ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Το "μαύρο", η "αλλαξοκωλιά της πολιτικής - τύπου" , η κ. Ρέα Βιτάλη και το ... επιτρεπτέον "κιμπαριλίκι" (μέχρι ..."Κεραίας") της διοίκησης της ΕΡΤ





Ρέα Βιτάλη: Έβριζε την ΕΡΤ, τώρα παίρνει εκπομπή εκεί

Δημήτρης Κανελλόπουλος

(αναδημ. απο www.efsyn.gr)


«Τι ήταν το "μαύρο" στην ΕΡΤ; Η μόνη φρικτά ειλικρινής σελίδα στην ιστορία της μεταπολιτευτικής Ελλάδας»
, έγραφε στις 26 Οκτωβρίου 2016 στο protagon.gr η Ρέα Βιτάλη.

Και συνέχιζε: «Ηταν η στιγμή που το σύστημα σήκωσε τα χέρια στο ίδιο του το σύστημα. Που ξεμπρόστιασε, ότι όλο αυτό που μακροχρόνια δημιούργησαν –ήτοι την αλλαξοκωλιά πολιτικής – Τύπου στην πλάτη του λαού– ήταν τόσο μασίφ και τόσο συνδικαλιστικά προστατευμένο που δεν μπορούσε να δεχτεί ίχνος εξυγίανσης παρά μόνο να κλείσει»


.

Είχαμε «αλλαξοκωλιά πολιτικής – Τύπου» στην ΕΡΤ λοιπόν για την κυρία Ρέα Βιτάλη, την αρθρογράφο του Protagon.

Χθες λοιπόν η Ρέα Βιτάλη, κόβοντας επιτέλους αυτήν την «αλλαξοκωλιά», πήρε η ίδια εκπομπή στην ΕΡΤ. Μας ήρθε και Δελτίο Τύπου:

 «Μια νέα δημοσιογραφική εκπομπή, 12 επεισοδίων, με τον τίτλο "Κεραία" και με  παρουσιάστρια τη δημοσιογράφο Ρέα Βιτάλη, φιλοδοξεί να σκάψει κάτω από την επιφάνεια της επικαιρότητας και να αναδείξει με διαφορετικό τρόπο, στις τηλεοράσεις μας, απλά καθημερινά θέματα που μας απασχολούν όλους».

Εκεί που έφτυνε, τώρα θα γλείφει.


Ερώτηση: πλέον, η ΕΡΤ, με τη Ρέα Βιτάλη να έχει δική της εκπομπή, θα «εξακολουθεί να ρουφάει αχόρταγα το χρήμα ενός θλιβερού προϋπολογισμού, χωρίς κανένα σεβασμό στη θέση που βρίσκεται σήμερα ο πολίτης», όπως έγραφε η ίδια; Θα συνεχίσει να «είναι κάτι σαν το κιμπαριλίκι ενός πλουσίου, κάτι σαν "το χόμπι" του, που δεν τον νοιάζει κι αν χάνει, αφού του κάνει "κέφι, ρε παιδί μου!"»; 'Η, μήπως, τώρα, με την κυρία Ρέα Βιτάλη στις τάξεις της, θα βρει επιτέλους η ΕΡΤ τη θέση που της αξίζει στην ιστορία;

Ενας-ένας οι νεοφιλελεύθεροι που καθύβριζαν το Δημόσιο, σπεύδουν να πάρουν δουλειές από αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου