ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Σπύρος Γκουτζάνης:Όποιοι συνάδελφοι συνεχίζουν να μην παίρνουν θέση για το μείζον της διανομής του δημοσίου χρήματος, αλλά καταγγέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ απλώς δικαιώνουν το σποτάκι..

Spyros Gkoutzanis* (facebook)

Ι.Ξέρετε κύριοι συνάδελφοι το ζήτημα δεν είναι σήμερα το Documento, χτες το Πρώτο Θέμα και αύριο το Φουφουτος Νιουζ. 
Ειναι το ζήτημα των κανόνων του παιχνιδιού σε μια Δημοκρατία που παραβιάζονται και προσβάλλουν και το αίσθημα δικαίου.
Οπότε δεν περιμένω από δημοσιογράφους να πάρουν θέση υπέρ του Documento όπως δεν έπαιρναν θέση και υπέρ του Πρώτου Θέματος. 
Περιμένω όμως πολιτικά μα πάρουν θέση καθαρή και απερίφραστη για το πως μοιράζεται το δημόσιο χρήμα νοθεύοντας και τον μεταξύ μας ανταγωνισμό και το πολιτικό παιχνίδι στην δημοκρατία.
Ενώ τόσες ημέρες τηρούν αιδήμονα σιωπή (στους προσωπικούς τους λογαριασμούς λέω) τώρα ξαφνικά βγήκαν για το σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ. 
Όποιοι συνεχίζουν να μην παίρνουν θέση για το μείζον (ξαναλέω στους προσωπικούς τους λογαριασμούς) της διανομής του δημοσίου χρήματος, αλλά καταγγέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ απλως δικαιώνουν το σποτάκι..

ΙΙ.Έχω διαφορετική άποψη για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τους δημοσιογράφους. Δεν μας αδικεί. Και οι πολλοί τίμιοι, ας μην γίνουν πάλι ασπίδα για τα λαμόγια. Και τα λίγα λαμόγια ας μην επικαλούνται τους πολλους τιμιους. Η σιωπή των πολλών είναι συνενοχή.

ΥΓ. Ο τίτλος δημοσιεύματος ήταν:
«δεν πήρε λεφτά ο Βαξεβάνης, ε και;». Στα τέτοια του του συντάκτη ότι στην εφημερίδα του Βαξεβάνη δουλεύουν 80 άτομα που πληρώνονται. Όχι σαν την εφημερίδα του συντάκτη του κατάπτυστου δημοσιεύματος. Λοιπόν κύριοι με τις επιλεκτικές ευαισθησίες καιρός να πάρετε συνολικά θέση. Διαφορετικά μην κλαίγεστε

ΙΙΙ. Προς διάφορους "υπεράνω" δημοσιολογούντες: Το πώς μοιράζεται το δημόσιο χρήμα στα ΜΜΕ -δηλαδή στον μηχανισμό διαμόρφωσης της κοινής γνώμης- είναι το κομβικό θέμα σε μία δημοκρατία. Δεν υπάρχει πιο σημαντικό, μετά πηγαίνουμε στα εξωτερικά θέματα εθνικής κυριαρχίας. Όταν το αντιπαρέρχεστε γιατί δήθεν υπάρχουν "πιο σοβαρά θέματα" είναι γιατί απλώς τα έχετε πάρει -ίσως όχι τώρα αλλά παλιότερα- ή δεν ξέρετε ούτε τα στοιχειώδη της πολιτικής -με τον τρόπο που την διδάσκει ο Θουκυδίδης στο "κτήμα εσαεί", έργο του.


Υ.Γ. Είναι κρίμα που ξεφτιλίζεστε. Μερικές φορές είναι καλύτερα να μην μιλάτε

*Ο Σπύρος Γκουτζάνης είναι δημοσιογράφος. Από το 1990 έχει εργαστεί σε περισσότερα από 15 ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων, 90,2 Αριστερά στα fm, Φλας 9,61, Καθημερινή, Επενδυτής, Πρώτο Θέμα, Επίκαιρα, Δημοκρατία, ΕΡΤ, Star Chanell. Από το 2000 είναι πολιτικός και κυβερνητικός συντάκτης. Από το 2004 εργάζεται στο ΑΠΕ και από το 2016 μέχρι το Δεκέμβριο του 2018 παρουσίαζε την καθημερινή εκπομπή "Επί του Πιεστηρίου", στο Kontra Chanell.
====================


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου