ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα είναι παρούσα και στο συλλαλητήριο της 20 Μάρτη 2021 (3μμ πλ. Ομονοίας) κατά του ρατσισμού και του φασισμού


 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ    
Αγ. Παρασκευή 18/3/2021

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα είναι παρούσα και στο  συλλαλητήριο της 20 Μάρτη 2021 (3μμ πλ. Ομονοίας) κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Στις 20 Μάρτη δεκάδες κινήματα από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη μέχρι την Αυστραλία και τη Ν. Ζηλανδία, μας καλούν στη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό. 

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους! Ενάντια στην ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης που χτυπάει πρόσφυγες και μετανάστες ανοίγοντας ξανά το δρόμο στους φασίστες, όπως έδειξε η επίθεση κατά των προσφυγόπουλων σε δομή ανήλικων στο Ωραιόκαστρο.

- Η προσφυγιά δεν είναι έγκλημα, οι κατατρεγμένοι των πολέμων, των δικτατοριών, της πείνας, της κλιματικής καταστροφής είναι καλοδεχούμενοι! Να καταργηθεί η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, να σταματήσουν οι απελάσεις και οι παράνομες επαναπροωθήσεις που οδηγούν στο θάνατο στον Έβρο και στο Αιγαίο. 

- Διεκδικούμε όλα τα προσφυγόπουλα να πάνε στα σχολεία χωρίς αποκλεισμούς. Να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τάξεων υποδοχής. Να μεριμνήσει το κράτος για την ασφαλή μετακίνηση  στα σχολεία και να μισθώσει λεωφορεία για τον σκοπό αυτό.

- Διεκδικούμε να προγραμματιστεί άμεσα ο μαζικός εμβολιασμός των προσφύγων και των εργαζόμενων στα στρατόπεδα και να δοθεί ΑΜΚΑ σε όλους για πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία χωρίς αποκλεισμούς. 

- Διεκδικούμε άσυλο, στέγη, χαρτιά για πρόσφυγες και μετανάστες. Να μπει τέλος στο αίσχος των στρατοπέδων-γκέτο προσφύγων, από την Ορεστιάδα και τον Καρά Τεπέ μέχρι τη Μαλακάσα και τον Ελαιώνα. Να δοθούν ξενοδοχεία και σπίτια σε κάθε Δήμο και Περιφέρεια για την στέγαση όλων των άστεγων, των προσφύγων και των Ρομά.

Δείξαμε τη δύναμη μας στις 7 Οκτώβρη, όταν όλες και όλοι μαζί ενωμένοι, τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, το αντιφασιστικό αντιρατσιστικό κίνημα επιβάλλαμε την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. 

Με αυτήν την αυτοπεποίθηση συνεχίζουμε! 

Συμμετέχουμε στη Διεθνή Μέρα Δράσης στις 20 Μάρτη,  στηρίζουμε το συλλαλητήριο στις 3 μμ στην Ομόνοια καθώς και τα αντίστοιχα που οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου