ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

ΟΙ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ "ΟΔΗΓΙΕΣ" ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΘΕΣΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ;;;




Πέραν όλων των άλλων που έχουμε  ήδη θίξει και καταγγείλει  σαν ΠΟΣΠΕΡΤ  σε ανακοινώσεις και αναρτήσεις μας, διαπιστώνουμε  και επικίνδυνες για την υγεία του προσωπικού  αντιφάσεις  στις "οδηγίες" - "συστάσεις",  που  έχει στείλει η  Διεύθυνση  Ανθρώπινου Δυναμικού της ΕΡΤ κατ΄εντολή της διοίκησης,  στα  προσωπικά  emails  των εργαζομένων σχετικά με τη χρήση μάσκας και γαντιών  απο το  προσωπικό.

Στις  16 Μαρτίου  του 2020 η  Δ/νση Ανθρ. Δυναμικού μας λέει,  ότι  η χρήση μάσκας αφορά  την "προστασία  των επαγγελματιών υγείας  και δεν συστήνεται η χρήση της στον υγιή πληθυσμό" κάνοντας  ταυτόχρονα "έκλληση για λελογισμένη χρήση τους".

Με απλά  λόγια η Δ.Α.Δ   μας  εξηγεί γιατί δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε  τις μάσκες στους χώρους  εργασίας  μας , αφού ούτε "άρρωστοι" είμαστε (αγνοώντας φυσικά  ότι η μετάδοση  και η διασπορά  του ιού γίνεται και απο ασυμπτωματικούς δηλαδή φαινομενικά "υγιείς¨), ούτε ανήκουμε στον κλάδο των "επαγγελματιών υγείας".(βλ. σχετικές καταγγελίες της ΠΟΣΠΕΡΤ)

Μετά  απο δύο εβδομάδες  λάβαμε απο την ίδια  διεύθυνση ένα email  στο οποίο μας λέει δια στόματος  ενός ομότιμου  καθηγητή ιατρικής εργασίας τα αντίθετα, ότι δηλαδή  η χρήση της μάσκας  είναι υποχρεωτική ειδικά όταν δουλεύουμε σε χώρους  με υψηλή συγκέντρωση προσωπικού  ή οταν  χειριζόμαστε  κοινόχρηστο τεχνολογικό εξοπλισμό,όπως ότι είναι υποχρεωτική και η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας. 

Για δύο εβδομάδες τουλάχιστον  μας έλεγαν να εργαζόμαστε  χωρίς  τα  υποχρεωτικά μέτρα προστασίας,μερικά εκ των οποίων  ούτε σήμερα  μπορούν να τηρηθούν  σύμφωνα με τους σχεδιασμούς  της διοίκησης  (βλ. σχετικές καταγγελιες μας για  τα studios,  τις αποστάσεις ασφαλείας,  τον συνωστισμό πολλών  ατόμων σε ελάχιστα  τετραγωνικά  μέτρα κλπ),τα οποία   κατά τη διοίκηση  δεν αφορούσαν εμάς  αλλά μόνο "άρρωστους" και "επαγγελματίες υγείας".

Δηλαδή για δύο εβδομάδες, με ευθύνη  της διοίκησης, όσοι εργάζονταν  σε χώρους  οπως εκείνοι που περιγράφει η Δ/νση Ανθρ.Δυναμικού  στο χθεσινό  της email, είμαστε  εκτεθειμένοι στον κίνδυνο  της μόλυνσης  απο  τον  κορονοϊό.  

Αν αύριο κάποιοι απο εμάς  που δουλέψαμε σε αυτούς  τους χώρους  χωρίς μάσκα και συνωστισμένοι ο ένας πάνω στον άλλο, ασθενήσουμε  απο
covid19 και αν (ο μη γένοιτο)  κάποιοι απο εμάς με  υποκείμενα  νοσήματα  καταλήξουμε  σε μια ΜΕΘ, ποιοί  θα  φταίνε;

Μπορεί εύκολα  να δώσει κάποιος  απάντηση, όμως αυτή που θα βαρύνει  θα είναι αυτή που θα δώσει η δικαιοσύνη η οποία θα καταλογίσει  και τις ευθύνες   και ενδεχομένως  τις  ποινές  σε αυτούς  που πρέπει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου