ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Ιστορικές αποφάσεις στο ΔΣ της ΕΡΤ - Υπερψηφίστηκε ο ΓΚΠ - Μετά απο 14 χρόνια αίρεται η άδικη μεταχείριση των συναδέλφων του Π.Δ 164/2004


Ιστορικές αποφάσεις στο ΔΣ της ΕΡΤ
(αναδημ. απο typologies.gr )

Το πάγιο αίτημα των εργαζομένων της ΕΡΤ  για την αναγνώριση της προυπηρεσίας τους στην  ΕΡΤ, εγκρίθηκε μετά την ψήφιση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού. 
Πρόκειται για μια απόφαση που στήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, την ώρα που υπάρχουν φωνές για τη συρρίκνωση της ΕΡΤ και την απόλυση του “περιττού προσωπικού”, όπως απαιτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ΔΣ αποφάσισε  να γίνει κατ΄άρθρο η ψηφοφορία του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού. Παρών στη διαδικασία ήταν, εκτός από τα μέλη του ΔΣ,  ο Βαγγέλης  Λουριδάς, οικονομικός διευθυντής της ΕΡΤ και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ,  Παναγιώτης Καλφαγιάννης, ως εκπρόσωπος της αντιπροσοπευτικότερης δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και οι νομικοί σύμβουλοι της εταιρείας,  Βασίλης Μπασιαντός και Βασιλική Σουλτανιά.

Ψηφίστηκαν:

-Η προυπηρεσία όλων των εργαζομένων της ΕΡΤ  (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί) που αποτελούσε χρόνιο αίτημα από το 2004.

-Το άρθρο 12 του ΓΚΠ (ψήφοι 3-2), το οποίο προβλέπει πως επιλέγονται οι γενικοί διευθυντές, οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι.

-Άδειες προσωπικού, καθορισμός αδειών και χρόνος εργασίας: Όσα από τα τρία δεν έχουν μισθολογικό κόστος, θα γίνουν άμεσα. Όσα επιβαρύνουν τον προυπολογισμό, θα περιλαμβάνονται στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίαw , που είναι υπό κατάρτιση.

-Σβήστηκαν οι δύο ημιαργίες, της Μεγάλης Πέμπτης και της Παραμονής των Φώτων.

-Διεγράφη η δυνατότητα απόσπασης υπαλλήλων στο ΕΣΡ, καθώς μπορεί να γίνει η διαδικασία μέσω του συστήματος κινητικότητας.

-Ανέβηκε από 50% στο 67% η αναπηρία για όσους δικαιούνται μειωμένο ωράριο μιας ώρας.

-Αναβλήθηκε το 6ο θέμα της ημερήσιας  για το χρόνο προυπηρεσίας των δημοσιογράφων, μαζί με τις υπόλοιπες προτάσεις για υπογραφή ΣΣΕ την επόμενη Δευτέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου