ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Σήμερα δικάζεται η αίτηση αναστολής της εκδικητικής απόλυσης του συνδικαλιστή γιατρού Καταραχιά - Συγκέντρωση συμπαράστασης υγειονομικών στα δικαστήρια της Ευελπίδων -


Άγιος Σάββας / Συγκέντρωση στην Ευελπίδων – Απολύεται σήμερα ο πρόεδρος των εργαζομένων

Φωτογραφίες – ρεπορτάζ: Τάσος Γιαννόπουλος

(αναδ. απο www.avgi.gr/)

Συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή της απόλυσης του Κώστα Καταραχιά, που κατέθεσε το σωματείο του νοσοκομείου

Ημέρα απόλυσης σήμερα 31 Μαρτίου του συνδικαλιστή γιατρού Κώστα Καταραχιά, προέδρου των εργαζομένων στον «Άγιο Σάββα», του μοναδικού επικουρικού γιατρού σε όλη τη χώρα, του οποίου η σύμβαση δεν πήρε παράταση μέχρι τον Οκτώβριο. «Έγκλημά» ότι ως πρόεδρος του σωματείου στον «Άγιο Σάββα» πάλεψε για την ενίσχυση του ΕΣΥ.   

Οι εργαζόμενοι στο ογκολογικό νοσοκομείο, που στέκονται στο πλευρό του όλο το τελευταίο διάστημα με αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, δεν εγκαταλείπουν τον αγώνα. Σε εξέλιξη είναι συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων, για τη στήριξη της δίκαιης αίτησης προσωρινής διαταγής για την αναστολή της εκδικητικής απόλυσης που ζητεί το σωματείο. Από το σωματείο έχει προκηρυχθεί και 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 9-11 το πρωί.

Πριν από λίγη ώρα ξεκίνησε η διαδικασία στο δικαστήριο, με την πρόεδρο να ανακοινώνει ότι δεν θα δεχθεί καταθέσεις μαρτύρων λόγω Covid.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» καταγγέλλει τη στάση του Βασίλη Κικίλια, που στη χθεσινή μεγάλη κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας όχι μόνο αρνήθηκε να τους δεχθεί για να ακούσει τα αιτήματά τους, αλλά έστειλε εναντίον τους ΜΑΤ που τους χτύπησαν με γκλομπιές και χημικά.

«Δεν μας λυγίζουν, δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν! Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τον αγώνα για Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους και στις απεργίες μας, μπροστά, στην πρώτη γραμμή θα είναι το σωματείο του Αγίου Σάββα μαζί με τον πρόεδρο μας Κώστα Καταραχιά» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στον «Άγιο Σάββα» προαναγγέλλουν συνέχιση των κινητοποιήσεών τους. «Στις 7 Απρίλη, στην επέτειο του ένα χρόνου από την εμβληματική κινητοποίηση στις πύλες μας ξαναβγαίνουμε ακόμα πιο μαζικά ενάντια στην δολοφονική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ. Στις 22 Απρίλη απεργούμε πανελλαδικά, πανυγειονομικά για μαζικές προσλήψεις, μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων!» τονίζουν και καταλήγουν με το σύνθημα που δονεί όλες τους τις κινητοποιήσεις: «Κικίλια Μπαλαούρα ακούστε το καλά, ο Καταραχιάς θα μείνει στη δουλειά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου