ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ ΔΕΝ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ" ΚΑΙ "ΑΓΚΑΛΙΑΣΑΝ" ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΕΡΤ HYBRID ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ




ΑΝΤΙ  ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ  ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ  ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ  ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ΤΟΥ 2018 ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ "ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ" 

 ΕΡΤ, τρία χρόνια μετά έχει την ευκαιρία να κάνει τη διαφορά

 Για μια ακόμη φορά η κρατική ραδιοτηλεόραση της ΕΡΤ καινοτομεί. 
Επέλεξε το κορυφαίο γεγονός στην τηλεόραση, το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου για να παρουσιάσει και επίσημα τις νέες υβριδικές υπηρεσίες... 
 Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΕΡΤ πρωτοπορεί τεχνολογικά. 

Πρώτη αυτή έφερε το ψηφιακό σήμα και μάλιστα και σε εποχές που τα ιδιωτικά κανάλια δεν είχαν καν στερεφωνικό ήχο στις μεταδόσεις τους, πρώτη αυτή προχώρησε σε εκπομπή τηλεοπτικού σήματος σε υψηλή ευκρίνεια. 

Στη συνέχεια ωστόσο, εκείνη η ΕΡΤ το πλήρωσε ακριβά. 
Με το λουκέτο που αποφάσισε το 2013 η τότε κυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ. Ήταν όπως όλοι θυμόμαστε, η εποχή που θα δινόταν το τηλεοπτικό φάσμα για την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση, αφού στο τέλος του 2013 προκηρύχθηκε από την τότε ΕΕΤΤ, ο διαγωνισμός παραχώρησης του τηλεοπτικού φάσματος. Κόπηκε έτσι η δυνατότητα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης να συμμετάσχει στην οριστική ψηφιακή μετάβαση και η αρχικά ΝΕΤ, ΕΡΤ μετέπειτα, αν και πάροχος δικτύου η ίδια, μετατράπηκε σε «πελάτη» περιεχομένου της ιδιωτικής Digea. 

Πέντε χρόνια μετά το λουκέτο και τρία χρόνια μετά την επάνοδο της ΕΡΤ, ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιχειρεί και πάλι να πρωτοπορήσει, φέρνοντας την υβριδική τηλεόραση. 

Παρά τα μεγάλα προβλήματα του φορέα και τα ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία και τη διαχείρισή του, το όραμα της τεχνολογικής ανάπτυξης φαίνεται πως ενώνει το σύνολο των ανθρώπων της ΕΡΤ....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου