ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Η ΠΟΣΠΕΡΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ALPHA ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΤΙΤΑ - Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ALPHA




Η ΠΟΣΠΕΡΤ  μαζί με τους  εργαζόμενους συναδέλφους  τεχνικούς  του ALPHA και την ΕΤΙΤΑ, για άλλη μια φορά   απαντά   στην εργοδοτική βαρβαρότητα  με ενότητα  και αγώνα.

Όλοι μαζί δίπλα  στους αγωνιζόμενους  τεχνικούς  του Alpha, που  με θάρρος και λεβεντιά  είπαν όχι  στην  μετρατροπή τους σε  υποαμειβόμενους είλωτες.

Ο αγώνας  των εργαζόμενων στον Alpha είναι μόνο η αρχή  και αναμφισβήτητα   δίνει ελπίδα και κουράγιο στους  συναδέλφους  των  υπόλοιπων  καναλιών  για να αντισταθούν και αυτοί οργανωμένα  σε παρόμοιες  αντεργατικές  ενέργειες.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΘΑ  ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ 


Ακολουθεί  η εξώδικη επιστολή  που έστειλε  χθές η ΠΟΣΠΕΡΤ   στη διοίκηση του ALPHA   αλλά και στους αρμόδιους  υπουργούς  Οικονομικών , Εργασίας και Εσωτερικών όπως και στον  "εποπτεύοντα" τα ΜΜΕ  υφυπουργό παρα τω πρωθυπουργό:




ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΕΞΩΔΙΚΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

                                                                                         Αγία Παρασκευή, 14/04/2020
                                                                                 ΑΠ :2033


Της Δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης που εδρεύει στην Αθήνα (Λεωφ. Μεσογείων 432 – Αγία Παρασκευή) με την επωνυμία «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας – Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ), νόμιμα εκπροσωπούμενη.

ΠΡΟΣ
  1. Τον Τηλεοπτικό Σταθμό «ALPHA TV» που εδρεύει στο 2ο χλμ. Παιανίας Μαρκόπουλου στο Κορωπί όπως εκπροσωπείται νόμιμα.
  2. Τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Στυλιανό Πέτσα,
3.    Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα
4.    Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο
5.    Τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση

Σας γνωστοποιούμε ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ προχωρά στην κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας  από 10:00πμ έως 14:00μμ την Μ. Τετάρτη 15/04/2020 για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στον Τ/Ο ALPHA TV που είναι και μέλη της πρωτοβάθμιας οργάνωσης   Ε.Τ.Ι.Τ.Α που είναι μέλος μας.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ :
  • Να συνεχίσουν τα συνεργεία των εξωτερικών μεταδόσεων να αποτελούνται από τουλάχιστον δυο (2) άτομα, (οπερατέρ και ηχολήπτη) πέραν των άλλων συντελεστών, συναδέλφων που απαιτούνται.
  • Να ακυρωθεί η απόφασή σας για μονομελή συνεργεία που αποτελεί καταπάτηση του αρ.9 της ΣΣΕ, της μετενέργειας και των ατομικών συμβάσεων που ακολουθούν την ΣΣΕ.
  • Να ακυρωθούν οι αναστολές των συμβάσεων εργασίας που έχετε πραγματοποιήσει ώστε να υπάρχει επαρκές προσωπικό.
  • Να προσέλθετε στην υποχρεωτική διαβούλευση με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων – αφού έχετε αναστείλει τις μη σύννομες, μονομερείς  και απαράδεκτες αποφάσεις σας – όπως ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες και οι νόμοι για τα εργασιακά θέματα.


Στην απεργία θα διατεθεί το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας, σύμφωνα με το αρ. 21 του ν.1264/ 1982 και σε συμφωνία  με την Ε.Τ.Ι.Τ.Α.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου