ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

ΠΟΣΠΕΡΤ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΤΟ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.Σ.Ε)

                                                            ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Σ.Σ.Ε.                 Αγία Παρασκευή, 21/05/2018
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
«ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ» η αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας, όλων των συναδέλφων του Π.Δ.164. 16 χρόνια μετά και ενώ πολλοί δεν πίστευαν στη λύση αυτού του δίκαιου αιτήματος, η ΠΟΣΠΕΡΤ κατάφερε να πείσει αφού το είχε εντάξει πάντα στις πρώτες της βασικές προτεραιότητες.

Επίσης επανήλθαν και ισχύουν άρθρα του παλιού Γ.Κ.Π. και του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και εντάχθηκαν στο Γ.Κ.Π. (διαύγεια) τα οποία όλοι γνωρίζετε και τα οποία θα ενταχθούν και στην υπό διαμόρφωση ΣΣΕ.
Για όλα τα παραπάνω θα εκδοθεί εγκύκλιος της Γ.Δ.Δ.Ο.Υ.

Βέβαια, σε όλη αυτή την προσπάθεια βρήκαμε «απέναντι» όλους αυτούς που
θα ήθελαν την ΠΟΣΠΕΡΤ «φιλοσοφική λέσχη» και διαχειριστή μικροπροβλημάτων, αλλά κυρίως βαστάζο των διοικήσεων και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, όπως οι ίδιοι είχαν συνηθίσει να πράττουν καθημερινά και να πρεσβεύουν ιδεολογικά.
Η υπαρξιακή ανεπάρκεια αυτών των μπαταχτσήδων που από φθόνο και μοχθηρία δεν θέλουν τους εργαζόμενους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να κατακτούν νίκες, βγήκε στην επιφάνεια.
Με όλα τα όπλα τους στη σειρά : λάσπη, λοιδορία, παραπλανητικά επιχειρήματα και αχυράνθρωπους προσπάθησαν να βάλουν φρένο σε ό,τι δίκαιο διεκδικήσαμε, ώστε να σαμποτάρουν και τις επόμενες διεκδικήσεις μας όπως μισθολόγιο, επίδομα ανθυγιεινής κι επικίνδυνης εργασίας, θεσμικά κλπ.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Συνεχίζοντας το διεκδικητικό μας προσανατολισμό, δεν σταματάμε στις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες που αναγνωρίστηκαν στον Τύπο – sites ως ιστορικές και γενναίες αποφάσεις της διοίκησης, που είχε και την υποστήριξη της πολιτικής ηγεσίας.
Όπως γνωρίζετε, κανείς δεν μας χαρίζει τίποτα αν εμείς οι ίδιοι δεν διεκδικούμε πιεστικά και με στέρεα επιχειρήματα, πρακτική που ακολουθήσαμε και ακολουθούμε πάντα.

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που μόνο η ΠΟΣΠΕΡΤ δικαιούται να υπογράψει  σύμφωνα με το νόμο.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει ήδη καταγράψει, πέραν του τι προέβλεπε ο προηγούμενος Γ.Κ.Π., εργασιακά αιτήματα που πρέπει να κατοχυρωθούν με Σ.Σ.Ε.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΧΩΡΙΣΤΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΣΠΕΡΤ έως 31 Μαΐου 2018.
Οι προτάσεις αυτές μαζί με άλλες θα συζητηθούν στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΠΕΡΤ.
Συνεχίζουμε τον αγώνα διεκδίκησης των δίκαιων αιτημάτων μας, εκπροσωπώντας αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν για να απαντάμε στους λίβελους με νίκες και κατακτήσεις και να προασπίζουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Κάνουμε πράξη την ενότητα του εργατικού κινήματος, κόντρα στους διασπαστές, στους «καθώς πρέπει» με τα ανδρείκελά τους και σε όσους έχουν αναλάβει εργολαβικά τη «δολοφονία» χαρακτήρων.
Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα των συνδικαλιστικών εκλογών αρέσουμε σε πολλούς, επομένως…
«Σ’ όποιον αρέσουμε… για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε».

Συνεχίζουμε….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου