ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Μετά απο 39 χρόνια παρουσίας στην ελληνική Τηλεόραση, η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών εκπομπή “Μονόγραμμα” σταματάει με απόφαση …στελέχους της ΕΡΤ


(αναδημ. απο  www.typologies.gr)

Με 39 χρόνια παρουσίας στην ελληνική Τηλεόραση, η βραβευμένη από την Ακαδημία Αθηνών εκπομπή “Μονόγραμμα” σταματάει με απόφαση …στελέχους της ΕΡΤ. 

Οι παραγωγοί της εκπομπής που έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Αρχείο, δέχθηκαν τηλεφώνημα πως ο νέος κύκλος εκπομπών του “Μονογράμματος” θα είναι και ο τελευταίος κύκλος! 

“Η απόφαση που έχουμε λάβει” είπε το στέλεχος, “είναι να μην

υπάρξει άλλη ανανέωση”Δεν είναι σαφές αν η ενημέρωση που έγινε στον Γιώργο Σγουράκη, μεταφέρει και την απόψη της διοίκησης του Γιώργου Γαμπρίτσου και του Κωνσταντίνου Ζούλα και ανθρώπων με πολυετή παρουσία στην παραγωγή των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το βαθύ Ραδιομεγάρο που αποφασίζει μόνο του για μια ακόμη φορά κινείται

Το κόψιμο του “Μονογράμματος” που είχε επιχειρηθεί και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε με απόφαση της τότε διοίκησης.

 Από το “Μονόγραμμα” ο Οδυσσέας Ελύτης, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Ρίτσος, ο Κάρολος Κουν, ο Μάνος Κατράκης, ο Ιάκωβος Καμπανέλης, ο Ι.Θ. Κακριδής, ο Ξενοφών Ζολώτας, ο Γιάννης Διακογιάννης.  Στη διάθεση του Γιώργου Σγουράκη, υπάρχει και η ταινία 1 1/2  ώρας με συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που περιγράφει την ιστορική του διαδρομή, και περιμένει την ανταπόκριση της ΕΡΤ, η οποία κινείται προς την αντίθεση κατεύθυνση.

Απόσπασμα απο τη στήλη "Αιχμές" των τυπολογιών:

*Για την ΕΡΤ και το σχεδιασμό του κοψίματος των ανεπιθύμητων προσώπων στην ΕΡΤ το Μάρτιο, είχαμε γράψει προ καιρού (βλ. εδώ).

Το γεγονός ό,τι,προ ημερών θα ενημέρωναν τον Γ. Σγουράκη πως δεν θα έχει “Μονόγραμμα” από Σεπτέμβριο, μας ξεπερνάει.

**Είναι μια σοβαρή ένδειξη πως το σύστημα αυτό ΔΤ-ΝΕΡΙΤ -ΕΡΤ συνεχίζει να δουλεύει ακατάπαυστα κάτω από τα μάτια της διοίκησης.

Και έχει βάλει  κι άλλα πρόσωπα στο στόχαστρο για να απομακρυνθούν διότι θεωρούν το φορέα, δικό τους μαγαζί και όχι εταιρεία του δημοσίου, όπου μπορούν να χωρούν και αυτούς που αντιπαθούν...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου