ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Οι αστυνομικές δυνάμεις χτύπησαν μέλη του ΚΚΕ - Πέντε προσαγωγές- Δυο στο νοσοκομείο - Με άγρια καταστολή της ΕΛΑΣ «τιμήθηκε» η επέτειος της εξέγερσης κατά της Χούντας

 


(πηγές: 902.gr thefaq.gr avgi.gr alfavita.gr documentonews.gr prin.gr)

Βροχή χημικών στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει τη συγκέντρωση των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Επιστρατεύτηκαν και οι «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.


Σύμφωνα με καταγγελίες, προηγήθηκε ένταση στην οδό Πανεπιστημίου, ενώ ο Δ. Κουτσούμπας κατήγγειλε επίθεση εις βάρος βουλευτών του ΚΚΕ, οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί κατά μήκος της οδού Πανεπιστημίου, ζητώντας επιτακτικά την αποχώρηση των διαδηλωτών, παρά τις εκκλήσεις του Δ. Κουτσούμπα και του Κ. Παφίλη να αφεθούν ελεύθεροι μέλη και βουλευτές του ΚΚΕ που συνελήφθησαν.


Η πορεία διαλύθηκε προς την Ομόνοια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιήθηκαν δεκάδες προσαγωγές σε στενά του Μεταξουργείου, όπου είχαν απομακρυνθεί διαδηλωτές.

Μετά την διάλυση της συγκέντρωσης και ενώ ο κόσμος προσπαθεί να αποχωρήσει οι αστυνομικοί με μοτοσυκλέτες προκλητικοί κάνουν σφήνες πάνω στον κόσμο, πέφτουν πάνω τους, τους βρίζουν και τους

προκαλούν, προχωρώντας σε τυφλές συλλήψεις


Τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Θανάσης Παφίλης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ.Οικονόμου καταγγέλλοντας τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων από τις αστυνομικές δυνάμεις. 

Σημειώνεται πως ο Θ.Παφίλης ήταν ανάμεσα στα στελέχη του ΚΚΕ που δέχθηκαν την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας. 

Αστυνομικοί επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο του «documentonews.gr» και του «koutipandoras.gr»

Σε παρεμπόδιση δημοσιογράφου προχώρησε η αστυνομία η πριν από λίγα λεπτά προσήγαγε τον δημοσιογράφο Αντώνη Ρηγόπουλο ο οποίος καλύπτει την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου για το κoutipandoras.gr και το documentonews.gr.

Συγκεκριμένα, αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο Αντώνη Ρηγόπουλο. Την ώρα που ο δημοσιογράφος εργαζόταν καλύπτοντας την πορεία, αστυνομικοί στράφηκαν εναντίον του και τον προσήγαγαν στα κεντρικά της Τροχαίας.

Εκεί οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προπηλακισμούς, λεκτική και σωματική βία εναντίον του Αντώνη Ρηγόπουλου.

Μάλιστα, ενώ ο δημοσιογράφος είχε μαζί του βεβαίωση εργασίας, δημοσιογραφική ταυτότητα και φορούσε αντισφιξιογόνα μάσκα, η αστυνομία του έκοψε πρόστιμο επειδή δεν φορούσε, απλή χειρουργική μάσκα.

Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να υπογράψει το παράλογο πρόστιμο που του επεβλήθη και τελικά αφέθηκε ελεύθερος.

Το σκηνικό σύλληψης του δημοσιογράφου από την αστυνομία, αποτυπώνεται στο video του ίδιου του Αντώνη Ρηγόπουλου, καθώς την ώρα που η αστυνομία τον παρεμπόδισε για έλεγχο, έκανε ζωντανή μετάδοση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου