ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Ο ΔΕΔΗΕ ΑΠΟΛΥΕΙ "ΕΘΕΛΟΥΣΙΩΣ" 200 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 63 ΕΤΩΝ

 


Την πόρτα της εξόδου για περίπου 150 με 200 εργαζομένους άνω των 63 ετών ανοίγει ο ΔΕΔΔΗΕ λίγο πριν από την εκκίνηση της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης.

 Το διοικητικό συμβούλιο της θυγατρικής της ΔΕΗ, σε συνεδρίασή του στις 22 Οκτωβρίου, αποφάσισε να κινήσει τις διαδικασίες για τη λύση της σύμβασης εργασίας του απασχολούμενου προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου, το οποίο μέχρι τις 31/12/2020 θεμελιώνει δικαίωμα πλήρους κύριας σύνταξης και παράλληλα έχει συμπληρώσει το όριο ηλικίας των 63 ετών είτε την ίδια ημερομηνία συμπληρώνει το 67ο έτος της ηλικίας του και τουλάχιστον 15 έτη συνολικής υπηρεσίας στη ΔΕΗ και στον ΔΕΔΔΗΕ.

Οι συμβάσεις εργασίας που ανήκουν στις δύο αυτές κατηγορίες, σύμφωνα με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, λύονται είτε διά της παραιτήσεως εκ μέρους του εργαζομένου είτε διά της καταγγελίας εκ μέρους της επιχείρησης.

 Η διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, προκειμένου να επισπεύσει την αποχώρηση των «υπερήλικων» εργαζομένων, καθιερώνει

μπόνους 20.000 ευρώ πέραν της νόμιμης αποζημίωσης των 15.000 ευρώ για όσους δηλώσουν παραίτηση μέχρι τις 31/12/2020. 

Για όσους δεν αποχωρήσουν οικειοθελώς, θα ακολουθήσει η σταδιακή καταγγελία των συμβάσεων εργασίας από 31 Ιανουαρίου 2021 και κατά σειρά προτεραιότητας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία χωρίς την παροχή μπόνους αλλά με την καταβολή της αποζημίωσης των 15.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:www.ergolavikoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου