ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»: Aνοιχτή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 24 Μάρτη, 8.30πμ στην πύλη του Αγίου Σάββα

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Σάββας συνεχίζοντας τις αγωνιστικές του κινητοποιήσεις ενάντια στην απόλυση του Ιατρού και πρόεδρου του συλλόγου μας Κώστα Καταραχιά, διοργανώνει ανοιχτή συνέντευξη τύπου την Τετάρτη 24 Μάρτη, 8.30πμ στην πύλη του Αγίου Σάββα.

 Μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις του σωματείου μας μαζί με τα πρωτοβάθμια σωματεία της υγείας και την ΕΙΝΑΠ αλλά και τις ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ της Υγείας - ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ- της εκπαίδευσης - ΟΛΜΕ, ΔΟΕ-  , Ομοσπονδιών και σωματείων από τα υπουργεία και το ευρύτερο δημόσιο, της ΑΔΕΔΥ, των Εργατικών κέντρων ΑΘΉΝΑΣ- Πειραιά, της ΠΕΝΕΝ, της ΠΟΣΠΕΡΤ, της ΠΟΘΑ και των εργαζομένων στην τέχνη, στον επισιτισμό, αλλά και επερωτήσεις που έχουν κατατεθεί στην βουλή από βουλευτές των κομμάτων  ΚΚΕ,  ΜΕΡΑ 25, και του ΣΥΡΙΖΑ, απάντηση από την ηγεσία του υπουργείου υγείας ΔΕΝ έχουμε πάρει.

Η ερώτηση ήταν και παραμένει η εξής : "Συμφωνείτε κ.κ. υπουργοί Υγείας με την απόλυση του Κ. Καταραχιά από την Διοίκηση του Αγίου Σάββα, με μόνο κριτήριο την συνδικαλιστική του δράση;" 

 Στις 18 Μάρτη εκατοντάδες απεργοί με την παρουσία και  βουλευτών  από το ΚΚΕ και το ΜΕΡΑ 25 ,περίμεναν για ώρες μια ολιγόλεπτη συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αλλά αυτή δεν έγινε ποτέ με φτηνές δικαιολογίες ακόμα και με τον εμπαιγμό των παρευρισκόμενων Βουλευτών από την ηγεσία του Υπουργείου.

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων καλούμε 

Την Τετάρτη 24 Μαρτίου στον Άγιο Σάββα , στην συνέντευξη τύπου καλούμε  δημόσια να τοποθετηθούν επί της απόλυσης του προέδρου του σωματείου μας στις 31 Μάρτη , την ηγεσία του υπουργείου υγείας ή εκπροσώπους τους, την ηγεσία της 1ης ΥΠΕ, και την Διοίκηση του Αγίου Σάββα. 

 Υπενθυμίζουμε το αυτονόητο : Απόλυση γιατρού του ΕΣΥ μέσα στην πιο κρίσιμη και θανατηφόρα στιγμή της πανδημίας ισοδυναμεί με έγκλημα κατά της δημόσιας υγείας.

  

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                                                                  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

=======================================================


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»

 

 

Αθήνα 16-03-2021

 

ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΝΗΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ

 

Είναι πλέον προφανές ότι η ο έλεγχος της πανδημίας έχει χαθεί με απόλυτη ευθύνη της κυβέρνησης που ουδέποτε έλαβε ουσιαστικά μέτρα. Αντιθέτως συνεχίζει να επενδύει στην αστυνομοκρατία, στην καταστολή και στην άνευ προηγουμένου στοχοποίηση κάθε αντίθετης άποψης εντός και εκτός νοσοκομείων. Πλέον σε κατάσταση πανικού, μετατρέπει όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ σε νοσοκομεία μιας νόσου αγνοώντας κάθε άλλο νόσημα. Η επίταξη του ιδιωτικού τομέα εξελίσσεται σε φιάσκο με τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών να εκτοξεύονται αφού τα δημόσια νοσοκομεία είναι απλησίαστα για τους υπόλοιπους ασθενείς. Έχουν μειωθεί δραστικά τα εξωτερικά ιατρεία και τα τακτικά χειρουργεία όλων των δημόσιων δομών υγείας.

Οι πομπώδεις εξαγγελίες του Υπουργείου Υγείας ότι οι καρκινοπαθείς εξαιρούνται του μέτρου δεν κράτησαν ούτε μήνα. Με το γνωστό «εντέλλεσθαι» τα ογκολογικά νοσοκομεία υποχρεούνται να νοσηλεύουν πλέον καρκινοπαθείς πoυ νοσούν από COVID χωρίς κανέναν επιπλέον σχεδιασμό και κυρίως με το ήδη υπάρχον προσωπικό. Βαφτίστηκαν «κλινικές COVID» ολόκληροι όροφοι μέσα σε μια νύχτα χωρίς καμία μέριμνα για την στελέχωσή τους. Ρωτάμε λοιπόν:

·         Πληρούνται οι προϋποθέσεις σε υλικοτεχνολογικό εξοπλισμό για να δημιουργηθούν COVID κλινικές σε ογκολογικά νοσοκομεία;

·         Σε ποια εργαστήρια θα υποβάλλονται στις δέουσες εξετάσεις οι καρκινοπαθείς με COVID (υπερηχογραφήματα, αξονικός τομογραφος, ενδοσκοπήσεις, επεμβατικές πράξεις); Στα ίδια εργαστήρια που έχουν ήδη ξεπεράσει τα όρια τους προσπαθώντας να ανταπεξέλθουν; Μόνο για να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο απολύμανσης θα πρέπει να χαθεί η μισή εργάσιμη μέρα. Τι θα γίνει με τα υπόλοιπους ασθενείς;

·         Ποιοι γιατροί θα στελεχώσουν τις λεγόμενες COVID κλινικές (πρωινό ωράριο, εφημερία); Οι ίδιοι που θα φροντίζουν ανοσοκατεσταλμένους ασθενείς χωρίς COVID την υπόλοιπη μέρα;

·         Θα μειωθούν οι τακτικές εισαγωγές και τα εξωτερικά ιατρεία λόγω μείωσης του προσωπικού αφού ένα μέρος του θα απασχολείται αποκλειστικά στις COVID κλινικές; Θα στελεχωθούν αυτές οι κλινικές με άμεσες προσλήψεις κατάλληλων ειδικοτήτων ή θα συνεχίσει η διοίκηση να μετακινεί και να απολύει προσωπικό όπως τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων; Ήδη τα ογκολογικά νοσοκομεία δέχονται μεγάλο αριθμό καρκινοπαθών από γενικά νοσοκομεία με ογκολογικά τμήματα που αδυνατούν να ανταποκριθούν λόγω μετατροπής τους σε νοσοκομεία COVID.

·         Με ποιο τρόπο θα αποφευχθεί η ενδονοσοκομειακή διασπορά όταν ανοσοκατεσταλμένοι καρκινοπαθείς χρησιμοποιούν τους ίδιους χώρους του νοσοκομείου (εφημερία, εργαστήρια) με τους πάσχοντες από COVID;

Τα ογκολογικά νοσοκομεία είναι απαραίτητο να στηριχθούν με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη λειτουργία τους στηρίζοντας τον ευαίσθητο πληθυσμό των καρκινοπαθών που δεν μπορεί να χειριστεί το υπόλοιπο ΕΣΥ. Είναι το καταφύγιό τους στην πανδημία για δημόσια, δωρεάν και υψηλού επιπέδου αντιμετώπιση. Αν η κυβέρνηση τους έχει ξεγράψει, εμείς όχι, αν πιστεύει ότι θα θέσει σε κίνδυνο τη ζωή τους δημιουργώντας επικίνδυνες κλινικές-αποθετήρια για όσους νοσούν από COVID, προσπαθώντας να καλύψει την αποτυχία της, θα μας βρει απέναντί της.

Διεκδικούμε την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των πασχόντων από καρκίνο, είτε έχουν COVID, είτε όχι.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                              Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΑΡΑΧΙΑΣ                                                                  ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου