ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Πένθος στο χώρο της μουσικής και του ραδιοφώνου . Θλίψη για την ERTOPEN 106,7 FM


 Εφυγε από κοντά μας  ο γνωστός ραδιοφωνικός παραγωγός Θοδωρής Σαραντής, σε ηλικία 76 ετών

Ο Θοδωρής Σαραντής έδωσε το στίγμα του με την πολυεπίπεδη μουσική του γνώση και εμπειρία, αλλά και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των εκπομπών του ενώ ανέδειξε πολλούς καλλιτέχνες στο ξεκίνημα της πορείας τους, ανάμεσά τους ο Παύλος Σιδηρόπουλος

Ο Θοδωρής Σαραντής,  ο οποίος εργάστηκε στις δισκογραφικές εταιρίες EΜΙΑΛ,  Columbia και Minos – Emi ως υπεύθυνος ξένου ρεπερτορίου, ήταν ο παραγωγός πολλών και σημαντικών δίσκων της ελληνικής δισκογραφίας ηχογραφώντας συγκροτήματα και καλλιτέχνες από το χώρο του ελληνικού ροκ . Ανάμεσά τους το άλμπουμ αναφοράς «Φλου» του Παύλου Σιδηρόπουλου με τη Σπυριδούλα το 1978. Συνεργάστηκε με τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους αυτής της σκηνής: από τον Δημήτρη Πουλικάκο και τον Μάνο Ξυδούς μέχρι τους Sharp Ties και τους Πυξ Λαξ.  Η εκπομπή του «Τα Καλύτερά μας χρόνια» από τη συχνότητα του Αθήνα 9.84, άφησε εποχή.

Μετά τον Αθήνα 9.84 συνέχισε την πορεία του σαν ραδιοφωνικός παραγωγός στην Ertopen με την εκπομπή «Σόλωνος και Μασσαλίας», σε μια δύσκολη για τους απολυμένους της ΕΡΤ εποχή μετα το φασιστικό ΜΑΥΡΟ στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

 Οι συνάδελφοί του στην  ERTOPEN θα τον αγαπουν και θα τον  θυμούνται για την ελευθερία πνεύματος, τη δημιουργικότητα και την καλοσύνη του, καθώς και την  επιμονή του  να μάχεται – ακόμη και μέσα απο τον πολιτισμό, την ενημέρωση και  το ραδιόφωνο που λάτρευε -  ενάντια στο άδικο, την ανοησία, τη λογοκρισία και σε κάθε μορφή ''ολοκληρωτισμου''.

Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη  12πμ, από το Α’ Νεκροταφείο. Η οικογένειά του επιθυμεί , αντί στεφάνου, να δοθεί βοήθεια στην «Κιβωτό του Κόσμου».

πηγή:www.ertopen.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου