ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

ΕΙΝΑΙ "ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ" Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΘΥΣΙΑΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΤ-ΝΕΡΙΤ ΕΡΓΑΤΙΚΏΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ, ΟΧΙ  ΓΙΑΤΙ  "ΣΥΝΔΙΟΙΚΕΙ" (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΧΘΕΣ) ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ  ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΚΑΙ  ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ 
 ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΘΥΣΙΑΣΜΕΝΩΝ  ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΔΤ-ΝΕΡΙΤ  ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ


"...― Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!
― Φταίει ο Θεός που μας μισεί!
― Φταίει το κεφάλι το κακό μας!
― Φταίει πρώτ’ απ’ όλα το κρασί!

Ποιος φταίει; ποιος φταίει; Kανένα στόμα δεν το βρε και δεν το πε ακόμα.

 Λοιπόν, αγαπημένε μου ποιητή, μεγάλε Κώστα Βάρναλη, λάθεψες! 
Στη σημερινή Ελλάδα των μνημονίων και της μεταμοντέρνας αποικιοκρατίας των αγορών, βρήκαμε ‘’τις πταίει’’.

Για τα χάλια τα δικά μας φταίνε οι άλλοι, για τη δική μου ανέχεια φταίει ο διπλανός μου, για την αναδουλειά των εμπόρων φταίνε οι καταναλωτές, για την αφραγκία των καταναλωτών φταίει η ακρίβεια. Και για την ξαγρύπνια μας στα χωρίς θέρμανση σπίτια μας φταίει ο κόκορας του γείτονα, που βάλθηκε να λαλεί αξημέρωτα. 
Και το πρόβλημα της ξαγρύπνιας μας μπορούμε να το λύσουμε (ή έτσι νομίζουμε) ψήνοντας τον κόκορα με χυλοπίτες. Για τα υπόλοιπα;

Εδώ σε θέλω ποιητή! Και για τα υπόλοιπα υπάρχει λύση! 
Κοινωνικός αυτοματισμός και… τα σκυλιά δεμένα....

...Με την ίδια ακριβώς λογική:

-Βαράμε τους ψιλικατζήδες για την
ακρίβεια κι όχι αυτούς που διογκώνουν τις τιμές ή βοηθούν στην αύξησή τους ανεβάζοντας στα ύψη τον ΦΠΑ.

-Για τα χάλια της εκπαίδευσης, στοχοποιούμε τους καθηγητές.

-Τα βάζουμε με τους διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και εμποδίζουν τους άφραγκους καταναλωτές να ψωνίσουν.

-Οι έμποροι καταριούνται τους αγρότες που κλείνουν τους δρόμους και εμποδίζουν την απρόσκοπτη μεταφορά των εμπορευμάτων.

-Οι αγρότες με τη σειρά τους θα έπνιγαν αν τους δινόταν η ευκαιρία τους ναυτεργάτες, που με την απεργία τους αφήνουν τα προϊόντα τους αποκλεισμένα στα λιμάνια της Κρήτης.

-Όλοι ξεθυμαίνουμε πάνω στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό για τη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

-Για τα χάλια των πανεπιστημίων δεν φταίει η ανύπαρκτη χρηματοδότησή τους και η έλλειψη διδακτικού προσωπικού, αλλά οι απείθαρχοι φοιτητές.

Ο ένας, λοιπόν, βγάζει τα μάτια του άλλου. Και την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, οι θεσμοί, οι τράπεζες, οι επικυρίαρχοι, συνεχίζουν ανενόχλητοι τις καταστροφικές για τα λαϊκά εισοδήματα και το μέλλον της χώρας πολιτικές τους.

 Οι ‘’ενοχλητικοί ταραξίες’’ γίνονται βορά του κοινωνικού αυτοματισμού, υποτάσσονται ένας- ένας στη μοίρα του. Η τάξις αποκαθίσταται και μονάχα ο κακομοίρης ο κόκορας καταλήγει στο τσουκάλι με τις χυλοπίτες…

Οι υπόλοιποι, θύτες και θύματα του κοινωνικού αυτοματισμού, αλυσοδένονται πιο γερά στον πάγκο του κατεργάρη, στη γαλέρα όχι του Μεσαίωνα, αλλά της σύγχρονης Ελλάδας των μνημονίων και των θεσμών. Δίχως δικαιώματα, δίχως φωνή, να κωπηλατούν αενάως οδηγώντας τη ‘’γαλέρα’’ στους δρόμους της… ανάπτυξης.

Ή μάλλον, έχουν ένα δικαίωμα: Να προσπαθούν να κλέβουν καμιά μπουκιά ψωμί ή καμιά γουλιά νερό από τους κατεργάρηδες των διπλανών πάγκων, να χτυπούν το κουπί καμιά φορά λιγότερο- δηλαδή να λουφάρουν. Το σύστημα δεν ανησυχεί γι’ αυτές τις ‘’κατεργαριές’’. Αντίθετα, τις επιδιώκει. Του είναι απαραίτητες για τη μακροημέρευση και την ευζωία του…"

(Απόσπασμα απο άρθρο του ΘΑΝΑΣΗ ΗΛΙΟΔΡΟΜΙΤΗ • ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου