ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Το "νέο ήθος" Αντωνιάδου- Καπάκου- Κουμπιά!!! Αποφάσισαν να αφήσουν ακάλυπτους τους συναδέλφους του ΒΗΜΑ FM


Την ίδια  στιγμή  που οι "συστρατευμένοι στην κοινή αντίληψη"  για τον ΕΔΟΕΑΠ (και όχι μόνο)  εξακολουθούν να μην απαντούν  επι της ουσίας  σχετικά με όσα  γράψαμε για  την  "αιμοδοσία"  των ταμείων  των "ιδρυτριών  δημοσιογραφικών ενώσεων" με χρήματα του ΕΔΟΕΑΠ που προέρχονται  απο το καταργηθέν  αγγελιόσημο (βλ. εδώ ), την  ίδια στιγμή  που  μονιμοποιούν δεκάδες  "ημέτερους" συμβασιούχους, πριν καν  δουν  την όποια αναλογιστική μελέτη κι αφού πρώτα  έχουν διώξει  τον "ενοχλητικό"  γιατρό με τα δύο μωρά, την  ώρα  που  ο κυρ Σταύρος  προσλαμβάνει ως " financial controller"  τον κολλητό του χωρίς βιογραφικό  και χωρίς να αναφέρει ούτε καν το ονομά του,  αποφάσισαν να αφήσουν  ακάλυπτα τα θύματα του Μαρινάκη (αλήθεια ποιό μέλος του Δ.Σ  του ΕΔΟΕΑΠ  είναι υπάλληλος του Μαρινάκη και πληρώνεται κανονικά χωρίς να έχει γράψει όχι άρθρο αλλά ούτε μια αράδα;) δηλαδή τους απλήρωτους εργαζόμενους  του BHMA FM που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Συνάδελφοι  που εξ αιτίας  της αναλγησίας  της εργοδοσίας και της προσήλωσης  της στην άπληστη και αχόρταγη κερδοφορία αλλά και στα  διάφορα  παιχνίδια εξουσίας και ...επιχειρηματικότητας , έχουν κατρακυλήσει αρκετά  σκαλιά  κάτω απο τα όρια  της φτώχειας, καλούνται απο την αριστεροδέξια  συστρατευμενη ομάδα  της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ να πληρώσουν  και μάλιστα  αναδρομικά "ασφάλιστρα ανεργίας" προκειμένου να μπορούν  να έχουν  περίθαλψη αυτοί και τα παιδιά τους.

Αυτό το πρωτοφανές  "κρεσέντο" κυνισμού εκ μέρους της διοίκησης  του ΕΔΟΕΑΠ περιγράφει  στη σελίδα της στο facebook η πρώην Γ. Γραμματέας και μέλος ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δημοσιογράφος Άντζυ Σταθάτου:



Το "νέο ήθος" Αντωνιάδου- Καπάκου- Κουμπιά αποφάσισε να αφήσει ακάλυπτους τους συναδέλφους του ΒΗΜΑ fm που είναι σε επίσχεση. 

Αυτή η πρωτοφανής απόφαση ανοίγει το δρόμο για καταλογισμό τεράστιων ποσών (ως οφειλές προς τον ΕΔΟΕΑΠ) σε συναδέλφους που είναι σε επίσχεση. Πάρτυ θα κάνουν τα αφεντικά! Για την τεράστια αυτή αδικία, έστειλα την κάτωθι επιστολή στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ:

Παρακαλώ για την πρωτοκόλληση της κάτωθι επιστολής

Κύριε Πρόεδρε,
Συνάδελφοι,

Διαβάζοντας προσεκτικά την εισήγηση του τομέα ασφάλισης η οποία υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία κατά την περασμένη συνεδρίαση του ΔΣ, θα ήθελα να επισημάνω πως παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, η απόφαση έχει τελικά αναδρομική ισχύ για τους ασφαλισμένους μας

Συγκεκριμένα ,οι συνάδελφοι καλύπτονται μέχρι την 5/4/2018 , αφού έως εκείνη την περίοδο οι ασφαλιστικές εισφορές θα καταλογιστούν στον εργοδότη, ενώ από 6/4/2018 , δηλαδή για 10 μήνες πριν (εδώ προκύπτει η αναδρομικότητα) θα κληθούν να πληρώσουν μόνοι τους ασφάλιστρο ανεργίας. 

Φέρνουμε δηλαδή προ τετελεσμένου τους εν επισχέσει εργαζόμενους του συγκεκριμένου ραδιοφωνικού σταθμού, οι οποίοι μάλιστα γνώριζαν πως πρακτική του ΕΔΟΕΑΠ διαχρονικά είναι να μην αφήνει ακάλυπτους τους εργαζόμενους που είναι σε επίσχεση, όμηροι κάποιων κακών εργοδοτών. 

Σε περίπτωση μάλιστα που κάποιος δεν κάνει αίτηση για ασφάλιστρο ανεργίας θα του καταλογιστούν τυχόν οφειλές από χρήση ΤΥΠ που έκανε χωρίς να γνωρίζει τι πρόκειται να του ξημερώσει.

Επιπροσθέτως, υπενθυμίζω και αυτό που δήλωσα κατά τη συνεδρίαση, ότι πρόκειται για άνιση μεταχείριση ασφαλισμένων, αφού δεν θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης ασφαλισμένοι μας που βρίσκονται σε καθεστώς επίσχεσης εδώ και πολλά χρόνια .

Ελπίζω, η εν λόγω άδικη απόφαση κατά των ασφαλισμένων μας να μην έχει κάποια σχέση με ειδικές προτιμήσεις σε εργοδότες και ακολούθως επίσης ειδική και άνιση μεταχείριση. 

Πάντως, σε κάθε περίπτωση πρόκειται για αναδρομική ισχύ απόφασης, αφού ως μέρα έναρξης της ασφάλισης ανέργου δεν λογίζεται η 26η Φεβρουαρίου 2019 (ημέρα λήψης της απόφασης) , αλλά η 6η Απριλίου 2018.

με εκτίμηση,
Άντζυ Σταθάτου
πρώην Γ. Γραμματέας και μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου