ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΑΤΡΑΣ


Η επιστολή  που λάβαμε απο τους συναδέλφους της Πάτρας, είναι ενδεικτική  της  κατάστασης  που επικρατεί  στην περιφέρεια σε ότι αφορά  την ιατροφαρμακευτική  κάλυψη  απο τον ΕΔΟΕΑΠ.
Καθημερινά  γινόμαστε αποδέκτες παρόμοιων παραπόνων απο συναδέλφους που εργάζονται σε περιφερειακούς  σταθμούς της ΕΡΤ, πράγμα που σημαίνει ότι  η περίπτωση  της Πάτρας  δεν αποτελεί εξαίρεση.

Τι  λέει για όλα αυτά ο  πρόεδρος  του ΕΔΟΕΑΠ κ. Καπάκος, ο οποίος απο τη θέση του γεν. γραμματέα της ΕΣΗΕΑ  πρόσφατα  δημοσίευε την πρότασή του  να δοθεί  μέρος  του ανταποδοτικού τέλους  στους  ιδιοκτήτες  των επιχειρήσεων έντυπου τύπου για  την ...σωτηρία των εφημερίδων.

Τι λέει  το μέλος  του Δ.Σ  του ΕΔΟΕΑΠ   κ. Μιχαλίτσης, για  αυτές  τις καταγγελίες των συναδέλφων του που εργάζονται στην περιφέρεια ;

Παραθέτουμε πιό κάτω  την επιστολή   που υπογράφει το σύνολο των συναδέλφων της ΕΡΤ Πάτρας:




Πάτρα 8.3.2019 

Προς 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΡΤ ΑΕ 
Αρ. πρωτ. : 422 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΔΟΕΑΠ 

ΠΟΣΠΕΡΤ 

Αρκετό καιρό μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και χωρίς να ερωτηθούμε οι εργαζόμενοι αποκτήσαμε ταμείο περίθαλψης αυτό των δημοσιογράφων δηλ. τον ΕΔΟΕΑΠ. 

Οι συνάδελφοι στην Αθήνα και ίσως και στην Θεσσαλονίκη έχουν κάποια μεγάλα ιατρικά κέντρα όλων των ειδικοτήτων γιατρών και  πιθανόν καλύπτονται. 
Τι γίνεται όμως με τους εργαζόμενους στους Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ; 

Πως είναι δυνατόν στην Πάτρα 200.000 κατοίκων να μην υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί των περισσοτέρων ειδικοτήτων και π.χ. ούτε ένας χειρουργός ή γαστρεντερολόγος ή ενδοκρινολόγος , μόνο δύο καρδιολόγοι και δύο γυναικολόγοι για παράδειγμα. 
Πως είναι δυνατόν να θεωρούμαστε ασφαλισμένοι και να προπληρώνουμε τα φάρμακά μας, αφού ο φαρμακευτικός σύλλογος Πάτρας δεν συνεργάζεται με τον ΕΔΟΕΑΠ. 

Μήπως είναι άραγε ανεπίτρεπτο να πληρώνουμε 60 ευρώ επίσκεψη σε γιατρό ειδικότητας κενής π.χ. δερματολόγο και να μας επιστρέψει στο μέλλον ... 20 ευρώ ο ΕΔΟΕΑΠ. 

Ποιος μας αποζημιώνει για την ταλαιπωρία συλλογής παραπεμπτικών και της αποστολής τους. 

Ο ασφαλισμένος εργαζόμενος πλέον δεν έχει δυνατότητα επιλογής, αφού ο αριθμός συμβεβλημένων γιατρών είναι ελάχιστος και επιπλέον όσοι έχουν τόπο κατοικίας όμορους δήμους θα πρέπει να έρχονται π.χ στην Πάτρα εν έτη 2019, με επιπλέον οικονομική επιβάρυνση. 

Επειδή η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και έχει οδηγήσει κάποιους χρονίως πάσχοντες σε απόγνωση ενημερώνουμε ότι : Θα προσφύγουμε νομικά εναντίον κάθε υπευθύνου που συνειδητά ή από αμέλεια επιβαρύνει τη δική μας περίθαλψη είτε σε επίπεδο πρόληψης είτε θεραπείας. 
Οι κάτωθι υπογεγραμμένοι :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου