ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 8 Μαΐου 2018

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΕΡΤ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ LINCOLN CENTER ΤΗΣ Ν. ΥΟΡΚΗΣ




Για άλλη μιά φορά  οι συνάδελφοί μας  τεχνικοί, με την εργατικότητα, τον επαγγελματισμό,την υπέρβαση ακόμα και των ανθρώπινων ορίων αντοχής, καθώς επίσης  και την  απίστευτη εφευρετικότητά τους, υπερασπίστηκαν την αξιοπιστία της ΕΡΤ,  δείχνοντας σε όλους εντός και εκτός του ραδιομεγάρου πως ο μεγαλύτερος  πλούτος της  είναι  οι εργαζόμενοι που μοχθούν καθημερινά  για  την προκοπή και την ανάπτυξή της.
 Είναι αυτοί  οι αφανείς ήρωες, που ενώ οι ξένοι τους θαυμάζουν και τους συγχαίρουν για την δουλειά τους, μερικοί "ντόπιοι" είτε τους βλέπουν απλά  σαν   "τεμάχια"  πεταμένα σε έναν "κουβά διαθεσίμων", είτε - όπως  στην περίπτωση του Μητσοτάκη - σαν άχρηστα "βαρίδια" που σε πρώτη ευκαιρία θα πεταχτούν στον "κουβά" της ανεργίας.
Είμαστε  περήφανοι και για τους συναδέλφους μας τεχνικούς  που είμαστε σίγουροι πως  θα χαρούν διπλά  όταν δούν  την ΕΡΤ  να προχωρά στην αληθινή ανάπτυξη, επενδύοντας  στον πραγματικό της πλούτο  που όπως είπαμε είναι το ανθρώπινο δυναμικό, δίνοντάς  τους όμως  και τα απαραίτητα εργαλεία  ώστε μέσα απο αυτοδύναμες  εσωτερικές παραγωγές να βγαίνει ένα προϊόν αντάξιο του επαγγελματισμού και των ικανοτήτων  του αλλά και των στόχων  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 
Για άλλη μια φορά ένα μεγάλο μπράβο και απο εμάς  στους συναδέλφους μας τεχνικούς.

Πιό κάτω παραθέτουμε το  email του συνάδελφου τεχνικού  Γιάννη Ξένου:

Στο προηγούμενο mail είχα περιγράψει τη συνεργασία της ΕΡΤ με το Lincoln Center της Νέας Υόρκης και τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει με τις ελλείψεις που είχε το ιδιωτικό βαν που νοικιάστηκε από την ΕΡΤ αλλά και όλη την υπερπροσπάθεια που κάναμε να αντιστρέψουμε το κακό κλίμα των πρώτων ημερών, να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία της ΕΡΤ και γενικά να φύγουν οι Αμερικάνοι με θετικές εντυπώσεις.
Τελικά όπως δείχνουν τα γεγονότα ευτυχώς το καταφέραμε και αντιστρέψαμε το κλίμα. Ο αμερικάνος παραγωγός έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στην ΕΡΤ που περιγράφει ότι έμειναν ευχαριστημένοι από την συνεργασία και δείχνει ότι τους έμειναν θετικές εντυπώσεις από την δουλειά μας. Ευτυχώς για τις κακές πρώτες μέρες το αναφέρει μόνο σε μισή φράση του.
  


Και μετά από αυτή την επιστολή επαναλαμβάνω πάλι την ευχή που έγραψα και στο προηγούμενο mail μου

Στις επόμενες συνεργασίες η ΕΡΤ να βασιστεί εξ ολοκλήρου σε δικά της μέσα και να μην έχει ανάγκη ενοικίασης βαν κ.α. γιατί έμψυχο δυναμικό να θέλει να δουλεύει με πολύ όρεξη σε τέτοιες δουλείες χωρίς να υπολογίζει ωράρια και κούραση υπάρχει, υλικά και μέσα δεν υπάρχουν. 

Νομίζω όλοι που δουλέψαμε εκεί συμφωνούν ότι διαβάζοντας αυτή την επιστολή λες, ότι ναι άξιζε το κόπο όλη αυτή  η κούραση, το άγχος και το τρέξιμο αυτής της δουλειάς και εννοείτε θα το ξανακάναμε.

 Και μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες 





      Στέλνω επίσης ένα link που θα βρείτε μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες από τις πτήσεις που έκανε το  drone  για τις ανάγκες αυτής της συνεργασίας. O χειριστής του drone ήταν ο Γιώργος Παπαϊωάννου
Tα μέρη στις φωτογραφίες με την σειρά είναι : Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Μετέωρα, Μηλιές, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, Βόλος (Άγιος Κωνσταντίνος) και Δελφοί

Μετά από αυτή την δουλειά η ΕΡΤ έχει στο αρχείο της εντυπωσιακά video από το drone από τα παραπάνω μέρη σε ανάλυση 4Κ και HD. Ελπίζω να χρησιμοποιηθούν με κάποιο τρόπο έτσι ώστε να μην μείνουν απλά στο αρχείο αλλά να τα δει και κόσμος μέσω της συχνότητας της ΕΡΤ είτε στην τηλεόραση είτε δικτυακά

1 σχόλιο: