ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 7 Μαρτίου 2021

Σκληρή αντίδραση από ΚΙΝΑΛ-ΜέΡΑ25-ΚΚΕ: Προσωπική επιλογή Μητσοτάκη η βία και η καταστολή -Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης ξεπέρασαν τον όλο και πιο αυταρχικό εαυτό τους


 (αναδημ. απο το thefaq.gr)

Στην κατηγορηματική καταδίκη των σημερινών επεισοδίων και της αστυνομικής βίας που κλιμακώνεται προχώρησαν ΚΙΝΑΛ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ, με σκληρές ανακοινώσεις κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της κυβέρνησης συνολικά.

“Η αστυνομική βία στη χώρα μας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Οι εικόνες της σημερινής επίθεσης της αστυνομίας κατά των νέων ανθρώπων στην Νέα Σμύρνη σοκάρουν. Δεν έτυχε, είναι επιλογή της Κυβέρνησης και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη. Όσο ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη, τόσο θα καταφεύγουν στην καταστολή” αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χριστίδης.

“Για άλλη μία μέρα ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Χρυσοχοΐδης προσπάθησαν να ξεπεράσουν τον όλο και πιο αυταρχικό τους εαυτό. Κι όμως τα κατάφεραν!” αναφέρει από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης και συνεχίζει: “οι δυνάμεις καταστολής του κ. Χρυσοχοΐδη σήμερα επιτέθηκαν βίαια και αναίτια σε πολίτες που «τόλμησαν» να πραγματοποιήσουν Κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της περιοχής τους. Αυτό βέβαια για τον κ. Μητσοτάκη, που χτίζει ένα βίαιο αστυνομικό κράτος, είναι έγκλημα που επισύρει ποινή άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στους οποίους ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει λύσει τα χέρια. Η αθλιότητα όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. έβγαλε έπειτα και μια ψευδέστατη ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για δήθεν επίθεση στους αστυνομικούς, κάτι που τόσο από μαρτυρίες, όσο και από τα σχετικά βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει, καταρρίπτεται πλήρως. Ως πού όμως θα φτάσουν οι επιθέσεις της Κυβέρνησης στην κοινωνία, ώστε να συνεχίσει την εγκληματική της πολιτική τόσο στην πανδημία, όσο και στην οικονομία, αλλά και τα δικαιώματα των πολιτών;”

Και ο Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάψει να κρύβεται πίσω από τον ΥΠΡΟΠΟ:

“Για πόσο καιρό κ. Μητσοτάκη θα κρύβεστε πίσω από υπουργό σας με βαρύ μητρώο παραβιάσεων βασικών αρχών ανθρωπισμού (οροθετικές); Πόσο ακόμα θα ποιείτε την νήσσαν όσο ο κ. Χρυσοχοΐδης μετατρέπει τις πλατείες και τις γειτονιές σε πεδία μαχών εναντίον καθ’ όλα ειρηνικών πολιτών;”

Στην καταδίκη της επίθεσης των αστυνομικών εναντίον του κόσμου που ήταν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης προχώρησαν και οι κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ: “Στα πλαίσια ελέγχου για την τήρηση των μέτρων οι αστυνομικές δυνάμεις με κυβερνητική προφανώς εντολή ξεπέρασαν τους εαυτούς τους προπηλακίζοντας και εκφοβίζοντας τον κόσμο που είχε βγει για περπάτημα στην πλατεία. Οι καταγγελίες των κατοίκων και τα βίντεο που δημοσιευτήκαν αναδεικνύουν ότι μέλημα της κυβέρνησης δεν είναι η προστασία της υγείας του λαού αλλά η ένταση της καταστολής, η επικράτηση της λογικής της ατομικής ευθύνης για όσα συμβαίνουν σήμερα, η δίωξη ακόμα και του δικαιώματος στην άθληση και στον οικογενειακό περίπατο.

Οι Κομματικές οργανώσεις Νέας Σμύρνης του ΚΚΕ τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή δεν θα περάσουν. Η κυβέρνηση καλά θα κάνει να πάρει μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ με κρατική ευθύνη.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας όλου του λαού διεκδικώντας ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, πραγματική επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, επιτάχυνση των εμβολιασμών με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εμβόλια”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου