικό αποτέλεσμα των  αγώνων που έδωσε η  ΠΟΣΠΕΡΤ, έχοντας ως  μέλη του συμπαγούς και αδιαίρετου σώματός της τα πρωτοβάθμια σωματεία , όπως  ορίζει  η συνδικαλιστική μας ιστορία, το συνδικαλιστικό μας ήθος, τα καταστατικά. Παρ΄όλα  τα εμπόδια  που έστηναν και στήνουν   διαρκώς  οι εντός και εκτός  της ΕΡΤ  εχθροί  του συνδικαλισμού,  ενωμένοι και συμπαγείς  κερδίζουμε βήμα – βήμα  όλο  και περισσότερα. 
Όλοι θυμόμαστε  τι συνέβη στο παρελθόν, πως  και ποιοι βοήθησαν  τους «Μόσιαλους»  και τους «Καψήδες».
  
Δυστυχώς ο πρόεδρος  του δικού   μας σωματείου, έχει «συστρατευθεί»  πλέον φανερά, με  αυτούς που επι της ουσίας αντιπαλεύουν οτιδήποτε   κάνει  τους  εργατικούς αγώνες μαζικούς, συντεταγμένους, ισχυρούς και αποτελεσματικούς. Ξέρουν  πολύ καλά οι  συζητητές και «καθοδηγητές»  αυτών  των  λίγων  «συστρατευμένων»  στην κοινή   ….αντίληψη, ότι  για να πετύχουν  τα σχέδιά τους  πρέπει πάση θυσία  να διαλυθεί το συνδικάτο, ο πυρήνας  δηλαδή  που ένωσε το 2013  όλους τους εργαζόμενους  και πρωτοστάτησε  στο νικηφόρο αγώνα τους, ο πυρήνας  που και σήμερα  ενώνει και  εκφράζει  τις φωνές  των πρωτοβάθμιων σωματείων, πετυχαίνοντας συνεχώς στις εργατικές διεκδικήσεις  και που πάλι  θα  είναι  το μοναδικό  εμπόδιο στα νέα ΕΡΤοκτόνα τους σχέδια.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες
·         Επειδή όπως  έλεγε ο Λουντέμης «ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια, μια και δεν ντρέπουνταν τα στόματα που τα ’λεγαν»
·         Επειδή  βρισκόμαστε  στην πιό κρίσιμη καμπή  των  διεκδικήσεών μας και κυρίως 
·         Επειδή το παρόν και το μέλλον των  εργαζομένων της ΕΡΤ  δεν   είναι  ταυτισμένο  με το παρόν και το μέλλον  του προέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ  και των πρωταγωνιστών της  «συμπράττουσας»  ετερόκλητης παρέας του
Πρέπει να  υπάρξει μαζική συμμετοχή  στην  αναγγελθείσα  γενική συνέλευση  του σωματείου μας, για να αποτρέψουμε  την αυτοκαταστροφική πορεία στην  οποία μας οδηγούν οι ιδιοτελείς επιλογές  και στρατηγικές  του  προέδρου του ΠΑΣΥΜΗΤΕ.
Οι  υπογράφοντες:
Δημήτρης Κούνης  γ. γραμματέας
Γιώργος Βώβος αντιπρόεδρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου