ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΤΑ ΔΕΞΙΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΜΙΝΤΙΑΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ


Είναι πράγματι  εντυπωσιακό το γεγονός  ότι  η  διοίκηση της ΕΣΗΕΑ  ξύπνησε και με  πρωτόγνωρη για τα δεδομένα της ταχύτητα  έσπευσε να "υπερασπιστεί" την  τιμή  και την υπόληψη  του δημοσιογραφικού κλάδου που  τάχα  προσέβαλε  το spot  του ΣΥΡΙΖΑ. 

Όμως  δεν έβγαζε  ούτε  κουβέντα  όταν   οι καναλάρχες, οι εφημεριδάδες και οι  λοιποί του διαπλεκόμενου με την  κυβέρνηση  μιντιακού  κατεστημένου απέλυαν, εκβίαζαν και φέσωναν εργαζόμενους δημοσιογράφους  σπρώχνοντας έναν ολόκληρο κλάδο  όχι μόνο  στην  ανυποληψία  αλλά  στην  φτώχεια και  στην  ανεργία.
Όταν π.χ  δημοσιογράφοι της ΕΡΤ  κατήγγειλαν την λογοκρισία  που  επέβαλε η διοίκηση Ζούλα - Γαμπρίτσου  και οι  περι αυτών  διευθυντές, υπογραμμίζοντας  το πλήγμα  που δέχεται  η τιμή και επαγγελματική τους  υπόληψη , η διοίκηση  της  αριστερο- αδέξιας  συμμαχίας  περνούσε  άλλη μια κρίση  κώφωσης και αφωνίας.
Λίγες ημέρες όμως πρίν  ήταν  λαλίστατη όταν  με ανακοίνωσή της  συνέχαιρε  τον  υπουργό εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο για το νομοσχέδιο που ανοίγει  το δρόμο  για  προσλήψεις δημοσιογράφων στο δημόσιο, για να μην αναφερθούμε σε δεκάδες  άλλα  παραδείγματα όπως π.χ η δημόσια καταγγελία  τον περασμένο Σεπτέμβριο  του μέλους  της ΕΣΗΕΑ  Δ. Τσαλαπάτη ό οποίος μεταξύ των άλλων  αναφερόταν και στην  "επιστολή - υποταγής   στις  αντιεργατικές  και αντισυνδικαλιστικές  διατάξεις του πακέτου  Βρούτση-Στρατηνάκη, που υπέγραφαν  η κ. Μ. Αντωνιάδου και ο κ. Στ. Καπάκος, ως  δήθεν απόφαση του ΔΣ  της ΕΣΗΕΑ".
Όπως  γράψαμε πρίν λίγες ημέρες :
Όταν πρόκειται  να  παρέμβει  στα εσωτερικά του  σωματείου μηχανικών - τεχνικών της ΕΡΤ,  το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ   βγάζει ανακοινώσεις  για να στηρίξει  κάποιους απο την "παρέα"  του κ. Καπάκου, που δεν έχουν διστάσει να συμμαχήσουν  ακόμα και με τάχα "ιδεολογικούς αντιπάλους" τους , προκειμένου να χτυπήσουν  την ΠΟΣΠΕΡΤ  και την ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος  των  εργαζόμενων  στη δημόσια  ραδιοτηλεόραση. 
Όταν  πρόκειται  να στηρίξει  τη διορισμένη  απο το Μαξίμου διοίκηση  Ζούλα - Γαμπρίτσου,  το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ  είναι  ...λαλίστατο.

Χθές  11 του Ιούνη, που  ήταν  μια απο τις πιό μαύρες  επετείους  στη σύγχρονη ελληνική ιστορία , αυτή που αφορά στο "πραξικόπημα του μαύρου",  το οποίο  σχεδιάσθηκε και  υλοποιήθηκε  απο την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου  στις 11/6/2013 με το κλείσιμο της ΕΡΤ , το "συστρατευμένο στην κοινή αντίληψη" (σλόγκαν τους στις εκλογές του ΕΔΟΕΑΠ) προεδρείο της ΕΣΗΕΑ  δεν αφιέρωσε ούτε μια αράδα  σε κάποια  ανακοίνωσή της.
Στο ίδιο "μήκος κύματος" βεβαια οι
"εκπρόσωποι" των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, ο "εκπρόσωπος" των εργαζομένων της ΕΡΤ στο  Δ.Σ της εταιρείας και η φιλοκυβερνητική ΠΟΕΣΥ

" Οδηγοί τυφλοί, που περνάτε από λεπτό σουρωτήρι το κρασί και το νερό, μήπως καταπιήτε κανένα κουνούπι, ενώ καταπίνετε ολόκληρη γκαμήλα" (Ματθ. 23,24 )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου