ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για την Αρλέτα

Απόσπασμα από το ρεπορτάζ του Αντώνη  Μποσκοΐτη
στο www.koutipandoras.gr

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια του γλυπτού για την Αρλέτα

(Η φωτογραφία προέρχεται από το σχετικό ρεπορτάζ του www.ogdoo.gr )

21/06/2020 | 16:34

Μπορεί σε λίγους μήνες να συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη μέρα που η Αρλέτα εγκατέλειψε τα εγκόσμια, τελετές όμως σαν τη σημερινή, φανερώνουν πως αν μη τι άλλο, όχι μόνο μια καλλιτέχνιδα του διαμετρήματος της δεν ξεχνιέται, αλλά αντιθέτως η αγάπη του κόσμου γι' αυτήν φουντώνει ολοένα και περισσότερο!

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι, την κανονισμένη ώρα της εκδήλωσης, ένα μικρό πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στα Εξάρχεια, γωνία Καλλιδρομίου και Δεληγιάννη, εκεί που η Αρλέτα πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Άνθρωποι όλων των ηλικιών, από τους δικούς της μέχρι τους φαν της, αλλά και περίοικοι των Εξαρχείων που απαθανάτιζαν το event με τα κινητά τους απ' τα μπαλκόνια τους.


Εκεί ήταν ο Κυριάκος Ρόκκος, ο φίλος της Αρλέτας από τα φοιτητικά τους χρόνια στην Καλών Τεχνών, που φιλοτέχνησε το γλυπτό. Ο δημοσιογράφος - ερευνητής Γιώργος Τσάμπρας, που προλόγισε. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σιδερής Πρίντεζης, η συγγραφέας Παυλίνα Παμπούδη, η πιανίστρια Ντόρα Μπακοπούλου, ο ηθοποιός Ρήγας Αξελός, ο σκηνοθέτης Στέλιος Κρασανάκης, ο ηχολήπτης Παναγιώτης Πετρονικολός, αλλά και μία εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων. Κι από τη μουσική οικογένεια, ο Χρήστος Θηβαίος που τραγούδησε με την κιθάρα του, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Ζουγανέλης, ο πιανίστας Τάκης Φαραζής, η ερμηνεύτρια Μαριαστέλλα Τζανουδάκη και, φυσικά, ο Γιώργης Χριστοδούλου, που μαζί με την Άννα Σταματοπούλου, την επιστήθια φίλη της Αρλέτας, διοργάνωσαν την όλη εκδήλωση.


Στη σύντομη ομιλία του, ο Τσάμπρας αναφέρθηκε στην τελευταία συνάντηση ...

Περισσότερα στο www.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου