ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 , Ο Ν. ΠΑΠΠΑΣ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΤΩΝ ΒΟΡΙΔΗ , ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Κ.Α - ΠΟΙΟΙ "ΕΡΤΙΚΟΙ" ΚΡΥΒΟΝΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ


Αυτοί οι οποίοι  στην πραγματικότητα προκάλεσαν τότε  την επερώτηση των 27 βουλευτών της Ν.Δ  σχετικά με την ΕΡΤ προς τον ΥΨΗΠΤΕ Ν.Παππά,  ήταν μερικοί  που  παριστάνοντας  τους  "ειδήμονες" μπήκαν απο την καμινάδα  της ΕΡΤ.  
Ήταν αυτοί που αντιλήφθηκαν το "συμφέρον" τους και  συμμάχησαν  αμέσως με πρόσωπα απο  το ΠΑΣΟΚ ,τη ΝΔ και μιας μικρής ομάδας οψίμων και πρωίμων Συριζαίων που ήδη είχαν  συσσωματωθεί  στην "κοινή αντίληψη",  ότι δηλαδή  πρέπει να διασφαλιστούν με κάθε τρόπο τα προσωπικά τους ιδιοτελή συμφέροντα,  με πρόσχημα φυσικά την "αναγέννηση της ΕΡΤ".

Για  να εξυπηρετηθούν  οι ιδιοτελείς στόχοι τους  έπρεπε να αποκτήσουν την ισχύ  ένός  άτυπου και σκιώδους  διευθυντηρίου.Μιας παραδιοίκησης δηλαδή  που θα επέβαλλε  στη διοίκηση τα σχέδιά της, είτε αυτά αφορούσαν  στη γενική στρατηγική  του καναλιού (εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας, οργανόγραμμα, διευθυντές,κατευθύνσεις κλπ),  είτε ακόμα και το πως και σε ποιούς θα μοιράζεται η "πίτα"  στα προγράμματα ,στις αναθέσεις , στα ενοικιαζόμενα εξωτερικά συνεργεία μετάδοσης κ.λπ.

Όλοι αυτοί  της  ετερόκλητης  πολιτικά "παρέας",  στην οποία  είχαν συσσωματωθεί όπως είπαμε  και αρκετά πρωτοπαλλήκαρα  του Καψή και του Κεδίκογλου, πρόσωπα  που έπαιξαν  κυρίαρχο ρόλο στη δημιουργία και τη λειτουργία της  ΔΤ και της ΝΕΡΙΤ, έπρεπε να εξαφανίσουν  ένα σοβαρό  εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους και αυτό  το εμπόδιο ονομαζόταν ΠΟΣΠΕΡΤ.

Αυτός ήταν και ο λόγος  που κατασκεύαζαν διαρκώς με λάσπη  την εικόνα  του "κακού Καλφαγιάννη"  ρίχνοντας  σε αυτόν  την ευθύνη  για κάθε  τι  στραβό που είχε συμβεί και επρόκειτο να συμβεί, χωρίς αποδείξεις, χωρίς τεκμήρια, χωρίς σοβαρά επιχειρήματα, πιστοί στο γκεμπελίστικο αξίωμα  "ρίχνε λάσπη και κάτι θα μείνει".

Όταν  ο αντιπερισπασμός τους  δεν πέτυχε  και η ενδυναμωμένη πλέον και απο το συνέδριό της ΠΟΣΠΕΡΤ, έγινε  ακόμα μεγαλύτερο εμπόδιο στα σχέδιά τους αποκαλύπτοντας  με στοιχεία και ντοκουμέντα την ανεπάρκεια , την ιδιοτέλεια και την βλαπτική τους συμβολή στην ανάπτυξη της ΕΡΤ, τότε  βγήκαν  στο  "σεργιάνι"  παριστάνοντας  με θράσος τους  αδικημένους και αποκαμωμένους  μαχητές  του εκδημοκρατισμού της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, χρησιμοποιώντας  τα ίδια ακριβώς συστατικά  που είχε και η  "συνταγή"  του Σαμαρά και του Βενιζέλου το καλοκαίρι του 2013, κρύβοντας  βέβαια  ότι  ο επιτελικός  ρόλος  η ισχύς και η εξουσία τους , μέχρι  που αποκαθηλώθηκαν, διαμόρφωναν  την εικόνα της ΕΡΤ  προς τα έξω κι όχι  το πρόσωπο του Καλφαγιάννη.

Δεν ήταν λοιπόν τυχαίο  το οτι  οι  βλαπτικές  για την εικόνα της ΕΡΤ  δημόσιες  δηλώσεις αποκαθηλωμένων συμβούλων και διευθυντών, που περιείχαν  ασαφείς αόριστες  και ατεκμηρίωτες  "καταγγελίες" ντυμένες  με το πανωφόρι του "αγανακτισμένου επαναστάτη", έγιναν  οι σφαίρες στα πιστόλια των επερωτώντων  για την ΕΡΤ Βορίδη , Ασημακοπούλου κ.α.

Δεν ήταν τυχαίο  που  ο Μαρινάκης  μοίρασε πρόσφατα  απο την  εφμερίδα του το βιβλίο που  έγραψε για την ΕΡΤ   στο ποδάρι ένας  αποτυχημένος τέως σύμβουλος , ούτε ασφαλώς  είναι τυχαίο  που  η ίδια παρέα (πολλοί απο δαύτους γνωστοί απο την εποχή της ΔΤ) γυρεύει  τώρα  πιστοποιητικά υιοθεσίας  απο τη ΝΔ  χρησιμοποιώντας  τις συστάσεις του  ΚΙΝΑΛ.

Ας θυμηθούμε τι ειπώθηκε  στη Βουλή  στις 22/10/2018 κατά τη συζήτηση της επερώτησης των 27 της Ν.Δ σχετικά με την ΕΡΤ :


Αννα Μισελ Ασημακοπούλου (22/10/2018 Βουλή των Ελλήνων):

"...Η κυβέρνηση Σαμαρά προσπαθούσε να «εξυγιάνει» την ΕΡΤ, αλλά οι αντιστάσεις ήταν τόσο ισχυρές και τα συμφέροντα τόσο μεγάλα, που πήρε τη δύσκολη απόφαση: «Ό,τι δεν λύνεται, κόβεται" !

Μάκης Βορίδης  (22/10/2018 Βουλή των Ελλήνων): 

"...ζωτικός μύθος του ΣΥΡΙΖΑ «το μαύρο» στην ίδια χωρία μύθων  που έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, όπως οι αυτοκτονίες, τα μαγκάλια, οι καθαρίστριες. Μία από αυτές τις μυθοπλασίες ήταν και το «μαύρο» ".

Νίκος Παππάς Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης(22/10/2018 Βουλή των Ελλήνων):

«Συγκρούονται δύο στρατηγικές για το τηλεοπτικό τοπίο και τη δημόσια τηλεόραση. Η μία της αντιπολίτευσης που θέλει τη δημόσια τηλεόραση, κλειστή και τα ιδιωτικά κανάλια ασύδοτα και η άλλη που θέλει ρύθμιση και ανάπτυξη με ισχυρό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα».

«Φαίνεται πως δεν έχετε μετανιώσει για τίποτα και ομολογείτε πως καλώς κλείσατε την ΕΡΤ».

«Ο κ. Βορίδης θεμελίωσε γιατί είναι “σωστό συνταγματικά” να κλείσει η ΕΡΤ και η κυρία Ασημακοπούλου μάς είπε πως ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Εμείς θα φτιάχνουμε ξανά ό,τι εσείς κόβετε».

«Για το κόστος μισθοδοσίας υπάρχει δίκη, η οποία έχει πάρει 8 αναβολές. Δίκη για τα μπόνους διοικήσεων που είχατε διορίσει εσείς».

«Οι μεικτές παραγωγές έχουν κόστος ανά λεπτό 40% χαμηλότερο από το κόστος που είχαν οι μεικτές παραγωγές της ΝΕΡΙΤ».

«Θα συγκροτηθεί επιτροπή ορκωτών λογιστών, η οποία θα διαπιστώσει το κόστος του “μαύρου” για το Δημόσιο».

«Ζείτε στον αστερισμό της διάψευσης. Στο δικό σας κόσμο, έχετε δικαιωθεί για τις άδειες, την ΕΡΤ δεν τη βλέπει κανένας και δεν βγήκαμε από τα Μνημόνια».

«Το 2016 λέγατε ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση, το 2017 λέγατε πως θα ενεργοποιηθεί ο κόφτης, ότι δεν θα δοθεί μέρισμα, δεν θα κλείσει η 2η αξιολόγηση. Λέγατε ότι δεν θα κλείσει η 3η και η 4η αξιολόγηση, ότι δεν θα βγούμε στις αγορές, ότι έρχεται 4ο Μνημόνιο και πως θα περικοπούν οι συντάξεις. Και τέλος ήσασταν σίγουροι ότι δεν θα λυθεί το Μακεδονικό. Σε όλα αυτά διαψευστήκατε».

«Επειδή αλλάξατε το σήμα του κόμματός σας, μήπως να αλλάζατε και το όνομα; Να το κάνατε Νέα Διάψευση, διότι πάτε από διάψευση σε διάψευση».

«Λέγατε ότι δεν χρειάζονται τηλεοπτικές άδειες. Ο διαγωνισμός απέδειξε ότι έπρεπε να υπάρχει τίμημα για τις άδειες. Η ΝΔ επί 30 χρόνια δεν έκανε τίποτα».

«Αντιλαμβάνεστε το τηλεοπτικό τοπίο με παρία την ΕΡΤ και ασύδοτα τα ιδιωτικά κανάλια».

«Η ΕΡΤ βρίσκεται στη καλύτερή της φάση από τότε που άνοιξε ξανά και η κριτική σας ότι δεν θα είναι οικονομικά βιώσιμη πήγε περίπατο».

«Η ΕΡΤ στηρίζει τις τέχνες και τον πολιτισμό, τον κινηματογράφο και την ελληνική οπτικοακουστική δημιουργία».

«Η ΕΡΤ ανοίγει τον δρόμο του μέλλοντος, προσεγγίζει νέους ανθρώπους που ζητούν διαδραστικές υπηρεσίες. Είναι ο μοναδικός οπτικοακουστικός φορέας που ανέπτυξε στην Ελλάδα πλατφόρμα υβριδικών υπηρεσιών, την ERT Hybrid. 250.000 άνθρωποι αξιοποιούν αυτές τις υπηρεσίες».

«Κατά μέσο όρο, οι πολίτες βλέπουν οπτικοακουστικό υλικό της ΕΡΤ μέσω διαδικτύου (video on demand και live streaming) 3.300.000 φορές τον μήνα».

«Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, 7,5 εκατομμύρια μοναδικοί χρήστες επισκέφθηκαν τις ιστοσελίδες της, το μεγαλύτερο μέρος εκ των οποίων ήταν δυναμικό, νεανικό κοινό. Κατεγράφησαν περί τις 15.000.000 θεάσεις αγώνων (περίπου 240.000 θεάσεις ανά αγώνα) μέσω Διαδικτύου. Όλοι οι δείκτες επισκεψιμότητας είχαν άνοδο από 140%-700%, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 2018».

«Σε ποιον, λοιπόν, απευθύνεστε; Ποιοι από το 1 εκατ. τηλεθεατές που παρακολούθησαν την Κυριακή την ΕΡΤ σας πιστεύουν;».

«Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ΕΡΤ ήταν στο 15%, με το “μαύρο” βυθίστηκε στο 6% και τώρα βρίσκεται στο 9%».

«Πρωταθλητές στη δαπάνη για τη δημόσια προβολή, την περίοδο 2015-2018 είναι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

«Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΡΤ είναι υπό διαμόρφωση και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

«Η ΝΕΡΙΤ δεν είχε προβεί σε απογραφή και έκθεση οικονομικών στοιχείων, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ -όταν λειτούργησε και όλο το καλοκαίρι του 2015- να μην μπορεί να λάβει φορολογική ενημερότητα και ως εκ τούτου να μην μπορεί να εισπράξει το ανταποδοτικό τέλος».

«Η ΕΡΤ ξεπερνά εσωτερικές αδυναμίες και εξωτερικές πιέσεις. Αναπτύσσει το δικό της δίκτυο ψηφιακών πομπών και πολύ σύντομα εκπέμπει αυτόνομα το σήμα της σε όλη την Ελλάδα. Στο παρελθόν πέντε φορές δεν κατάφερε να προβεί στην προμήθεια πομπών».

«Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει να σχετικοποιεί δικτατορίες. Κουβέντα περί Βιδέλα, Πινοσέτ και Γεωργαλά δεν πρέπει να γίνεται. Είναι το πιο επικίνδυνο που έχουμε να κάνουμε, σε μια εποχή που ο σπόρος του φασισμού έχει βρει ανθρώπους έτοιμους να τον καλλιεργήσουν».

πηγές: ert.gr και typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου