ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΤ3 - ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018:"ΣΟΥΜΠΕΡΤ ΚΑΙ ΣΟΥΜΠΕΡΤ" ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ(2/9/1944) ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ SS (video)

Απο τη σελίδα του δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Στέλιου Νικητόπουλου  στο F/b

Την Κυριακή, ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα, το θεατρικό έργο "Σούμπερτ και Σούμπερτ", μία παραγωγή της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, η οποία είχε μαγνητοσκοπήσει την παράσταση του θεατρικού οργανισμού Θέατρο Θεσσαλονίκης σε τηλεοπτική σκηνοθεσία Δημήτρη Καραθανάση. Το θεατρικό έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο του Αθανάσιου Φωτίου "Η Ναζιστική Τρομοκρατία στην Ελλάδα και στα πρακτικά της δίκης του Άουσβιτς". 
Τους ρόλους ερμηνεύουν ο
Χρήστος Χατζηνάσιος, ο Σούλης Αποστολίδης και η Έφη Δημητρίου. Μοντάζ: Σόνια Μπρέλλου, Ηχοληψία: Νίκος Αποστολόπουλος, Κάμερες: Βανέσσα Πεκιαρίδου, Τέλης Τσαπανίτης, Ανδρέας Μητρούσης, Φωτισμός: Παναγιώτης Μπουκουβάλας, Κατασκευή σκηνικού: Γιώργος Αλαμπασίνης, Κώστας Πορτοκαλίδης. Κείμενα και θεατρική σκηνοθεσία: Μπάμπης Φορτωτήρας. Τηλεοπτικός σκηνοθέτης: Δημήτρης Καραθανάσης.
Ο λοχίας Φριτς Σούμπερτ αιματοκυλά τις κατεχόμενες από τους Ναζί Κρήτη και Μακεδονία, άλλοτε εκτελώντας διαταγές της Γερμανικής Διοίκησης και άλλοτε δρώντας αυτοβούλως με συνεργάτες τάγματα Ελλήνων δοσίλογων.


Σχόλιο γρ.τύπου ΠΟΣΠΕΡΤ:Για όσους  δεν ξέρουν, ξεχνούν ή δεν θέλουν να ξέρουν  αφιερωμένο το παρακάτω video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου