ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Επίσκεψη του υπουργού Πολιτισμού της Δημοκρατίας της Σλοβενίας στην ΕΡΤ


Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, κ. Borut Pahor, στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα Προέδρου της Δημοκρατίας, την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 10.00 π.μ., ο Σλοβένος Υπουργός Πολιτισμού κ. Deijan Presicek επισκέφθηκε την ΕΡΤ συνοδευόμενος από τη σύμβουλό του κα. Tjasa Razdevsek και τον αναπληρωτή επικεφαλής της σλοβενικής πρεσβείας κ. Rok Zagorski.

Εκ μέρους της διοίκησης της ΕΡΤ τη σλοβενική αντιπροσωπεία καλωσόρισαν ο
Πρόεδρος κ. Χ. Λεοντής, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ι. Δρόσσος, η Διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων κα. Μ. Π. Κουφοπούλου και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ κ. Α. Συμεωνίδης- ενώ σε εγκάρδιο κλίμα συζητήθηκαν οι πιθανότητες ανταλλαγής μουσικών παραστάσεων των Συμφωνικών Ορχηστρών των δύο φορέων και οι πιθανότητες συνεργασίας με σολίστες ή δ/ντές ορχήστρας.
Ο Σλοβένος Υπουργός Πολιτισμού ως υπεύθυνος για θέματα ΜΜΕ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της ελληνικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αφού υπογράμμισε ότι η αντίστοιχη σλοβενική βρίσκεται σε φάση αναδιαμόρφωσης του θεσμικού της πλαισίου αλλά και αναδιοργάνωσης της δομής της τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς όπως ο συγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις, τις πηγές χρηματοδότησης και το ανταποδοτικό τέλος.
την εμπειρία από το «μαύρο» της ΕΡΤ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τον Σλοβένο Υπουργό για τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ καθότι ο ίδιος είναι διακεκριμένος σαξοφωνίστας ενώ έχει διδάξει σε Μουσικά Ωδεία της Θεσσαλονίκης. Η αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε από τον Α. Συμεωνίδη στα στούντιο της Ραδιοφωνίας όπου υπήρχε σε εξέλιξη πρόβα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας και της Χορωδίας της ΕΡΤ.
https://press.ert.gr/2018/12/05/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D-%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου