ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Συγκρίνοντας μήλα με πορτοκάλια στην πρώτη σελίδα


(αναδημ. απο typologies.gr)

Αυτά τα “νέα μαθηματικά” για τις ανάγκες στοχοποίησης της ΕΡΤ, καθώς συγκρίνονται “μήλα με πορτοκάλια”.  

Συγκρίνονται τα δύο έτη της συμφωνίας της ΕΡΤ με τις 7 ομάδες με το ένα – από τα τρία- έτη της συμφωνίας ΕΡΤ TEAM για τους αγώνες του Champions League για να ικανοποιηθεί ο τίτλος πως η Λαμία κοστίζει περισσότερο από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το αληθές, λοιπόν, είναι πως
η συμφωνία της ΕΡΤ με τις 7 ομάδες είναι ύψους 51 εκατ. ευρώ για δύο χρόνια και η σύμβαση ΟΤΕ-ΤΕΑΜ για τις δύο ευρωπαϊκές διοργανώσεις τουλάχιστον 90 εκατ. ευρώ για 3 χρόνια. 

Για κάθε φορά, τουλάχιστον από οικονομικής απόψης, το στοίχημα είναι να καλύπτεται το κόστος των συμφωνίων από τα έσοδα του ανταποδοτικού. Στην περίπτωση της ΕΡΤ που δημοσιεύει και ισολογισμό και τις συμφωνίες της στη Διαύγεια το κόστος καλύπτεται από τα έσοδα του ανταποδοτικού τέλους. 

Αυτό δεν συνέβαινε την εποχή του Χρήστου Παναγόπουλου με υπουργό επικρατείας τον Θόδωρο Ρουσόπουλο, όταν η εταιρεία που μετέδιδε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ξάνθη και άλους ήταν και ζημιογόνος και ελλειμματική και το ανταποδοτικό είχε αυξηθεί κατά 30%.

 Κατά τα άλλα,το ποσό αυτό που φεύγει από τα ταμεία της ΕΡΤ με κυβερνητική απόφαση,  για να σωθεί (δήθεν) το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι πέρα για πέρα υπερβολικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου