ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Απόψε τα μεσάνυχτα στο kontrachannel ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης και ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Φορτσάκης καλεσμένοι του Αιμίλιου Λιάτσου

Απόψε τα μεσάνυχτα  ο Αιμίλιος Λιάτσος θα φιλοξενήσει στο Kontra channel και στην  εκπομπή kontra 24, τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ π. Καλφαγιάννη και τον βουλευτή  της ΝΔ Θ.Φορτσάκη  με θέμα  της συζήτησης  το παρόν , το μέλλον της ΕΡΤ και την εχθρική  στάση της ΝΔ εναντίον της.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Φορτσάκης  έγινε γνωστός όχι μόνο για τις αυταρχικές μεθόδους που χρησιμοποίησε εναντίον των φοιτητών όταν ήταν πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, αλλά και   για τις πολλές θέσεις που κατείχε ταυτόχρονα  με τον τίτλο του "προέδρου".

Μια απο αυτές τις θέσεις  ήταν και εκείνη του διορισμένου απο την συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου προέδρου του εποπτικού συμβουλίου της ΝΕΡΙΤ, απο  την οποία δεν "ξεκόλλαγε" ούτε  όταν  είχαν παραιτηθεί  τα τρία από τα επτά μέλη του,καταγγέλλοντας  τον ίδιο ως  υπόλογο λαθροχειρίας αφού απέκρυψε την  απόφαση του συμβουλίου στην οποία κατήγγειλαν απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Αυτά δεν τα έγραφε κάποιος ΣΥΡΙΖΑίος ή κανένας άλλος απο τους "κομμουνιστοσυμμορίτες" της ertopen, αλλά ο δεξιότατος  κ. Ανδρέας Ζούλας  θείος του σημερινού  επικεφαλής του γραφείου τύπου του Κ. Μητσοτάκη Κ. Ζούλα.
Ιδού τι έγραφε τότε στην επιστολή παραίτησής του απο το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ ο κ. Α.Ζούλας:


«Στη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου της 1ης τρέχοντος μηνός... ...κατέδειξα με απόλυτη επάρκεια και με στοιχεία τόσο τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, όσο και τις υπηρεσιακές δυσλειτουργίες, η συλλειτουργία των οποίων μετατρέπει τη ΝΕΡΙΤ από φορέα ενημέρωσης σε όργανο εξυπηρέτησης σκοπιμοτήτων. Το ομόφωνο κείμενο στο οποίο καταλήξαμε για την καταγγελία των παρεμβάσεων αυτών θα μπορούσε να αποτελέσει σημείο αποφασιστικής αλλαγής πορείας της ΝΕΡΙΤ, αρχής γενομένης από το ίδιο το Εποπτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς, η απόφαση αυτή ενώ καταδικάζει απερίφραστα τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, κρατήθηκε μυστική. Αγνοώ τους μηχανισμούς και τις μεθοδεύσεις μέσω των οποίων παρασιωπήθηκε η σημαντικότερη απόφαση που λάβαμε από τότε που συγκροτήθηκε το Εποπτικό Συμβούλιο, ως εκ του νόμου εγγυητής της ανεξαρτησίας της ΝΕΡΙΤ και ως φορέας που μεριμνά για τη λειτουργία της κατά το δημόσιο συμφέρον»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου