ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Λεοντής: Μην εμπλέκετε τον Μυριβήλη και τον Σεφέρη στην πολιτική αντιπαράθεση


Σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα, ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Συνθέτης Χρήστος Λεοντής δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Το μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ είναι το πιό πολυδιαβασμένο μυθιστόρημα στην Ελλάδα και μεταφρασμένο σε 48 γλώσσες.

Το έχω ανακοινώσει στην αντιπροσωπεία της Βουλής, όταν παρουσιάστηκα εκεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Προέδρου της ΕΡΤ, τον Ιανουάριο.

Το ανακοίνωσα μαζί με το “ΕΞΗ ΝΥΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ” του Γιώργου Σεφέρη, που γυρίζεται επίσης.

Αναφέρεται στον
Πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, με ότι αυτό συνεπάγεται σε κοστούμια, οπλισμό, αυτοκίνητα,χαρακώματα κλπ.

Απασχολεί πάνω από εκατόν πενήντα γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς και πολλαπλάσιους κομπάρσους, τεχνικούς, σκηνογράφους κλπ. με ένα σκηνοθέτη- σεναριογράφο από τους πλέον βραβευμένους Έλληνες, τον κύριο Τάσσο Ψαρρά.
Η πλειοψηφία των Ελλήνων έχει απολαύσει και τιμήσει το πολυδιάστατο έργο του τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο.

Σε ότι αφορά δε το περιεχόμενο, επειδή δεν είναι εύκολο να αποτυπωθεί με δυό λόγια εδώ,θα παρακαλούσα τον κύριο εκπρόσωπο, να ρίξει μιά ματιά στον ελεύθερο χρόνο του, στο ίδιο το βιβλίο, για την πλήρη ενημέρωση και κατανόησή του. Θα το απολαύσει κιόλας.

Πάντως κύριοι της πολιτικής, σας παρακαλώ. Μην εμπλέκετε τον Μυριβήλη, τον Σεφέρη…τον….τον…τον….στην πολιτική σας αντιπαράθεση…….Προς Θεού!!!

Με εκτίμηση

Χρήστος Λεοντής Συνθέτης

Πηγη:typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου