ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: "ΕΦΥΓΕ ΠΛΗΡΗΣ ΗΜΕΡΩΝ, ΣΟΦΙΑΣ, ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΦΡΟΣΥΝΗΣ"

 


                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ      Αγ. Παρασκευή  4/3/2021

 Έφυγε πλήρης  ημερών , σοφίας, τιμιότητας  και δικαιοφροσύνης

 Χθές το βράδυ ο συνάδελφός μας  Βασίλης Κωστόπουλος, έφυγε  από τη ζωή πλήρης ημερών , σοφίας, τιμιότητας και δικαιοφροσύνης.

Συναγωνιστής  αξέχαστος αφού  σε μια κρίσιμη  στιγμή  για την δημοκρατία, την κοινωνία , την ενημέρωση , τον πολιτισμό και τη δικαιοσύνη,  χωρίς  δισταγμό  περιφρόνησε θέσεις και αξιώματα και επέλεξε  να σταθεί στο πλευρό  των παράνομα απολυμένων συναδέλφων του δίνοντας  μαζί τους, μαζί με την κοινωνία, πολλές  μάχες  σε έναν ανένδοτο αγώνα  εναντίον της  φαυλότητας, της αδικίας , της  «απαλλοτρίωσης»   των δημοκρατικών αξιών, σε έναν αγώνα  που  είχε μετά  από δύο χρόνια  σαν σταθμό  το άνοιγμα της ΕΡΤ.    

 Ο Βασίλης Κωστόπουλος   υπηρέτησε το δίκαιο  με  πείσμα  και  ανιδιοτέλεια γιατί  ήξερε  πολύ καλά  πως  η υποταγή στον πλούτο και  στην απληστία  είναι η καταστροφή της δικαιοσύνης και  ίσως  γι αυτό  είχε  πάντα  απέναντί του τις κλίκες  των απλήστων  και των  κενόδοξων .

 Επι δεκαετίες  υπηρέτησε  τη δικαιοσύνη  και το δίκαιο, ως  νομικός  σύμβουλος της ΕΡΤ και αργότερα,  δύο χρόνια  μετά  το πραξικόπημα  του μαύρου, όταν  επαναλειτούργησε  στον φυσικό της  τόπο, ως διευθύνων σύμβουλος  της αναβιώσασας  δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ως  δάσκαλος σε νομικές σχολές, ως  μάχιμος δικηγόρος σε δικαστήρια, ως  μέλος της μόνιμης νομικής επιτροπής ευρωπαϊκών θεμάτων της EBU, ως  συναγωνιστής .

 Συμπαραστεκόμαστε στη θλίψη  της οικογένειάς του ,τους εκφράζουμε  τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια κι ευχόμαστε  οι παρακαταθήκες  που άφησε  να αξιοποιηθούν από όλους .

 Καλό ταξίδι  Βασίλη δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου