ΠΟΣΠΕΡΤ

«΄Οποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» Ρήγας Βελεστινλής

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020

Γιώργος Κατρούγκαλος προς Αλιβιζάτο :"Δεν υπάρχει δικαστήριο που να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση ανύπαρκτου άρθρου - Οι ΠΝΠ δεν καταργούν το Σύνταγμα"



 Η απάντηση του  τομεάρχη εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και συνταγματολόγου Γιώργου Κατρούγκαλου στον Νίκο Αλιβιζάτο, που βιάστηκε να  "κατακρίνει"  την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για την ανακοίνωσή της  σχετικά  με την αστυνομική γενική απαγόρευση των συναθροισεων σε όλη την επικράτεια, ήταν άμεση  και  εκθέτει  τόσο τον ίδιο  όσο και το ΚΙΝΑΛ  για το οποίο τον Ιούνιο του 2019  ο ίδιος δήλωνε  πως τον "πληγώνει η αβάσταχτη αυταρέσκεια των μετριοτήτων" απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής (βλ. εδώ ).

Γ. Κατρούγκαλος: "Απορώ με τη δήλωση του συναδέλφου Ν. Αλιβιζάτου. Ο ν. 4683/2020, το άρ.68 του οποίου επικαλείται, έχει 28  άρθρα. Δεν είναι απορίας άξιο λοιπόν γιατί δεν υπάρχει δικαστήριο που να κρίνει αντισυνταγματική τη ρύθμιση ανύπαρκτου άρθρου, όπως αναρωτιέται....Πάντως, οι ΠΝΠ δεν καταργούν το Σύνταγμα. Γενικευμένη απαγόρευση συγκεντρώσεων είναι αντισυνταγματική, ως κατ'ουσία αναστολή του

άρ. 11 Σ. Σε κάθε περίπτωση το Σύνταγμα επιτρέπει παρόμοιο περιορισμό για λόγους δημόσιας ασφάλειας, όχι δημόσιας υγείας."




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου