ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

ΠΟΣΠΕΡΤ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ, ΕΝΣΗΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013- 2015, ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

 


                                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ         

                                      Αγ. Παρασκευή  26/11/2020

·         ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ  ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ  ΤΗΣ  ΠΡΟ ΤΟΥ «ΜΑΥΡΟΥ» ΠΕΡΙΟΔΟΥ

·         ΕΝΣΗΜΑ  ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2013- 2015 

·         ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ  ΤΟΥ ΟΑΕΔ 

 

 Συναδέλφισσες , συνάδελφοι.

Την ώρα  που   κάποιοι  αποκοίμιζαν  τους εργαζόμενους με ψέματα και  δήθεν  «ασφαλείς πληροφορίες», η  ΠΟΣΠΕΡΤ  πιστή στο  συνδικαλιστικό της καθήκον, δεν σταμάτησε να  διεκδικεί, να πιέζει, να παρεμβαίνει και να ζητά  επίσημες απαντήσεις και δεσμεύσεις για τα καυτά θέματα που απασχολούν  όλους μας.

Συνάδελφοι, συνδικαλιστική  συνέπεια  δεν αφορά  μόνο  στο  τι κάνεις  αλλά  και στο εάν ενημερώνεις  υπεύθυνα , έγκαιρα και έγκυρα τους εργαζόμενους.

Επειδή  όπως λέει ο λαός  «ο κόμπος έφτασε στο χτένι», επειδή  κυκλοφορούν στους διαδρόμους  πολλοί ανεύθυνο- υπεύθυνοι «τελάληδες» και άλλοι σαλιγκαρο – λέοντες του εργοδοτικού συνδικαλισμού που δόλια αποπροσανατολίζουν , αλλά κυρίως επειδή «τρέχουν» οι …εξελίξεις που αφορούν  στα δεδουλευμένα του 2012-2013, στα ένσημα της διετίας 2013-2015 και στην φορολόγηση των επιδομάτων ανεργίας  που λάβαμε μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ , οφείλουμε να σας ενημερώσουμε  για  όλα  όσα κάναμε, όλα όσα  μάθαμε και λάβαμε ως  δεσμεύσεις επίσημα:

1. ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ : Δυστυχώς  επαληθεύτηκαν όσα είχαμε προβλέψει  σχετικά  με την καταβολή  δεδουλευμένων και  για τα οποία σας  είχαμε  ενημερώσει με ανακοινώσεις μας εδώ και μήνες (Αύγουστος 12/08/2020 μαζί με τις προτάσεις της νομικής μας υπηρεσίας  που έχουν  αποσταλεί προς όλους )

 Σας ενημερώνουμε  ότι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, φέρνει  πολλά προσκόμματα  στην  καταβολή μέσω  εξωδικαστικού συμβιβασμού  των δεδουλευμένων του 2012- 2013 που μας  οφείλουν, κάτι που μεταξύ των άλλων είχαμε επισημάνει και γραπτά στον ειδικό εκκαθαριστή. Προσκόμματα που είτε έχουν σχέση με το εάν  ο εργαζόμενος  έχει  ή δεν  έχει κάνει αγωγή,  με το αν κέρδισε πρωτόδικα  ή όχι, με το πώς ή  με τι ποσοστό πιστώθηκαν τα ποσά  των εξαιρέσιμων  των υπερωριών  κλπ. Προσκόμματα που τελικά φρενάρουν  την καταβολή  μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού  των  οφειλόμενων δεδουλευμένων μας.

Επειδή η κοροϊδία αλλά και η σπέκουλα έχουν όρια, τα  οποία  ήδη έχουν ξεπεραστεί, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  από τη διοίκηση και τους αρμόδια εμπλεκόμενους, ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ να κάνουν   αυτό που εξαρχής τους  είχαμε  προτείνει, την άρση  δηλαδή της  χρονίζουσας άθλιας αδικίας με νομοθετική  παρέμβαση της κυβέρνησης, μιας αδικίας  που θέλουν να την κάνουν ακόμα πιο άθλια με πρόσθετες περικοπές και εξαιρέσεις.  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  να προχωρήσει  άμεσα  η  εξωδικαστική διαδικασία  καταβολής  των  δεδουλευμένων της περιόδου 2012-2013 όπως τα έχει  βεβαιώσει ο ειδικός διαχειριστής, σε όλους όσους επιλέγουν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ανεξαιρέτως χωρίς περιορισμούς και εξαιρέσεις.

2. ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ – ΕΝΣΗΜΑ ΔΙΕΤΙΑΣ  2013-2015: Μετά  από συνεχείς πιέσεις και παρεμβάσεις μας σε όλα τα επίπεδα, η διοίκηση  έστειλε  επιτέλους στον ΕΦΚΑ ,  το σύνολο των  οφειλομένων  ενσήμων  με το υπ΄ αριθμό  17761/18_11_20   έγγραφό της,  έτσι από εδώ και στο εξής  θα πρέπει  να ασκηθεί πίεση στο ΕΦΚΑ  ώστε να αναρτηθούν  τα ένσημα στο σύστημα atlas.

3. ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ  ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΑΝΕΡΓΙΑΣ  ΤΟΥ ΟΑΕΔ : Στους συνάδελφους  που έλαβαν  επίδομα ανεργίας, αυτό άδικα  συνυπολογίστηκε ως φορολογητέα ύλη πλέον των μισθών υπερημερίας στο   δηλωθέν  εισόδημα  της τροποποιητικής δήλωσης του 2014.

 Η ΠΟΣΠΕΡΤ  έλαβε την διαβεβαίωση από τον  Γ. ΔΟΥ , ότι  η ΕΡΤ  θα  κάνει  τις απαραίτητες ενέργειες  άμεσα  ώστε  μέχρι το τέλος του έτους να καταβληθούν στον ΟΑΕΔ τα  οφειλόμενα  ποσά. Αυτή η ενέργεια  θα  προκαλέσει  την  αποστολή  εκ μέρους του ΟΑΕΔ νέας κατάστασης  στην εφορία  και σε μας το δικαίωμα μέσω  συμπληρωματικής – τροποιητικής δήλωσης να εισπράξουμε την αντίστοιχη επιστροφή φόρου  που  δεν θα είναι καθόλου ευκαταφρόνητη.

Σε πείσμα  όσων  θέλουν  τον εργαζόμενο  παθητικό δέκτη κάθε αδικίας και εκμετάλλευσης, εμείς  θα συνεχίσουμε  να κάμουμε αυτό που πρέπει για το συμφέρον ΟΛΩΝ  όχι μόνο γιατί αυτό μας ορίζει το καθήκον μας , αλλά γιατί  γνωρίζουμε  το πώς  και μπορούμε.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου