ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Παιδιών με καρδιοπάθειες: Ελπίζουμε ότι η ανακοίνωση Κικίλια δεν έγινε ίσα ίσα για να σταματήσουμε να μιλάμε και να ανοίξει άμεσα το Παιδοκαρδιοχειρουργικό(ηχητικό)


(αναδημ. απο το thefaq.gr)

Για το γεγονός ότι  ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναγκάστηκε να ανακοινώσει ότι θα επαναλειτουργήσει το δημόσιο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» μετά την αντίδραση γονέων, γιατρών και χιλιάδων πολιτών που διαμαρτύρονταν συστηματικά κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς τα περισσότερα ΜΜΕ σιωπούσαν για το τεράστιο ζήτημα και την αναστολή της λειτουργίας του μίλησε Στο Κόκκινο η Χρυσάνθη Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο Παίδων «Αγία Σοφία».

Η πρόεδρος του συλλόγου μιλώντας στη Τζούλη Τσίγκα ευχαρίστησε όλους εκείνους που τους συμπαραστάθηκαν στον αγώνα τους και επισήμανε πως τους χαροποιεί η είδηση αλλά «έχουμε ακόμα τις πληγές πάνω μας» και αναφέρθηκε σττην αγωνία των γονιών που δεν είχαν καμιά ένδειξη ότι τελικά το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο θα λειτουργήσει ξανά. Θύμισε τη δήλωση από το 2013 Βασίλη Κοντοζαμάνη (νυν υφυπουργός Υγείας) ο οποίος τους είχε κατηγορήσει λέγοντας πως «χρησιμοποιούν τα παιδιά τους για επικοινωνιακούς λόγους» και στην αόριστη απάντηση του προ ημερών στη Βουλή ότι «κάποια στιγμή θα ανοίξει».

Η καλή είδηση οφείλεται στην πίεση που υπήρξε εκ μέρους του κόσμου προς την κυβέρνηση καθώς τώρα δεν έγινε κάτι ξαφνικά που έδωσε τη δυνατότητα λειτουργείας της Εντατικής Μονάδας του Παιδοκαρδιοχειρουγικού Κέντρου. Τώρα γίνεται το αυτονόητο τόνισε η κα  Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη.

Και εξήγησε ότι στεναχωρήθηκε ακούγοντας τον Βασίλη Κικίλια να μιλάει για ψεύδη, για fake news. Τόνισε ότι ο υπουργός ότι θα έπρεπε να σεβαστεί τους ανθρώπους και τα γεγονότα, τα οποία κάθε μέρα επαληθεύονταν. Αναρωτήθηκε μάλιστα ποιο από όλα όσα δήλωναν ως σύλλογος ήταν λάθος; «Δεν μας εξήγησαν» απάντησε η πρόεδρος και τόνισε ότι αυτό που ενόχλησε την κυβέρνηση είναι ότι κάθε μέρα έφερναν στην επιφάνεια και νέα στοιχεία σχετικά με τη μη λειτουργία του Παιδοκαρδιοχειρουγικού Κέντου στο Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η κα  Μιχαλοπούλου – Κοκολάκη επισήμανε ότι θα ήθελαν από πλευράς Υπουργείου Υγείας να υπάρχει και μια δέσμευση για το τι θα γίνει στην πράξη και να μην είναι η ανακοίνωση του Βασίλη Κικίλια «ίσα – ίσα για να σταματήσουμε να μιλάμε» καθώς αυτά τα ζουν εδώ και 11 χρόνια.

Όπως είπε θα
ζητήσουν συνάντηση με τον υπουργό ώστε να του θέσουν ζητήματα που προκύπτουν για να μην κινδυνεύει ξανά το κέντρο με επικείμενο κλείσιμο. Σημείωσε ότι ζουν με το καθημερινό άγχος των παιδιών τους που νοσούν, δεν γίνεται να ζουν – καθώς αυτό συμβαίνει για χρόνια – και με το αν το νοσοκομείο θα είναι ανοιχτό



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου