ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ :«ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ!»



(Απόσπασμα απο τη συνέντευξη του   υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη στο ΑΠΕ - ΜΠΕ  λίγες ημέρες μετά τον ανασχηματισμό)

«ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ!»

-Εσείς κρατήσατε την υπόσχεσή σας με τη δημόσια ΕΡΤ να προσφέρει «στέγη» στις μέχρι πρότινος «άστεγες» ΠΑΕ. Όμως, ασκείται κριτική, από μερίδα πολιτών, για το γεγονός ότι -με δική σας παρέμβαση- η ΕΡΤ θα δαπανήσει υψηλά ποσά. Είναι μια πολιτική επιλογή ή μία επενδυτική ενέργεια μεταξύ εταιριών αθλητικού θεάματος;

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ: «Νομίζω πως είναι συνδυασμός και των δύο. Κατ' αρχάς, η ΕΡΤ τοποθετεί χρήματα από το πλεόνασμά της, από τα χρήματά της. Χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση ούτε του κρατικού προϋπολογισμού, ούτε του ελληνικού λαού. Για να σταματήσουν αυτά τα ψέματα που
έχουν δημιουργηθεί για πολιτικούς λόγους και όχι για λόγους ουσίας.
Ταυτόχρονα, μέσω της ΕΡΤ, έχουμε βάλει κάποιους βασικούς κανόνες που έλειπαν από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχουν αναλυθεί εκτενώς και δεν υπάρχει λόγος να αναλυθούν και σε αυτή τη συνέντευξη.

Την ίδια στιγμή προσφέρουμε στον Έλληνα πολίτη, στον Έλληνα τηλεθεατή και όχι μόνο στον Έλληνα του εσωτερικού, όχι μόνο στους κατοίκους της Ελλάδας, αλλά και στους Έλληνες της διασποράς, στους Έλληνες της Ομογένειας, στα αδέλφια μας, στους φίλους μας που έχουν φύγει μετανάστες, έναν μεγάλο συνδετικό δεσμό, όπως είναι το ποδόσφαιρο δωρεάν μέσα από την τηλεόρασή τους, από το tablet, το κινητό τους, από κάθε ηλεκτρονική τους συσκευή. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και αυτό δεν αποτιμάται με χρήματα.

Εξάλλου, το να έχει τον αθλητισμό που είναι δημόσιο αγαθό μέσα από τη δημόσια τηλεόραση είναι και μέσα στους σκοπούς της δημόσιας τηλεόρασης.

Άρα λοιπόν, κάποιοι, κακεντρεχώς, προσπαθούν να σχολιάσουν, να βάλουν νούμερα σε τιμές που επί της ουσίας είναι τιμές αγοράς. 

Αν σκεφτούμε ότι από τις 16 ομάδες της Super League, oι εννέα ομάδες κοστολογήθηκαν και αποκτήθηκαν τα δικαιώματά τους για 30 εκατ. ευρώ, νομίζω ότι τα 18 εκατομμύρια που δίνει η ΕΡΤ για τις υπόλοιπες επτά είναι μία λογική τιμή.

Από εκεί και μετά... και μέσω της ΕΡΤ κάνουμε μια πολύ μεγάλη παρέμβαση και αλλάζουμε τα δεδομένα. Και ο κόσμος το αποδέχεται αυτό. Και αυτό φαίνεται και από τα νούμερα τηλεθέασης, τα οποία ήταν συντριπτικά υπέρ αυτής της άποψης, ήδη από την 1η αγωνιστική. 
Ας ευχαριστηθούμε τη νέα χρονιά, τη νέα χρονιά που θα έχει κανόνες, ας περιμένουμε την επόμενη χρονιά με το αναδιαρθρωμένο ελληνικό πρωτάθλημα που θα έχει ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον κι ας δούμε ότι αυτή η προσπάθεια είναι μία σοβαρή προσπάθεια για να περάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην επόμενη ημέρα».

-Επενδυτικά, από τη στιγμή που τα τηλεοπτικά δικαιώματα στηρίζονται στην ανταποδοτικότητα, θα έχει οφέλη η ΕΡΤ; Γνωρίζετε δηλαδή εάν η ΕΡΤ θα λάβει πίσω τα λεφτά που θα δαπανήσει (μέσω διαφημίσεων κ.τ.λ.);

ΒΑΣΙΛΕΑΔΗΣ: «Πιστεύω πως σε ένα μεγάλο βαθμό, ναι! Θα κριθεί και η ΕΡΤ για αυτό, για τα έσοδα που θα μπορέσει να συλλέξει. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και αντικειμενικοί, το ποσό που το ελληνικό δημόσιο δαπανά για αυτό το προϊόν είναι πολύ πολύ μικρότερο. Όποιος καταλαβαίνει, καταλαβαίνει!».

ολόκληρη η συνέντευξη στο www.patranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου