ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΔΟΕΑΠ


ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΔΗΛΩΣΗ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Της δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης με την επωνυμία :«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (ΠΟΣΠΕΡΤ)»που εδρεύει στην Αγία Παρασκευή Αττικής (οδός Μεσογείων Αρ.432) και εκπροσωπείται νόμιμα
ΠΡΟΣ
Άπαντα τα ορισθέντα από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ της 13ης , 14ης και 15ης Ιουνίου 2018 για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ ΠΡΟΣ
- Άπαντα τα μέλη του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ - Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών
Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Έχουμε πληροφορηθεί ότι στις εκλογές που εξήγγειλε το απερχόμενο Δ.Σ. για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του ΕΔΟΕΑΠ δεν προτίθεται να εφαρμόσει το σύστημα της απλής αναλογικής παρά τα επιβαλλόμενα από την κείμενη νομοθεσία και το
ισχύον καταστατικό του και συγκεκριμένα παρά την έλλειψη οποιασδήποτε σχετικής ρητής απαγορευτικής προς τούτο πρόβλεψης και αντιθέτως με τα παγίως γενόμενα δεκτά προκειμένου για την εκλογή αντιπροσώπων σε συλλογικά όργανα μας έγινε γνωστό από μέλη της απερχόμενης Διοίκησης του ότι θα «αποκλειστούν και δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής επομένως και δεν θα ανακηρυχθούν» συνδυασμοί υποψηφίων.
Για τον λόγο αυτόν όλως καλοπίστης και προληπτικώς κρίναμε απολύτως αναγκαίο να σας ενημερώσουμε όσο το δυνατόν εγκαιρότερα ότι στον ΕΔΟΕΑΠ και κατά τις αρχαιρεσίες ανάδειξης αντιπροσώπων των ασφαλισμένων ως μελών των συλλογικών οργάνων του σε κάθε περίπτωση εφαρμόζονται ΚΑΘΟΣΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΛΛΕΙΠΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΡΗΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΟΝ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΕΠΕΙ οι διατάξεις των άρθρων 1, 4 και 12 του ν. 1264/1982 που καθιερώνουν υποχρεωτικώς το σύστημα της απλής αναλογικής.
Μάλιστα το άρθρο 12 παρ. 5 του ν. 1264/82 είναι σαφέστατο στην κατανομή των εδρών, και ορίζει ότι "οι έδρες που μένουν αδιάθετες και ο αριθμός των αντιπροσώπων που δεν καλύπτεται σύμφωνα με τις διατάξεις των προηγουμένων παραγράφων κατανέμονται από μία στους συνδυασμούς εκείνους που έχουν καταλάβει τουλάχιστον μια έδρα ή έχουν εκλέξει έναν αντιπρόσωπο και οι οποίοι συγκεντρώνουν υπόλοιπο ψηφοδελτίων μεγαλύτερο από το 1/3 του εκλογικού μέτρου και που πλησιάζουν περισσότερο το εκλογικό μέτρο. Για το σκοπό αυτό διαιρείται το σύνολο των εγκύρων ψηφοδελτίων με τον αριθμό των εδρών του οργάνου και το πηλίκον αποτελεί το εκλογικό μέτρο. Κάθε συνδυασμός λαμβάνει τόσες έδρες, όσες φορές χωρεί το εκλογικό μέτρο στον αριθμό των εγκύρων ψηφοδελτίων που έλαβε. Μεμονωμένος υποψήφιος παίρνει έδρα αν πήρε ψήφους ίσους ή και περισσότερους από το εκλογικό μέτρο. Αν δε παραμένουν αδιάθετες έδρες, τις παίρνουν συνδυασμοί που έχουν το μεγαλύτερο υπόλοιπο αριθμού ψήφων ή μεμονωμένοι υποψήφιοι.
Επομένως, οποιαδήποτε άλλη πρόβλεψη ή αναφορά του καταστατικού, βρίσκεται σε αντίθεση με τις διατάξεις αναγκαστικού δικαίου του ν. 1264/82 και είναι άκυρη. Κάθε δε αντίθετη άποψη Πολλώ δε μάλλον αυτή περί δήθεν υποχρεωτικής καθόδου όλων των υποψηφίων σε «ενιαίο ψηφοδέλτιο» είναι εκτός από νομικά αβάσιμη και απορριπτέα, διότι στο καταστατικό του αναφέρει ότι η νομική του υπόσταση διέπεται και από το νόμο περί αλληλοβοηθητικών σωματείων που καταργήθηκαν με το νόμο "για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος και τη κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων" v.1264/1982, αλλά και βαθύτατα αντιδημοκρατική καθόσον επιχειρεί να καταστρατηγήσει το Συνταγματικό δικαίωμα της παραταξιακής και συλλογικής έκφρασης υποψηφίων με κοινές προγραμματικές και διεκδικητικές θέσεις εξαφανίζοντας κάθε αντίθετη – διαφορετική - εναλλακτική άποψη στην εκάστοτε προκρούστεια πλειοψηφία η οποία πριμοδοτώντας συγκεκριμένη σταυροδότηση συγκεκριμένων υποψηφίων εγκαθιδρύει ένα αυστηρό πλειοψηφικό σύστημα που μπορεί να φτάσει μέχρι και την εκλογή του συνόλου των αιρετών μελών από μία συγκεκριμένη πλειοψηφία εξαφανίζοντας κάθε ίχνος αντιπολίτευσης ή διαφορετικής άποψης ή επίσης να αφήσει μεγάλες κατηγορίες εργαζομένων χωρίς εκπροσώπηση ούτε ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου ! Ασφαλώς αυτή δεν ήταν η επιλογή, πρόθεση και απόφαση του νομοθέτη καθόσον μάλιστα επέβαλε τη διεύρυνση του ΕΔΟΕΑΠ με νέες κατηγορίες εργαζομένων μη εξαρτώντας μάλιστα την συμμετοχή τους στον ΕΔΟΕΑΠ από την ιδιότητα του μέλους συνδικαλιστικής ένωση όπως μέχρι σήμερα γινόταν.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΩΤΕΡΩ ΝΟΜΙΜΟΥΣ, ΒΑΣΙΜΟΥΣ ΚΑΙ
ΑΛΗΘΕΙΣ ΛΟΓΟΥΣ
και με την ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας
ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να διασφαλίσετε με σχετική απόφαση της Εφορευτικής Επιτροπής το συνταγματικά και νομοθετικά κατοχυρωμένο δικαίωμα ισότιμης δημοκρατικής συμμετοχής στις αρχαιρεσίες κάθε συνδυασμού υποψηφίων ή / και μεμονωμένου ατομικά υποψηφίου προκειμένου να διασφαλιστεί σε απόλυτο βαθμό Το σύστημα της ανόθευτης , απλής αναλογικής και ο αριθμός των εκλεγμένων μελών της Διοίκησης να κατανεμηθεί γνήσια αναλογικά ανάλογα με τη δύναμη ενός εκάστου συνδυασμού υποψηφίων ή μεμονωμένου (-ων) υποψηφίων χωρίς ψευδεπίγραφους αποκλεισμούς και μονομερείς επιβολές συστημάτων πλειοψηφικών πέρα και έξω από τις διαθέσεις και τη βούληση των ίδιων των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ.
ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ δε ότι σε κάθε αντίθετη περίπτωση μη διασφάλισης των νομίμων από την Εφορευτική Επιτροπή ως μόνου νόμιμου και αρμοδίου οργάνου θα είμαστε υποχρεωμένοι να προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδόσει νόμιμα την παρούσα προς : τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια των εκλογών στον ΕΔΟΕΑΠ, τον Πρόεδρο του απερχομένου Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ, τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών και τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αθήνα, 24 Μαΐου 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου