ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Κουλουβάχατα στον ΕΔΟΕΑΠ - Αμηχανία στους πρωτεργάτες – συνδικαλιστές



Κουλουβάχατα στον ΕΔΟΕΑΠ, σχεδόν έναν χρόνο μετά τη μετάλλαξή του από Οργανισμό με μετόχους σε Ταμείο για όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. 

Ο εκπρόσωπος των εργοδοτών Μανώλης Δραϊνάκης, που προτάθηκε από την ΕΙΤΗΣΕΕ ως μέλος του ΔΣ, άσκησε βέτο όσον αφορά την πληρωμή -από το Ταμείο- του επιπλέον κόστους από αυτό που ορίζει ο ΕΟΠΥΥ για διαγνωστικές εξετάσεις. 

Η κατάσταση στον ΕΔΟΕΑΠ είναι τραγελαφική μετά την είσοδο των 3.000 και πλέον νέων μελών και οι υπηρεσίες του αδυνατούν να καλύψουν τις ιατρικές ανάγκες. Μέσα στον Αύγουστο και ενώ η Επιτροπή, με τη
συμμετοχή ιατρών του ΕΔΟΕΑΠ, εξέφρασε σοβαρές αντιρρήσεις για την ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ στο σύστημα ΗΔΙΚΑ και για τις διαγωνιστικές εξετάσεις, η διοίκηση του Ταμείου, υπό την προεδρία του Σταύρου Καπάκου, την αποφάσισε.

Το επιχείρημα ήταν ότι επείγει η κάλυψη των νέων ασφαλισμένων σε όλη την Ελλάδα, όπου ο ΕΔΟΕΑΠ δεν έχει ιατρεία και παροχές. 

Παράλληλα, η διοίκηση προσπάθησε να λάβει απόφαση προκειμένου να καλύπτει το Ταμείο το επιπλέον κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων μετά από αίτημα των ασφαλισμένων. Και εκεί που υπήρχαν αντιδράσεις για αυτήν την επιλογή, αφού αυξάνεται δραματικά η γραφειοκρατία, ενώ οι ασφαλισμένοι καλούνται να καλύψουν τη διαφορά του κόστους, έσκασε η βόμβα με το βέτο του Μανώλη Δραϊνάκη

Ο εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕΕ, με αυστηρή προειδοποίηση προς τα άλλα μέλη του ΔΣ, απείλησε ότι επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια αν το ΔΣ αποφασίσει να πληρώσει το επιπλέον κόστος. 

Οι συνδικαλιστές, που άνοιξαν τον δρόμο στην είσοδο των καναλαρχών, με δικαίωμα βέτο στις αποφάσεις της διοίκησης, είναι σε πλήρη αμηχανία. 

Οι τότε διαφωνούντες στο σχέδιο Τάσου Πετρόπουλου – Μάρκου Γκανά – Κώστα Κυριακόπουλου θυμίζουν τη δήλωση του εκπροσώπου των καναλαρχών Πάνου Κυριακόπουλου στην τελευταία τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας.

Το… τηλεοπτικό βέτο

«Αν μειώνονται τα έσοδα του Ταμείου, θα μειώνονται και παροχές του ΕΔΟΕΑΠ»! 

Με το βέτο του εκπροσώπου της ΕΙΤΗΣΕΕ, στενού συνεργάτη του Πάνου Κυριακόπουλου (Star Channel) στην απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ, αποκαλύπτεται πλέον πλήρως το σχέδιο άλωσης του Ταμείου των ΜΜΕ και της μετατροπής του σε παράρτημα της ιδιωτικής τηλεόρασης

Σημειώνεται πως καμία άλλη εργοδοτική Ένωση δεν συμφώνησε στις αλλαγές για τον ΕΔΟΕΑΠ, απλώς τις αποδέχθηκαν και τώρα με προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΕΙΙΡΑ, ΕΝΕΔ, ΕΙΗΕΑ) αμφισβητούν την εισφορά του 2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων ΜΜΕ. 

Η αρχική πρόταση που έγινε από τον Τάσο Πετρόπουλο και τον Μάρκο Γκανά αφορούσε εισφορά από τις επιχειρήσεις 5% και μετά 4%, για να καταλήξει σε συμφωνία με τον Πάνο Κυριακόπουλο στο 2%.

(Σημειώνεται πως στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ δεν υπάρχει εκπρόσωπος της ΕΡΤ ή του κλάδου της συνδρομητικής τηλεόρασης, αν και συνεισφέρουν τα περισσότερα χρήματα, εξαιτίας των υψηλών κύκλων εργασιών που έχουν. Εν αντιθέσει, η ΕΙΤΗΣΕΕ έχει προνομιακή θέση και στην πραγματικότητα υλοποιούνται τα σχέδια ενός προσώπου του κλάδου. Επίσης, δεν υπάρχει εκπροσώπηση των εκδοτών των εφημερίδων, των ηλεκτρονικών εφημερίδων και των ιδιοκτητών ραδιοφωνικών σταθμών.)

(αναδημ. απο "Τυπολογίες")

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου