ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

"ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ;




Μαθαίνουμε  ΚΑΙ  απο δημοσιεύματα (βλ. "τυπολογίες") , ότι  η διοίκηση έχει σκοπό να εγκαταστήσει  ένα καινούργιο ηλεκτρονικό σύστημα  ελέγχου   εισόδου - εξόδου  εργαζομένων και επισκεπτών  αρχικά στο ραδιομέγαρο.

Για άλλη μια φορά  η διοίκηση της ΕΡΤ  δείχνει  τον αυταρχικό  της χαρακτήρα παίρνοντας  αποφάσεις που έχουν να κάνουν  με το "ανθρώπινο δυναμικό",  χωρίς  κάν να ερωτηθούν  οι εργαζόμενοι, χωρίς να ενημερωθούν τα σωματεία  και χωρίς  φυσικά  να  υπάρξει καμία διαβούλευση όπως είναι υποχρεωμένοι και εκ του νόμου.

Αυτή η πληροφορία  έρχεται λίγες ημέρες μετά  την
κατάργηση των  χειρόγραφων  καταστάσεων  παρουσίας προσωπικού στις οποίες υπέγραφε  την ώρα  έναρξης και την ώρα  λήξης  της εργασίας του το προσωπικό με την επίβλεψη , τον έλεγχο και  την ευθύνη των προϊσταμένων και των  διευθυντών  οι οποίοι  και προωθούσαν  τα αρμόδια  "παρουσιολογία"  με  τις όποιες παρατηρήσεις τους  στην αρμόδια διεύθυνση.

Πρίν  το  "πραξικόπημα του μαύρου",  η  ΕΡΤ  είχε εγκαταστήσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα  ελέγχου  που  τελικά  όπως εφαρμόστηκε αφορούσε  μόνο στον έλεγχο  εισόδου - εξόδου  όλων  όσων  εργάζονται ή επισκέπτονται το ραδιομέγαρο και κάποιες  άλλες  δομές  της ΕΡΤ  (π.χ κτίριο Κατεχάκη).

Με βάση  τις  τότε προδιαγραφές  του διαγωνισμού, η ΕΡΤ ζητούσε  όχι μόνο τον  έλεγχο  εισόδου και εξόδου των προσώπων αλλά και τον έλεγχο και την καταγραφή  όλων  των κινήσεων  που θα πραγματοποιούν αυτά  τα πρόσωπα εντός  του ραδιομεγάρου (αρχικά) και μάλιστα  με τρισδιάστατη απεικόνιση. 
Δηλαδή  όχι μόνο ποιός, τι ημέρα και ποιά  ώρα  μπήκε  ή βγήκε, αλλά που πήγε ποιόν είδε , ποιες ήταν  οι κινήσεις τους εντός του ραδιομεγάρου.

Αυτά  ζητούσαν  τότε  οι διοικούντες και δεν ξέρουμε  τι  ακριβώς  τους  προσέφερε  σαν  δυνατότητες  η εταιρεία  "arion" που  ήταν  η πλειοδότρια.

Αυτό που ξέρουμε  ήταν  ότι τότε  υποχρεωθήκαμε όλοι να παραλάβουμε  μια  κάρτα  με  ενσωματωμένο  ένα rfid  chip   το οποίο όπως και όλες οι ανέπαφες  κάρτες της ίδιας  τεχνολογίας, όταν πλησιάζει  έναν αισθητήρα  τότε ενεργοποιείται  και μεταδίδει  δεδομένα.
Ξέρουμε  επίσης  ότι  τέτοιου είδους  "ανέπαφοι" αισθητήρες   υπάρχουν  στα σημεία  εισόδου - εξόδου  στο ραδιομέγαρο και στο κτίριο της Κατεχάκη και πως  μέχρι σήμερα  δεν υπάρχουν αντίστοιχοι αισθητήρες σε διαδρόμους ή  σε άλλους  χώρους  ή γραφεία  εντός  των κτιρίων  πλην εκείνων που επιβάλλεται   ειδικής  επιτήρηση και πρόσβαση.

Θεωρητικά   το υπάρχον σύστημα  έχει τη δυνατότητα  να δίνει  δεδομένα  και  σε  άλλες βάσεις  δεδομένων  εντός ή εκτός ΕΡΤ   τα οποία  μπορούν  φυσικά  να  χρησιμοποιηθούν   στα πλαίσια  των  διατάξεων  σχετικών  νόμων.

Είναι προφανές γιατί  η διοίκηση της ΕΡΤ  , όπως  ακούγεται, θέλει να εγκαταστήσει  ένα  "νέο"  σύστημα  ελέγχου, εκτιμώντας  ότι το υπάρχον είναι ανεπαρκές.

Και είναι "ανεπαρκές"  το υπάρχον σύστηαμα ελέγχου , αφού οι  σημερινές  εγκαταστάσεις  του δεν εξυπηρετούν  τις αρχικές  προδιαγραφές  που όπως είπαμε  απαιτούσαν εκτός  των άλλων  και την  καταγραφή και παρακολουθηση  κινήσεων  των ανθρώπων  εντός του κτιρίου.

Το σημερινό σύστημα  δεν   εξυπηρετεί όπως φαίνεται  την αυτόματη και πλήρη διασύνδεση  των δικών του βάσεων δεδομένων  με άλλες  βάσεις  δεδομένων εντός και εκτός ΕΡΤ και την  εξ αυτής  εκτέλεση  κάποιων  εφαρμογών (π.χ μισθοδοσία, επεξεργασία  ποσοτικών και ποιοτικών  στοιχείων για  την λειτουργία  τμημάτων, παρακολούθηση και καταγραφή κινήσεων προσωπικού κλπ)

Εν μέσω τέτοιας  κρίσης το τελευταίο  που χρειάζεται  η ΕΡΤ  είναι να επιβάλλει στο προσωπικό  συνθήκες  "Μεγάλου Αδελφού" ή  έλεγχο παρακολούθηση  και καταγραφή που  θα θυμίζει   "ηλεκτρονικό βραχιόλι κρατουμένου".

Αν η διοίκηση έχει  στο μυαλό της  τέτοιου είδους  "εφαρμογές" καλύτερα να τις ξεχάσει γιατί  όπως  έχουμε  ξαναπεί οι  εργαζόμενοι  δεν είναι μαρκαρισμένα πρόβατα  αλλά  άνθρωποι  που δίνουν καθημερινά  με αυταπάρνηση και  υψηλή αίσθηση ευθύνης και επαγγελματισμό τον καλό αγώνα  για  να  σταθεί η ΕΡΤ  όρθια   και δυνατή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου